Творчий проект «Захист природи. Правила поведінки в природі.»

Про матеріал
Працюючи над проектом учні - отримали знання: - про енергію; - перетворення енергії Сонця, води, та вітру в інші види енергії; - знайшли інформацію: - про причини забруднення води та повітря; - про заходи по збереженню навколишнього середовища та енергозбереженню.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проектдо уроку «Я досліджую світ» «Захист природи. Правила поведінки в природі.»Підготуваливчитель початкових класів Скрипник Анастасія Олександрівната учні 3-Б класу Ліцею №6 Нікопольської міської ради

Номер слайду 2

Працюючи над проектом учні- отримали знання * про енергію; * перетворення енергії Сонця, води, та вітру в інші види енергії;- знайшли інформацію * про причини забруднення води та повітря; * про заходи по збереженню навколишнього середовища та енергозбереженню;- висловили власну думку шляхом створення * малюнків; * плакатів; * поробок.

Номер слайду 3

Людина частина Всесвіту. Ми прийшли на Землю щоб: жити; працювати; розвиватися; творити. ПАМЯТАЙМО: кожен із нас і всі ми разом узяті - невід`ємна частина Матінки Природи.

Номер слайду 4

Сонце,вітер (рух повітря), вода - не тільки природні чинники здоров `я, а й невичерпні, “зелені” джерела енергіїТепло і світло. Як без цього жити? Без світла і тепла життя нема. І доки буде Сонечко світити,Мине нас холод і страшна пітьма. А вода це справжнє диво! Як прожити без води? З нею ми завжди щасливі, З нею в нас нема біди. А он несуть вітри хмаринку білу,Щоб дощик на поля й ліси пролить. А он у небо пташка полетіла,А без повітря як вона злетить?

Номер слайду 5

Енергія може переходити з одного виду в інший. Сонячна енергія(світло,тепло)Вода (рух)Вітер (рух)Електроенергія Світло. Тепло. Рух. Концур Альберт

Номер слайду 6

Використання невичерпних джерел енергії дають{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Переваги. Недоліки. Доступність;поновлюваність;не забруднює навколишнє середовище. Нестабільність; дорогі сонячні батареї; шум від вітрових станцій; затоплення полів; заболочення луків.

Номер слайду 7

Причини забруднення води та повітря побутові відходи; викиди промислових підприємств; автотранспорт; добування та транспортування нафти; лісові пожежі.

Номер слайду 8

Енергозбережувальні технології заміна ламп на енергозбережувальні; утеплення стін, вікон, дверей у приміщеннях; використання сонячних батарей.

Номер слайду 9

Причини зникнення рослин і тварин Господарська діяльність людини. Забруднення навколишнього середовища. Лісові пожежі.

Номер слайду 10

Заходи по збереженню живої природи Створення: * заповідників, * заказників, * санітарних зон. Піклування про диких тварин взимку. Виконання законів про збереження природи. Створення Червоної книги рослин і тварин.

Номер слайду 11

Правила поведінки в природі Заборона на вирубку лісу !Горчаков Данііл

Номер слайду 12

Не топчіть , не зривайте квітів!Правила поведінки в природі Павлов Раміль

Номер слайду 13

Не розводьте багаття біля лісу !Не ловіть диких тварин, не забирайте їх додому !Правила поведінки в природі Чегаєв Кіріл

Номер слайду 14

Правила поведінки в природі Ліс – не смітник!Білогай Аріна. Крюковська Мілена

Номер слайду 15

24.02.2023 СьогодніПравила поведінки в природі Не чіпай змій !Задніпряний Ілля

Номер слайду 16

24.02.2023 Давайте будемо все оберігати: Джерела, ріки, квіточки малі. Любить всім серцем й завжди пам’ятайте,Що ми є часточка природи на Землі. Вовк Даша. Задніпряний Ілля. Харін Тимофій. Самойленко Михайло

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
1291
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку