Урок«А доброта, як сонце на світанку»+Презентація

Про матеріал
Виховна година має на меті дати дітям уявлення про душевну красу, про значення добра в житті людини; активізувати їхню особисту діяльність і розвинути здатність допомагати та співчувати людям; сприяти розвитку творчої активності, формуванню ключових компетентностей учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«А доброта, як сонце на світанку» 

Номер слайду 2

А доброта, як сонце на світанку —Освітлює і зігріває все.І цілий світ в прозорому серпанку. Тепло і добрість у собі несе.І так приємно радість відчувати,І дотик ніжний сонечка згори.І хочеться всю землю обійняти,Бо щастя всюди, що не говори.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Правила доброти1. Подивися навколо - хто потребує поради, доброго слова, співчуття, допомоги.2. Постав себе на місце іншого. Зрозумій і виконай його бажання. Правила чесності1. Сказав - зробив. Помилився - визнай. Не впевнений - не обіцяй. Правила ввічливості1. Ввічливість - це вміння поводитися так, щоб іншим було приємно, затишно з тобою.2. Будь завжди привітним: вітайся при зустрічі, дякуй за допомогу, відходячи - попрощайся.3. Не примушуй за тебе хвилюватися. Ідеш - скажи, куди йдеш та о котрій годині повернешся.4. Не капризуй і не бурчи. Твоє капризування може зіпсувати настрій іншим.

Номер слайду 5

Котигорошко — герой однойменної української народної казки. Хлопчик надзвичайної сили, який народився від горошини та визволив своїх братів і сестру з полону змія.

Номер слайду 6

Козаки́ — герої мультиплікаційних фільмів, знятих на українській студії «Київнаукфільм». Козаки опинялись в різних життєвих ситуаціях але ніколи не відмовлялись допомогти іншим героям мультфільму.

Номер слайду 7

Гра «Виправ помилку»Завдання: знайти початок у правій колонці, а його закінчення - у лівій. Добре слово і безмежна. Вітер рушить гори, у мороз зігріє. Сила слова що дощ у посуху. Тепле слово і залізні ворота відкриває. Добре слово людині а зле руйнує. Добре слово дім побудує яким відкривають серця. Слово - ключ, а слово - дружбу. Мале зле слово велику образу творить. 

Номер слайду 8

Кажімо більше ніжних слів Знайомим, друзям і коханим. Нехай комусь тепліше стане Від зливи наших почуттів. Нехай тих слів солодкий мед Чиюсь загоїть рану (Чи перший біль, чи то останній) – Коли б то знати наперед! Кажімо більше добрих слів, Комусь всміхаймось ненароком. То не життя людське коротке, Короткі в нас слова черстві. Кажімо більше ніжних слів...

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додано
17 березня 2020
Переглядів
1378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку