Урок "День Перемоги" в малюнках"

Про матеріал
Велика війна залишила свій слід не тільки у вигляді вражаючих фото, а й надихнула масу майстрів живопису на створення картин.
Перегляд файлу

Місто Ізмаїл

Палац дітей та юнацтва

Гурток «Веселий пензлик»

Малоок Лілія Федорівна

 

 «День перемоги» в малюнках

Мистецтво є дзеркалом, яке відображає життя людей, суспільства в ту чи іншу епоху. Художники в своїй творчості звертаються не тільки до повсякденного життя людей, їх дозвілля та праці, а й до історичних подій. Ці твори відносяться до історичного жанру.

Історія живопису сягає далекого минулого і розпочинається від перших артефактів доісторичної людини і охоплює всі культури. В різних культурах, на різних континентах і впродовж тисячоліть, історія живопису – це безперервна ріка творчості.

Велика війна залишила свій слід не тільки у вигляді вражаючих фото, а й надихнула масу майстрів живопису на створення картин. http://www.mukachevo.net/ua/news/view/55704

  • "Оборона Севастополя", Олександр Дейнека

Це, мабуть, найзнаменитіша картина з усього радянського мистецтва періоду Великої вітчизняної війни. Полотно створено під враженням боїв під час блокади українського міста Севастополя в 1942 році.

    "Подвиг Валерії Гнаровської", Марат Самсонов
У 1943 році, коли Велика Вітчизняна війна вирувала на Сході України, санітарний інструктор Валерія Гнаровская, рятуючи поранених підопічних, зі зв язкою гранат кинулася під один з наступаючих радянських танків і підірвала його.

    "Перемога. Рейхстаг взятий", Петро Кривоногов

  Художник зобразив один з найяскравіших моментів, якими завершувалася Велика Вітчизняна війна.

 

Важливими документальними свідченнями воєнних років були натурні етюди. Образ понівеченого та зруйнованого 1943- 1944 років зафіксовано в невеличких пейзажах С. Шишкіна, П. Крилова. О. Яблонської.

Особливе місце посідає графіка, як фронтова замальовка, сатиричний малюнок ( К.Фіногєнов, І. Лукомський). Важливість їхньої творчості під час війни важко переоцінити: сатирична подача подій формувала у людей оптимістичний настрій, підтримувала віру у перемогу.

9 Травня – пам’ятна дата, 75-річчя Дня Перемоги у Другій світовій війни. Ніколи не забудуться подвиги тих, хто визволив народ від поневолення, врятував світову цивілізацію і приніс людям довгоочікуваний мир. Я бажаю лише добрих звісток і мирних днів, сонячного неба над головою і спокою в кожен дім.

Тема нашого заняття «День Перемоги». Пропоную вам подивитися фото (додається).

Подивиться уважно на фото і проаналізуйте:

  1. Хто є головним персонажем обраного сюжету?
  2. Де відбувається подія?
  3. Який стан природи зображений?

Проаналізувавши, зробіть наступне:

  1. Візьміть аркуш паперу (А4), простий олівець
  2. Виконайте лінійний малюнок композиції
  3. Виконайте роботу в кольорі, використовуючи наступні матеріали: кольорові олівці, фломастери, фарби гуашеві, пензлі,тощо ( на вибір)
  4. Деталізуйте малюнок.

Виконуючи композицію , враховуйте, що головному персонажу має бути відведена провідна роль у порівнянні з іншими особами та об’єктами.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
2 травня 2020
Переглядів
909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку