Урок - дослідження "Нова Зеландія"

Про матеріал
Урок дослідження "Нова Зеландія" з географії в 10 класі. Допоможе виконати дослідження на уроці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок – дослідження «Нова Зеландія високорозвинена країна зі сприятливими умовами для ведення бізнесу»

Номер слайду 2

Нова́ Зела́ндія Країна в південно-західній частині Тихого океану, розташована на двох великих островах та великій кількості (приблизно 700) прилеглих дрібних островів. Столиця країни — місто Веллінгтон. Найбільше місто — Окленд.  Населення - 4 443 900 осіб (станом на 2018 рік). Конституційна монархія . Належить до розвинених країн світу.

Номер слайду 3

Герб являє собою щит, утримуваний з одного боку білявою жінкою з прапором Нової Зеландії в руках і з іншого боку — воїном маорі. Над щитом височить корона святого Едуарда. Під щитом розташовано дві гілки папороті. Герб асоціюється з єдністю всіх культур і народів, що населяють країну, і з прихильністю новозеландської монархії. Синій фон прапора асоціюється з блакитним кольором неба і моря, що оточують країну. Зірки Південного хреста проводять зв'язок з місцем розташування країни в південній частині Тихого океану. Символіка прапора Великої Британії говорить про історичну спадщину і є загальноприйнятою для багатьох країн — колишніх Британських колоній.

Номер слайду 4

Нова Зеландія має 17 регіонів, кожен з яких є різним Так Північ (Northland – виділений червоним) підійде для відпочинку на безлюдних пляжах і прогулянок. Ця частина країни також багата історією і культурою корінного народу маорі. Окленд (Auckland – помаранчевий) – величезний мегаполіс. Столиця Веллінгтон (Wellington) – фіолетовий) не тільки культурний центр, але і колиска новозеландського кіно.

Номер слайду 5

Населення Нової Зеландії становить 4.5 млн осіб, тому великих мегаполісів тут немає, за винятком Окленда, де проживає 1/3 жителів всієї країни. Типове новозеландське містечко більше схожий на українську провінцію. У ньому не буде хмарочосів, багатоповерхівок, а щоб його обійти, знадобиться всього лише кілька годин. Зате в ньому знайдеться все необхідне, кафе, ресторани, магазини, причому завжди буде з чого вибрати. І природа. Тому новозеландське місто так легко сплутати з селом.

Номер слайду 6

Нова Зеландія належить до найрозвиненіших країн світу, постійно посідає провідні позиції у світових рейтингах рівня життя й економічного та соціального розвитку. Дослідження Позиція в рейтингу Світовий показник спокою, 2010 рік 1 з 149 Індекс розвитку людського потенціалу, 2009 рік 20 з 182 Індекс сприйняття корупції, 2009 рік 1 з 180 Рейтинг конкурентноздатності економіки, 2009—2010 року 23 з 133 Рейтинг «Doing Business», 2013 рік 3 з 185 Завдання1. Користуючись даними таблиці зробіть висновок про рівень економічного та соціального розвитку Нової Зеландії

Номер слайду 7

Рейтинг Свiтового банку розподiляє країни за сприянням веденню бiзнесу з 1-го по 190-те мiсце. Перше мiсце -- найвища позицiя в легкостi ведення бiзнесу, що означає: тут легко зареєструвати пiдприємство, отримати дозвiл на будiвництво, здiйснити реєстрацiю власностi, взяти кредити. Рiч у тому, що пiсля 1984 року в Новiй Зеландiї вiдбулася змiна нацiонального курсу розвитку. Впроваджено економiчну стратегiю дерегулювання й вiдновлення ринкового процесу, якi перш за все були нацiленi на лiквiдацiю контролю над фiнансовими ринками, скасування державного контролю над процентними ставками, на приватизацiю державного сектору, зниження тарифiв та усунення лiцензування iмпорту.

Номер слайду 8

Провели й структурнi реформи: змiна питомої ваги виробничого сектору на користь сфери послуг, зокрема розвитку туризму. До того ж лiбералiзацiя зовнiшнiх вiдносин дала змогу конкурентоспроможним виробникам iнтегруватися у свiтовi ланцюги створення доданої вартостi. Наприклад, невелика iнженерна компанiя "Scott Technology" стала свiтовим лiдером у постачаннi обладнання для виробництва холодильникiв i пральних машин.

Номер слайду 9

Тобто традицiйнi сфери виробництва -- вовна, м'ясо й молочнi продукти, що були колись основою процвiтання Нової Зеландiї -- трансформувалися у виробничий сектор нового типу, процвiтаючий туризм i потужний розвиток енергетичної сфери на основi геотермальної енергiї. До речi, Нова Зеландiя -- країна, де працює найбiльше малих пiдприємств на душу населення у свiтi.

Номер слайду 10

Це одна з найбiльш розвинених країн Азiйсько-Тихоокеанського регiону. При кiлькостi населення 4,5 млн. осiб ВВП країни становить 158,9 млрд. дол. Для порiвняння: в Українi ВВП становить 90 млрд. дол., а населення -- 43 млн. Економiчнi показники цiєї країни в 10 разiв вищi, нiж в Українi. Ще 30 рокiв тому Нова Зеландiя мала негативну динамiку економiчного розвитку. Завдання2. Назвіть причини чому Нова Зеландія належить до найбільш розвинених. Нова Зеландія стала високорозвиненою країною тому , що вона бере активну участь у міжнародних  економічних і політичних відносинах , приділяючи увагу розвитку і зміцненю відносин серед країн Тихоокеансько - Азіатського регіону.США стали основним економічним , політичним  і військовим партнером

Номер слайду 11

Нова Зеландія — країна, яка ідеально підходить для підприємництва. По-перше, системи оподаткування та звітності в ній ясні і прості, особливо для малого бізнесу. По-друге, в даній державі більшість напрямків підприємницької діяльності не вимагає ніяких дозволів, за винятком деяких (медицини, ресторанного сервісу, ріелторської діяльності, торгівлі алкогольними напоями), на здійснення яких потрібна ліцензія.

Номер слайду 12

Для ведення успішного бізнесу в Новій Зеландії вкрай важливо спочатку грамотно підійти до вибору форми власності для майбутньої компанії. Залежно від масштабів діяльності, кількості власників, суми інвестицій та можливості подальшої оптимізації податків в Новій Зеландії виділяють 3 типи бізнес-структур: приватний підприємець товариство компанія

Номер слайду 13

Який бізнес відкрити в Новій Зеландії Напрямків для ведення бізнесу в Новій Зеландії безліч. Для цього уряд створює спеціальні програми та надає ефективну допомогу. Велику роль відіграє вибір регіону, оцінка конкуренції, фінансові можливості та гарна ідея. Зверніть увагу на популярні в Новій Зеландії галузі економіки – інформаційні та біотехнології, високотехнологічне виробництво, туризм, деревообробну промисловість, сільське господарство, комунікації та сферу послуг. Іноземці можуть не тільки відкрити нову компанію, але і купити готовий бізнес в Новій Зеландії, а також інвестувати в акції або комерційну нерухомість Завдання3. Проаналізувавши отримані дані зробіть висновок, який саме бізнес відкрили б ви в Новій Зеландії і чому?

ppt
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
26758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку