Українські банкноти. Українські педагоги та меценати

Про матеріал
У презентації представлені українські банкноти із короткою інформацією про зображених на гривнях діячів української культури. Акцент зроблено на їхній педагогічній та освітньо-просвітницькій діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українські Банкноти ВАЖКО ПЕРЕОЦІНИТИ РОЛЬ СПРАВЖНЬОГО ПЕДАГОГА ☺ М. АМОСОВ

Номер слайду 2

1. Одна гривня. Володимир Великий вперше заснував школи в РусіЦе банкнота з зображенням Володимира Великого перші пробні екземпляри введені в обіг 2006 року.

Номер слайду 3

2. Дві гривніЗаснував найбільшу у Європі бібліотеку, створював школи при монастирях. Це банкнота з зображенням Ярослава Мудрого введені в обіг 2004 року.

Номер слайду 4

3. П’ять гривень. Гетьман України. Професійний військовий. Спонсор українських парафіяльних шкіл. Це банкнота з зображенням гетьмана Богдана Хмельницького введені в обіг 2004-2005 року.

Номер слайду 5

4. Десять гривень. Був благодійником братських шкіл та шкіл при монастирях. Це банкнота з зображенням гетьмана Івана Мазепи введені в обіг у 2006 році.

Номер слайду 6

5. Двадцять гривень. Боровся за створення народних шкіл із українською мовою викладання. Хотів відокремити школу і церкву. Це банкнота з зображенням Івана франка перші екземпляри введені в обіг 2003 року.

Номер слайду 7

6. П’ядесять гривень. Політик, історик, педагог. Створив підручники для усієї Російської імперії. Був викладачем вищої школи. Це банкнота з зображенням Михайла Грушевського введені в обіг 2004.

Номер слайду 8

7. Сто гривень. Створив та видав за власний кошт “Буквар” для навчання дітей українською мовою. Це банкнота з зображенням Тараса Шевченка введені в обіг 2005 року.

Номер слайду 9

8. Двісті гривень. Написала підручник “Стародавня історія східних народів” для навчання. Це банкнота з зображенням Лесі Українки введена в обіг 2007 року.

Номер слайду 10

9. П’ятсот гривень. Був чесним і неординарним учителем: писав байки, викладав стародавні мови, був співаком, математиком, філософом. Видавав підручники. Це банкнота з зображенням Григорія Сковороди введена в обіг 2006 року.

Номер слайду 11

Think. Global. Школа - це світ для дітей!Тут вони пізнають, досліджують. Саме тут навчаються бачити себе успішними!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інтегровані уроки
Інкл
Додано
9 січня 2022
Переглядів
177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку