Урок 51,6 клас,фізична культура , Футбол

Про матеріал
Фізичне виховання — важливий засіб фізичного, соціального та духовного розвитку учнівської молоді. Метою навчального предмета «Фізична культура» є формування в учнів стійкої мотивації до збереження і зміцнення свого здоров’я та ціннісних орієнтацій щодо здорового способу життя
Перегляд файлу

6 клас   

Модуль “ Волейбол” 

  

Завдання уроку :  1.Інструктаж з БЖД на уроці.

2 Відродження Олімпійських ігор сучасності.

3. Прийом м’яча двома руками знизу. 

4. Передача м’яча двома руками зверху.

 Інструктаж з БЖД  на уроці

Інструктаж з БЖД  на уроці

1. Починайте будь-які фізичні вправи не раніше ніж через 40 хв. Після прийому їжі.

2. Перед виконанням фізичних  вправ добре провітрюйте приміщення.

3. Не виконуйте фізичні вправи, якщо маєте погане самопочуття.

4. Одягайтесь у вільну, зручну спортивну форму, яка не заважає рухам.

5. Самостійно не виконуйте незнайомі вам рухи.

6. Контролюйте частоту серцевих скорочень.

7. Не виконуйте самостійно вправи з тяжким навантаженням.

8. Після закінчення  тренувань провітріть приміщення, витримайте 30-40 хв. до прийому їжі.

 

Теоретичні відомості : відродження Олімпійських ігор сучасності 

Олімпійські  ігри  – міжнародні спортивні змагання, які проводяться кожні чотири роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету (МОК).  Види спорту, які входять до програми Олімпійських ігор називаються олімпійськими. Переможці змагань отримують довічне звання олімпійського чемпіона.

Олімпійські ігри Стародавньої Греції являли собою релігійне й спортивне свято, що проводилося в Олімпії. Відомості про походження ігор загублене, але збереглося кілька легенд, що описують цю подію. Перше документально підтверджене святкування ставиться до 776 до н.е. вони були засновані Гераклом, хоча відомо, що ігри проводилися й раніше.На час проведення ігор оголошувалося священне перемир'я, у цей час не можна було вести війну, хоча це неодноразово порушувалося. Олімпійські ігри суттєво втратили своє значення із приходом римлян. Після того, як християнство стало офіційною релігією, ігри стали розглядатися як прояв язичества й в 394 н.е. вони були заборонені імператором Феодосієм I.

"Молодь миру" повинна була мірятися силами в спортивних змаганнях, а не на полях битв. 

23 червня 1894 року в Сорбонні  відбувся перший конгрес Міжнародного Олімпійського комітету, який скликав барон П'єр де Кубертен. Він збирався провести перші сучасні Олімпійські ігри в 1900 році в Парижі та приурочити їх до Всесвітньої виставки. Однак друг Кубертена грецький письменник та перекладач Діметріос Вікелас, запрошений на конгрес з доповіддю про традиції античних Олімпійських ігор, несподівано запропонував в якості місця проведення нових ігор столицю Еллади Афіни, що символізувало б їх наступність давньогрецьким іграм. Конгрес затвердив цю пропозицію, а самого Вікеласа обрав першим президентом Міжнародного олімпійського комітету, оскільки за постановою цю посаду міг зайняти тільки представник країни, яка прийматиме першу Олімпіаду.

Перші Ігри сучасності пройшли з великим успіхом. Незважаючи на те, що участь в Іграх взяли всього 241 атлетів із 14 країн, ігри стали найбільшою спортивною подією, що пройшли  з часів Прадавньої Греції. Грецькі офіційні особи були так задоволені, що висунули пропозицію про "вічне" проведення Ігор Олімпіади на їхній батьківщині, у Греції. Але МОК увів ротацію між різними державами, щоб кожні 4 роки Ігри міняли місце проведення.

Прийом м’яча двома руками знизу. 

https://www.youtube.com/watch?v=26IXoQxGnxY

Передача м’яча двома руками зверху

https://www.youtube.com/watch?v=wvjG82r3c3A&t=54s

Стрибкові вправи

https://www.youtube.com/watch?v=EAt2Q1FKYbc 

Вправи на релаксацію

https://www.youtube.com/watch?v=3VWi6BPOLXs

 

 

 

 

docx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку