Урочиста лінійка до дня вишиванки

Про матеріал
Урочиста лінійка до «Дня вишиванки» Доброго дня всім, хто тут зібрався нині! Доброго дня всім, хто в гості завітав! Доброго дня, великій цій родини! Шановні гості, ми вітаємо вас! У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад підтвердження цьому. День вишиванки народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Дарина Мокан «Я – українка»
Перегляд файлу

 

Урочиста лінійка до «Дня вишиванки»

Доброго дня всім, хто тут зібрався нині!

Доброго дня всім, хто в гості завітав!

 

Доброго дня, великій цій родини!

Шановні гості, ми вітаємо вас!

 

У культурі будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

 

Вишиванка – яскравий приклад підтвердження цьому.

День вишиванки народне свято, покликане сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

 Дарина Мокан «Я – українка»

Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній із сивої давнини живе мудрий і добрий, творчий і натхненний народ.

Саме тому, мабуть, наш народ і подарував світові неповторну українську вишивку, за якою нас упізнають в різних куточках світу.

Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої традиційної культури. Без любові до української пісні, без розуміння символіки української вишивки не станеш справжнім українцем.

 Настя Тащі «Вишиванка»

Вишивка – це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, духовних устремлінь, українського народу.

Вишивання – це давнє заняття людей в Україні, йому тисячі років! Люди вишивали чарівні рушники, які дарували потім своїм дітям у далеку й щасливу дорогу. На барвистих вишитих рушниках у нас підносять дорогим гостям хліб, як найбільшу й найдорожчу святиню, бо хліб – це саме життя.

Прикрашали рушниками домівку й вони оберігали її від злих духів; вивішували рушники над образами та над світлинами дорогих людей; над вікнами та над дверима, щоб у хаті панували мир і злагода, затишок і спокій.

  Вдягни, дитино, рідну вишиванку

 І українцем йди у білий світ.

   Дивуйся світу в росянім серпанку

   Й люби цю землю вже з дитячих літ

   

  

 

 

 

 

  А щире й рідне українське слово

   Ти гордо через все життя неси.

                  Живи активно, гідно, веселково

 І милостиню в ката не проси.

  

  Вдягни, дитино, рідну вишиванку

   І з чистим серцем в білий світ іди.

   Вона зігріє сонцем на світанку

 І оберегом стане від біди.

 

 Для вас лунає українська пісня «Рушничок»

Завжди найкращим оберегом була вишита сорочка, бо вона захищала не тільки тіло від хвороб, але й душу від злих духів. Традиційно в Україні сорочку вишивала мати для сина чи доньки, вкладаючи у цей виріб свою любов, думи, мрії і світлі надії, щоб ішли сини в складну дорогу життя з маминим благословенням сміливими й сильними, мужніми й відважними, справжніми українцями.

А  чи  знаєте ви про кольори на українських вишиванках, адже вони теж мали певне значення?

Червоний колір – то кохання, то радість і багатство, добробут і злагода, чорний – то розлука, смуток, журба, туга, блакитний – це усвідомлення того, що всі люди – частина природи, білий колір - це чистота душі, одвічне людське.

 Вірші про вишиванку 5-7 класи

От і сьогодні, уже в 21 столітті, народна традиція не зникає, а набирає обертів, популярності, стає актуальною й підсилюється сучасними формами одягу, новими візерунками, взятими людьми все з тої живої Землі-матінки, з рідної природи.

І коли все це вишите власними руками з любов’ю і добром, то в домі панує затишок, любов, хороша і благодатна аура. Та й сорочка-вишиванка сьогодні стала модною, її вдягають на свято і в будень, від малих дітей до людей поважного віку.

 Флешмоб 9 клас

Наше свято добігло кінця. Ми бажаємо вам миру, злагоди, добра, щастя, достатку!

Хай вишиті українські рушники, сорочки, скатертини, ікони, картини стануть оберегами у вашому житті!

 

 

Завантаження...
docx
Додано
20 травня 2019
Переглядів
1298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку