Урок фізики. Розв`язання комбінованих задач (Тема: Взаємодія тіл.Сила. за новою програмою) Сила

Про матеріал

Урок на заявлену тему за новою програмою. Учні набувають компетентності в природничих науках, формується компетентності навчатися впродовж життя - формування вмінь самоорганізації навчальної діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Розв'язання комбінованих задач

Номер слайду 2

«Я очень верю в чудеса, творимые разумом и воображением человека. Иных чудес я не знаю». Максим Горький)

Номер слайду 3

Робота з текстом. Тиск це величина яка дорівнює відношенню ……., що діє перпендикулярно площі поверхні , до цієї …….. Позначається Р вимірюється в Па . Із збільшенням ……..тиск збільшується , зі зменшенням …….. тиск збільшується. Тиск чинять не тільки ……… тіла , але також рідини і гази. Тиск , який чиниться спочиваючию ……… , називається гідростатичним . Гідростатичний тиск залежить від ……………., ……………., ………….. ………… ………... Визначається формулою ……….. Прилад для вимірювання тиску в рідинах або газах , називається …………... Як що тіло занурено у рідину або газ, на нього починає діяти ………. ………., відкрита вченим ………….. Ця сила залежить від ……… …………, …………. …………. , ………. …………. ………….. та зовсім не залежить від……….. …………, ………… …………, …………. …………..

Номер слайду 4

Робота з текстом. Тиск це величина яка дорівнює відношенню сили, що діє перпендикулярно площі поверхні , до цієї площі. Позначається Р вимірюється в Па . Із збільшенням сили тиск збільшується , зі зменшенням площі тиск збільшується. Тиск чинять не тільки тверді тіла , але також рідини і гази. Тиск , який чиниться спочиває рідиною , називається гідростатичним . Гідростатичний тиск залежить від щільності рідини , глибини , прискорення вільного падіння . Визначається формулою р = ρgh . Прилад для вимірювання тиску в рідинах або газах , називається манометром. Як що тіло занурено у рідину або газ, на нього починає діяти сила Архімеда, відкрита вченим Архімедом. Ця сила залежить від об'єма тіла, щільності рідини , прискорення вільного падіння та зовсім не залежить від форми тіла, щільності тіла, глибини занурення.

Номер слайду 5

Якісні задачі Чому золота рибка може то спливати, то опускатися на дно?

Номер слайду 6

Чому вага тіла у воді і в повітрі неоднакова?

Номер слайду 7

Яка сила допомагає рибі фагак?

Номер слайду 8

Як, що не діючи руками і не користуючись послугами коней, позбутися від занадто вже сильно присмокташогося до мови ковпачка авторучки?

Номер слайду 9

Як деревна жаба може триматися на віконному склі?

Номер слайду 10

Правила роботи у групах. БУТИ ПОЗИТИВНИМГОВОРИТИ ПО ЧЕРЗІ БУТИ АКТИВНИМ СЛУХАТИ И ЧУТИ КОЖНОГОТОЛЕРАНТНО ВІДНОСИТИСЯ ОДИН ДО ОДНОГО ДІЯТИ ЗА ПРИНЦИПОМ « ТУТ І СЬОГОДНІ»КОРИСТУВАТИСЯ “ПРАВИЛОМ ПРАВОЇ РУКИ”

Номер слайду 11

І група розв'яжи 1 . Якось раз запитали троянду : "Отчого , чаруючи око , Ти колючими шипами нас шкрябаєш жорстоко ? 2. Хлопчик робить тиск 15000 Па . Визначте масу хлопчика , якщо площа підошов його взуття 0,032 м2.  

Номер слайду 12

ІІ група розв'яжи 1 . Розетки пресують зі спеціальної маси ( карболитовой ) , діючи на неї силою 37,5 к. Н. Площа розетки 0,0075 м ². Під яким тиском пресується розетка ?2 . Тебе по болоту ходить довелося? Легко тобі було? Ось то-то ! Тоді чому ж величезний лось , Так просто біжить по болоту ?

Номер слайду 13

ІІІ група ВИЗНАЧИТИ тиск , вироблений дерев'яним бруском на поверхню книги (є брусок та лінейка)

Номер слайду 14

Відповіді завдань ІІ група1. p=F/S= mg/S= ρVg/S= ρSag/S=ρag = 140 Па ІІІ група І група1. Площа моїх шипів мала, тому тиск великий.2. р= F/S= mg/S------ m=p. S/g; m=48 kг р= F/S; р = 5000000 Па = 5 к. Па 2. Площа його копит велика, тому тиск, якій він оказіває малий, що позволяє легко бігати по болоту.

Номер слайду 15

ТЕСТИ 1 . Щоб видалити вм'ятину на тенісної кульці , її опустили в гарячу воду. Позначте правильне твердження. А : після нагрівання тиск повітря усередині кульки збільшився . Б : тиск повітря всередині кульки не змінився. В: рух молекул повітря в кульці став повільнішим. Г : вм'ятина зникла під дією тиску гарячої води.

Номер слайду 16

ТЕСТИ2 . Барометр у квартирі показує 100к. Па . Позначте правильне твердження. А : Атмосферний тиск не діє на риб в акваріумі. Б : Якщо включити опалення , показання барометра збільшились . В: Тиск в акваріумі на глибині 50 см 105 к. Па. Г : Повітря тисне на кришку столу площею 2 м2 з силою 50 к. Н.

Номер слайду 17

ТЕСТИ3 . На тіло , повністю занурене у воду , діє архимедова сила 100 Н . Позначте правильне твердження. А: В гасі на це тіло діяла б архимедова сила 100 Н . Б : Вага витісненої тілом води дорівнює 100 Н . В: Об'єм тіла дорівнює 10 дм3 Г : Маса витісненої тілом води рівна 100 кг

Номер слайду 18

ЗНАЙДІ ВІДПОВІДЬ Чи будуть ваги перебувати в рівновазі, якщо кулі помістити у воду?

Номер слайду 19

Домашне завдання Повторите теми: Тиск твердих тіл, рідин, газів. Атмосферний тиск. Виштовхувальна сила. Підготовиться до контрольної роботи.

Номер слайду 20

Рефлексія Урок цікавий, все було зрозуміло. Урок цікавий, але не все було зрозуміло. Урок не цікавий, мало що було зрозуміло

Номер слайду 21

Спасибо за внимание

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Розробки уроків
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
Додано
16 лютого 2018
Переглядів
1530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку