Урок 53,6 клас,фізична культура , Футбол

Про матеріал
Фізичне виховання — важливий засіб фізичного, соціального та духовного розвитку учнівської молоді. Метою навчального предмета «Фізична культура» є формування в учнів стійкої мотивації до збереження і зміцнення свого здоров’я та ціннісних орієнтацій щодо здорового способу життя
Перегляд файлу

6 клас   

Модуль “ Волейбол” 

 

Завдання уроку :  1.Інструктаж з БЖД на уроці.

2.Олімпійські ігри у Стародавній Греції.

3.Вибір місця для виконання другої передачі.

 

Інструктаж з БЖД  на уроці

1. Починайте будь-які фізичні вправи не раніше ніж через 40 хв. Після прийому їжі.

2. Перед виконанням фізичних  вправ добре провітрюйте приміщення.

3. Не виконуйте фізичні вправи, якщо маєте погане самопочуття.

4. Одягайтесь у вільну, зручну спортивну форму, яка не заважає рухам.

5. Самостійно не виконуйте незнайомі вам рухи.

6. Контролюйте частоту серцевих скорочень.

7. Не виконуйте самостійно вправи з тяжким навантаженням.

8. Після закінчення  тренувань провітріть приміщення, витримайте 30-40 хв. до прийому їжі.

 

Олімпійські ігри у Стародавній Греції:

Олімпійські змагання, Олімпійські ігри— загальногрецькі урочистості змагання культового характеру на честь Зевса Олімпійського, відомі з 776 року до н. е., які відбувалися кожні 4 роки в місті Олімпія на березі річки Алфей на Пелопоннесі. В 394 році н. е. Олімпійські ігри було заборонено як язичницьке свято. Всього відбулося 293 олімпіади.

 

Олімпійські змагання були символом єдності грецьких міст-держав і відігравали велику роль у розвиткові культури. За міфами, засновником Олімпійських змагань був Геракл, що присвятив їх Зевсові.

 

 

Олімпійські ігри в міфах

Відомо кілька міфів про заснування Олімпійських ігор. Згідно одного, Олімпійські ігри спершу були присвячені онукові Зевса, героєві Пелопу. Коли ж участь у них взяв його більш славетний нащадок Геракл Тіринфський, ігри присвятили вже йому. Інший міф, найвідоміший, говорить, що Геракл, завоювавши Еліду після здійснення своїх 12-и подвигів, на добуті багатства заснував Олімпійські ігри аби вшанувати свого батька Зевса. Там Геракл обніс парканом священний гай та спорудив шість вівтарів олімпійським богам (по вівтарю на кожну пару). Також він же влаштував жертовне вогнище на честь свого прапрадіда Пелопа і відвів йому святилище. Геракл подолав на перших іграх всіх противників, крім одного, яким виявився сам Зевс у людській подобі.

 

Із праць Павсанія відомий варіант, що ігри заснував один з Дактилів на ім'я Геракл (не плутати з однойменним сином Зевса) на місці, де люди Золотої доби звели храм Кроноса і Зевс пізніше здобув перемогу над своїм батьком. Там Геракл одного разу викликав на змагання з бігу своїх братів. Переможця Пеона Геракл нагородив вінком з оливи, який приніс із Гіпербореї (або її вже було багато в околицях). Оскільки братів було п'ятеро, ігри спочатку проводилися раз на п'ять років. Також згадується, що спочатку нагородою слугувала гілка яблуні, на сьомі ігри її замінив оливковою Іфіт за порадою оракула. Геракл пізніших часів, що був сином Зевса й Алкмени, відродив Олімпійські ігри.

 

Також існують згадки, що Олімпійським іграм передували щорічні змагання жінок з бігу за право стати жрицею богині Гери — Герейські ігри. Коли ахейці принесли культ Зевса як чоловіка Гери, почали влаштовувати і змагання серед чоловіків.

 

Ранкова гігієнічна зарядка:

https://www.youtube.com/watch?v=3c0-SpcjxQo

 

Вибір місця для виконання другої передачі:

https://www.youtube.com/watch?v=mg0dt5rw7WM

Стрибкові вправи:

https://www.youtube.com/watch?v=j-iurOG-R6U

 

Вправи на релаксацію:

https://www.youtube.com/watch?v=67nsp58w284

 

 

 

docx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку