Українські журнали, де можна публікувати свої дослідження в галузі біології

Про матеріал
Якщо Ви маєте напрацювання в галузі біології чи екології, то їх можна опублікувати у фахових журналах України. У презентації наведені журнали категорії А, та дано інформацію про вимоги до оформлення вашої статті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Фахові видання у галузі біології та екології»Татарин Лілії

Номер слайду 2

До фахових видань належать такі журнали:1. Problems of radiation medicine and radiobiology. Проблеми радіаційної медицини і радіобіологіїISSN 2313-4607 (Online), ISSN 2304-8336 (Print)Виходить з 1988 р. 1 раз в рік. Збірник проіндексований в базах даних: Pub. Med / MEDLINE, Scopus, INIS, Ulrich's Periodicals Directory, Cross. Ref и Scientific Periodicals of Ukraine

Номер слайду 3

Вимоги до тексту документу. Представлені статті повинні бути набрані в програмі MS Word для Windows (шрифт Times New Roman 12, інтервал 1,5, розмір паперу А4 (210 x 297 мм), поля сторінки з усіх боків 2 см, сторінки пронумеровані). При форматуванні абзаців і заголовків не можна використовувати прогалини і табуляції. Як розділового знака використовується тільки тире. У цифровій формі між числами ставляться тільки тире, і їх не можна відокремлювати від чисел. Всі позначення і найменування одиниць фізичних величин повинні бути представлені відповідно до Міжнародної системи одиниць (СІ). Якщо дослідження проводилося з використанням пристроїв, які видають значення в інших одиницях, останні слід перенести в систему СІ, вказавши несистемні одиниці в круглих дужках. Оригінальні статті повинні відповідати формату IMRAD «Введення, методи, результати і обговорення» і містити такі чітко розділені розділи: 1) введення; 2) мета дослідження; 3) матеріали і методи; 4) результати та їх обговорення; 5. Висновки; 6) визнання; 7) фінансування; 8) конфлікт інтересів; 9) посилання.

Номер слайду 4

Послідовність компонентів рукопису повинна бути наступною: Код УДК, ініціали та прізвища авторів, повне офіційне найменування кожної установи, в якому виконувалася робота, поштову адресу, назва статті, анотація, ключові слова на мові рукописи, тобто від 5 до 10 слів або груп слів, що відносяться до змісту статті, текст статті, посилання. Назва статті має бути якомога коротше, без скорочень. Перенесення в заголовках всіх рівнів і в заголовках таблиць не допускаються. Якщо автори мають різну приналежність, то кожне прізвище повинна бути позначена в кінці використовують наголоси цифрою, яка позначає відповідну приналежність. Автор-кореспондент повинен бути відзначений зірочкою. Відповідний автор повинен чітко вказати, чи може його / її адресу електронної пошти бути вказано в опублікованій статті.

Номер слайду 5

2. Ukrainian Biochemical Journal Український біохімічний журнал. ISSN 2413-5003 (Online), ISSN 2409-4943 (Print)Науковий журнал заснований у 1926 р. Виходить один раз на два місяціРейтинг журналу: Згідно Journal Metrics Values станом на 2017 рік: Cite Score 0.44 SNIP 0.328 SJR 0.214

Номер слайду 6

Вимоги до написання статті:• Інформація про авторів повинна включати: прізвище, ім’я, по батькові (повністю) кожного автора, їхні посади, наукові ступені та звання, місце роботи та поштова адреса організації для всіх авторів (також українською мовою), e-mail. Слід позначити автора для листування, вказавши його контактний (службовий та мобільний) телефон.• Формат файлів для тексту і таблиць – документ MS Word (doc, docx або rtf). Шрифт тексту – Times New Roman; кегль 14 (таблиці – кегль 10); інтервал між рядками – 1,5. (Див. також вимоги до оформлення рукописів нижче).• Рисунки, фотографії, схеми тощо можуть бути чорно-білими або кольоровими. Перевагу слід віддавати кольоровому ілюстративному матеріалу.• Таблиці слід подавати із заголовком і порядковим номером. Усім колонкам в таблицях необхідно дати назву і вони мають бути заповнені відповідними даними. Примітки розміщуються безпосередньо під таблицями.

Номер слайду 7

3. Agricultural science and practice. Сільськогосподарська наука і практикаІнтернет ISSN: 2312-3389 Печатный ISSN: 2312-3370 DOI: 10.15407 / agrisp. Журнал зареєстрований: Національній бібліотеці України (Вернадського)Индекс цитування Web of Science. Crossref. Ulrichsweb

Номер слайду 8

Вимоги до рукопису: Представлений текст рукопису відображає достовірні результати його особистих і оригінальних досліджень;Результати не були сфабриковані або запозичені;цитовані роботи інших авторів були правильно використані у вигляді посилань;якщо інформація отримана в приватному порядку, обов'язкове дозвіл отримано від власника;В рукописі відсутні надмірні запозичення, невиконані цитування, перефразування, привласнення прав інших вчених на результати дослідження;Всі учасники дослідження вказані в рукописи як співавтори або отримали належну подяку;Всі співавтори ознайомилися з рукописом, дали згоду на її публікацію і несуть відповідальність за зміст статті;Рукопис відправлена ​​в редакцію вперше, чи не рецензувався і не публікувалася в інших періодичних виданнях.

Номер слайду 9

4. Bulletin of problems biology and medicine. Вісник проблем біології і медицини Включений до наукометричних баз Crossref (DOI), DOAJ, Google Scolar, Ulrichsweb.

Номер слайду 10

Вимоги: До друку приймаються наукові статті, які містять такі необхідні елементи: шифр УДК; назва статті; прізвища та ініціали авторів ; назва установи та місто. Назва та номер держреєстрації наукової теми. Вступ: постановка проблеми у загальному вигляді; аналіз останніх (за 10 років) досліджень та публікацій, в яких започатковано розв’язання даної проблеми і на які спирається автор; № держреєстрації; визначення невирішених раніше частин загальної проблеми. Мета дослідження (постановка завдання). Об’єкт і методи дослідження. Результати досліджень та їх обговорення. Висновки. Перспективи подальших досліджень. Література. Резюме Українською та англійською мовою - не менше 1800 знаків без пробілів включаючи ключові слова.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Майстер-класи
Інкл
Додано
29 липня 2021
Переглядів
528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку