Україна - наш спільний дім

Про матеріал
Розширювати та уточнювати знання учнів про Україну як незалежну суверенну і єдину державу, державні і народні символи, обереги України, знання Конституції України; формувати почуття патріотизму та національної гідності і самосвідомості виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини - України, її символів, традицій, обрядів, почуття глибокої поваги до предків, своїх рідних і близьких, гордості за свій народ і країну
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНА – НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ

Номер слайду 2

ЗУПИНКА ПЕРША Державні символи України. Герб. Число три завжди вважалось числом казковим, чарівним. Тризуб означає триєдність життя – батько, мати, дитя, які символізують силу, мудрість і любов. Тризуб ще відображає і єднання трьох стихій – землі, води, повітря, без яких неможливе життя. Якщо придивитися уважно до герба, то можна ще й скласти слово з його частин – воля.

Номер слайду 3

Прапор. Гімн«Ще не вмерла Україна»Жовтий колір – це колір пшеничної ниви, колір зерна, що дарує життя усьому сущному на землі. Жовтий колір – це й ще колір жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого не дозрів би, не заколосився б життєдайний хліб. Блакитний колір – це колір ясного, чистого мирного неба. А хіба без живлющої матері – води визрів й заколосився хліб? От вам і ще один блакитний колір – колір цариці – води. Слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького

Номер слайду 4

ЗУПИНКА ДРУГАМОЯ МАЛА БАТЬКІВЩИНА Запорізька Січ – символ мужності українського народу. Запорізька Січ. Проводи на Січ (О. Сластіон,1855-1933).

Номер слайду 5

МОЯ МАЛА БАТЬКІВЩИНАО. Хортицям. Запоріжжяс. Широке Запорізький район. Дніпрогес

Номер слайду 6

ЗУПИНКА ТРЕТЯЛІТЕРАТУРНАнімціугорціфранцузросіянеполякиіталійка

Номер слайду 7

Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю і незалежність України, поважайте наш народ і нашу мелодійну мову.

pptx
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку