Творчий проект:«Виконання декоративної подушки.Оздоблення.»

Про матеріал
Творчий проект:«Виконання декоративної подушки.Оздоблення» В презентації подано приклад оздоблення декоративної подушки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель обслуговуючої праціЩебетенко Н. П. Творчий проект:«Виконання декоративної подушки» 7 клас

Номер слайду 2

ОРГАНІЗАЦІЙНО - ПІДГОТОВЧИЙІ етап

Номер слайду 3

Обґрунтування теми проекту( призначення, користь, краса)Для проектного завдання я зроблю подарунок своїй матусі - декоративну подушку. Зробив цей подарунок , я з економлю гроші своєї сім*ї , й зроблю приємно своїй матусі , тому що вона обожнює коли я роблю щось своїми руками. Коли буду робити подарунок ,то я набуду багато навичок і технік,тому це гарний подарунок для матусі.

Номер слайду 4

Мета та завдання проекту. МЕТА:виготовити декоративну подушку в техніці аплікація. ЗАВДАННЯ: Ознайомитись з технікою пєтчворк. Дослідити маркетингові дослідження,історичну довідку. Удосконалити вміння строчити на машинціРозвинути навики пошиття. Навчитися виготовляти декоративну подушку. Розрахувати скільки грошей піде на виготовлення комірця . Проаналізувати проект , майбутній виріб .

Номер слайду 5

Історична довідка Перші подушки з'явилися ще до нашої ери, хоча і були далекі від того, що ми зараз представляємо під цим словом. У стародавньому Єгипті це були зігнуті дощечки, зроблені таким чином, щоб не зіпсувати зачіску фараона. На них зображували малюнки богів з метою захищати фараона від злих духів, поки він перебував у сні. Щось подібне використовували в Китаї та Японії. В якості матеріалу для перших подушок йшли також камінь, метал і навіть фарфор. Подібні подушки використовувалися до середини 19 століття. Сучасні подушки, якими ми їх звикли бачити, з'явилися в Стародавній Греції. Греки дуже любили комфорт, і подушка для них була культовим предметом. Подушки робили дуже яскравих забарвлень з хитромудрими мереживами. Набивали їх зазвичай пір'ям птахів, травою або вовною тварин, а чохол шили зі шкіри або тканини. Римляни були переконані, що подушка наділена якоюсь магічною силою. В Азії подушки були не менш містичними предметами. В Індії вірили, що саме подушка, врятувала Будду коли він знесилив від самокатувань, ходить легенда, що Будда набив мішок листям нікому не відомого дерева, і поспавши на такій подушці, прокинувся здоровим і бадьорим. Правда, з якого дерева були ці листи, досі залишається загадкою.

Номер слайду 6

Банк ідей

Номер слайду 7

Моделі - аналоги№4

Номер слайду 8

Аналіз моделей - аналогів{E8 B1032 C-EA38-4 F05-BA0 D-38 AFFFC7 BED3}КРИТЕРІЇ ВАРІАНТИ 1234 Естетичність       Простота виготовлення       Практичність, зручність під час експлуатації      Економічність       Оригінальність форми, технології виготовлення       ВИСНОВОК Для проектної діяльності я обрала№2 тому як воно більш підходить за всіма критеріями. Вона проста у виготовленні (знайома для мене техніка),естетична(охайна), економічна(в техніці пєтчворк треба зшивати різні клаптики ,тому вона не дорога). Мені все подобається у 2 варіанті але я візьму пастельні відтінки як в 3 варіанті та всередині візерунок як в варіанті 4.    №4№2№1№3

Номер слайду 9

Вимоги до виробу Естетичні – відповідність моді , кольорове співвідношення , кольорова гамма , матеріали , прикрашення . Технологічні – простота у виготовленні , правильність у техніці . Функціональні –практичне у виконанні , правильна конструкція . Ергономічні (практичні) –зручність у виконанні . Економічні - вигідність у виконанні , дешеве виконання , дешева ціна , невелика у праці .

Номер слайду 10

КОНСТРУКТОРСЬКИЙІІ етап

Номер слайду 11

Ескіз та опис виробу. Назва – декоративна подушка Призначення – прикрашення інтер‘єру. Розмір – 30x30 Колір - різнокольоровий. Матеріал - ситець Техніка виконання - пєтчворк. Спосіб з'єднання - строчка Особливість – з двох сторін пєтчворк

Номер слайду 12

Інструменти та матеріали{93296810-A885-4 BE3-A3 E7-6 D5 BEEA58 F35} Назва Призначення Зображення. Тканина. Для пошиття виробу. Швейна машина. Виконання машинних операціїГолка. Для наметування. НожиціДля розкрою деталей Нитки (в тон тканини)Для зшивання деталей. Синтипух. Наповнювач для подушки. Гольниця. Для голок

Номер слайду 13

Правила безпечної праці під час роботи з подушкою1. Дотримуйся порядку та чистоти на робочому місці2. Швейна машина від краю стола повинна буди приблизно 7см3. Будь уважною не відволікайся 4. Не розмахуй інструментами5. Не клади інструменти на край столу6. Світло повинно падати з лівого боку (для правші)7. Положення тіла повинно бути зручним8. Не заважай іншим9. Передавай правильно інструменти (щоб не поранитись)

Номер слайду 14

Приклади оздоблення подушки на свій смак

Номер слайду 15

Приклади оздоблення подушки на свій смак

Номер слайду 16

Приклади оздоблення подушки на свій смак

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
2616
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку