У чому неповторність континенту Північна Америка?

Про матеріал
Матеріал до уроку природознавства у 4 класі. Презентація присвячена континенту Північна Америка. Вона відповідає оновленій програмі та підручнику Природознавство. 4 клас . І. Грущинська. Ви легко зможете використати даний матеріал як доповнення під час пояснення нової теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

У чому неповторність континенту Північна Америка?ПРИРОДОЗНАВСТВО 4 КЛАСКИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 2

ВІДКРИТТЯ АМЕРИКИІспанська моряк Христофор Колумб за дорученням короля і королеви Іспанії поплив до Індії. Вже було відомо, що земля кругла і Колумб вирішив, що швидше буде доплисти до Індії, поплив на Захід. У 1492 році Христофор Колумб і команда корабля висадилися на невідомому материку, думаючи, що це - Індія, але це була – Америка. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 3

Північна Америка – третій за розмірами території материк. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 4

Північна Америка повністю розташована в Західній і Північній півкулях. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 5

Береги материка омивають води Північного Льодовитого, Атлантичного та Тихого океанів. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 6

Північну Америку від Південної відділяє Панамський канал. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 7

На заході від Євразії Північну Америку відокремлює Берингова протока. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 8

Форми поверхні Північної Америки. На півдні - безводні пустелі і вологі субекваторіальні ліси. Тропічна рослинність покриває більшу частину Карибських островів. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 9

Форми поверхні Північної Америки. Більшу частину території Північної Америки займають рівнини. У центральній частині простягаються рівнини, які називають преріями. Форми поверхні Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 10

Форми поверхні Північної Америки. На півночі континенту – льодовикові землі без рослинності. У західній частині материка - гірська система Кордильєри. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 11

Уздовж узбережжя Тихого океану простяглися одні з найбільших гір у світу – Кордильєри. Форми поверхні Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 12

Кордильєри. Кордильєри. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 13

Гора Мак – Кінлі (Деналі) Гора Мак – Кінлі (Деналі) – найвища точка Кордильєр, 6194 м. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 14

Територія Північної Америки розташована в усіх теплових поясах Землі. До якого материка за своїми природними умовами подібна Північна Америка? Чому?КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 15

У холодному поясі зима довга, малосніжна й холодна. Температура повітря сягає – 32 ° С. Літо коротке й холодне. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 16

У помірному поясі відбувається зміна пір року. На узбережжях зима не дуже холодна, а літо – прохолодне. Упродовж року випадає багато опадів. У центральній частині материка зима холодна, а літо – тепле. Опадів випадає мало. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 17

У жаркому поясі впродовж усього року тепло. Температура повітря не опускається нижче + 20°С. Випадає багато опадів. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 18

Північна Америка багата на внутрішні води. Річки Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 19

В Північній Америці протікає одна з найбільших річок світу – МіссісіпіКИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 20

Річка Міссурі – найбільша притока Міссісіпі КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 21

Річка МаккензіКИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 22

Річка Колорадо тече в дуже глибокій ущелині - каньйоніКИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 23

Злиття річок Колорадо і Зелена. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 24

Північна Америка – материк озер, у якому містяться величезні запаси прісної води. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 25

Озеро Верхнє – найбільше прісноводне озеро планети, і друге по величині після Каспійського. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 26

Озера Північної Америкиозеро Гуронозеро Мічиганозеро ЕріКИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 27

Річка Ніагара сполучає озера Річка Ніагара відома тим, що на ній розташований Ніагарський водоспад. Води Ніагарського водоспаду падають з висоти понад 50 м. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 28

Використання водних ресурсів. Великі річки та озера люди використовують для судноплавства та рибальства. На річках побудовані гідроелектростанції. Воду річок та озер використовують для водопостачання та зрошення полів. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 29

Корисні копалини Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 30

Населення Північної Америки. Корінні мешканці материка - індіанці ескімоси - потрапили в Північну Америку з Азії. Біль­шість індіанців живе в Мексиці. Ескімоси населяють північ ма­терика. Вони належать до американської гілки монголоїдної раси. Основні продукти їхнього харчування - тюлені, моржі, риба. У пошуках звірів і риби мисливці виходять у море на своїх легких шкіряних човнах - каяках. Улітку ескімоси полюють на водоплавних птахів і північних оленів - карибу. Жінки у цей час збирають щавель, дудник, різні мохи, заготовляючи запаси на зиму. Основну частину сучасного на­селення Північної Америки ста­новлять нащадки переселенців з Європи. Протягом останнього століття в Північну Америку переселилося багато українців. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 31

На території Північної Америки розташовані 23 країни. Список держав та залежних територій Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 32

Значна частина материка належить двом великим країнам. Це Канада – столиця місто Оттава і Сполучені Штати Америки (США) зі столицею в місті Вашингтон. США (Вашингтон)Канада(Оттава)Мексика(Мехіко)Найбільші країни Північної Америки. КИСІЛЬ О. В.

Номер слайду 33

В презентації використані джерела Інтернету. КИСІЛЬ О. В.

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
2582
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку