Урок-гра"Суд над фізикою"

Про матеріал
Упродовж тисячоліть "фізика" надавала людям можливість пізнавати закони навколишнього світу і розумно використовувати їх у своєму житті...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Суд над фізикою!(урок-гра)Роботу виконала Шпуганич Ірина Геннадіївна,викладач фізики. Економіко-правничого коледжу ЗНУ

Номер слайду 2

Головний суддя: Куліченко Дарина. Сьогодні слухається справа з обвинувачення Фізики, яка впродовж декількох тисячоліть своїми діями призводила до смерті чи каліцтва мільйонів людей.

Номер слайду 3

Охорона суду. Охоронець: Прочан Данил. Охоронець: Товстіхін Михайло.

Номер слайду 4

Головний суддя: Чуприна Анастасія. Відтоді, як людина перетворилася в людину розумну, їй на службу була представлена всеохоплююча наука про природу – Фізика. За ці тисячоліття у Верховній канцелярії проти Фізики зібралось стільки скарг, що настав нарешті час покласти край усім її безчинствам.

Номер слайду 5

Для об’єктивного розгляду справи запрошені кращі юристи. Оскільки звинувачень накопичилось дуже багато, на судове засідання винесено основні, найважливіші.

Номер слайду 6

Прокурор: Товстик Захар. Ще на зорі людської діяльності Фізика, скориставшись своєю можливістю впливати на розум людей, підло здійснила чимало підступних дій.

Номер слайду 7

Адвокат: Федосєєв Константин. Ваша Честь! Протестую проти голослівних обвинувачень!

Номер слайду 8

Аристотель: Афанасьевна Аліна. Клянусь казати лише правду і нічого, крім правди. Я народився в 384 р. до н. е. в стародавньому грецькому місті Стагір в родині придворного лікаря. Двадцять років навчався в академії в Платона ( м. Афіни), у 343 р. до н. е. цар Македонії Філіп запросив мене бути наставником його сина.

Номер слайду 9

Архимед: Сердюк Олег. Народився я в 287 р. до н. е. у місті Сіракузи на о. Сицилія в родині Філія, астронома і математика царя Гієрона. Освіту здобув в Олександрії Єгипетській у знаменитих учених Корона (астроном) і Ератосфена (астроном і математик), вивчав праці Демократа, Евдокса, Аристотеля. Я першим у світі використав математику для пояснення фізичних явищ.

Номер слайду 10

І. Ньютон: Чубовський Владислав. Я народився 4 січня 1643 рю у Вулсторні. У 12 років пішов до школи у сусідньому містечку Грентем. Спочатку вчився погано, був фізично слабким. Але завдяки наполегливій праці і потягу до навчання поступово зайняв перше місце в школі й отримував його аж до закінчення школи. У 1660 р. поступив до Триніті-коледжу Кембриджаю.

Номер слайду 11

А. Ейнштейн: Василенко Владислав. Я народився 14 березня 1879 р. в німецькому містечку Ульмі. Батьки хотіли, щоб я став музикантом, із шести років почали вчити грі на скрипці. Упродовж семи років я добросовісно намагався навчитися грі та вдосконалював техніку гри. І нарешті музика зазвучала. Я ніколи не покидав гри на скрипці, навіть уже в зрілому віці виступав з концертами.

Номер слайду 12

Е. Фермі: Деркач Марина. Я народився 29 вересня 1901 р. в Римі в родині службовця. З дитинства захоплювався точними науками, зокрема фізикою і математикою. Восени 1919 року одночасно вступив до Вищої нормальної школи і Пізанського університету на фізико-математичний факультет. У 1922 р. виконав дипломну роботу з оптики рентгенівських променів і отримав диплом із відзнакою.

Номер слайду 13

Фізика: Федорова Ксенія. Упродовж тисячоліть я поступово давала людям можливість пізнавати закони навколишнього світу і розумно використовувати їх у своєму житті. І в усі часи знаходилися яскраві й одержимі, різні за характером, темпераментом і долею особистості, які завжди були вірні своїй справі.

Номер слайду 14

Суд іде радитись.

Номер слайду 15

У результаті тривалих дебатів суд дійшов такого висновку. Враховуючи добрі наміри Фізики (які, проте, в багатьох випадках спричинили трагічні наслідки, в основному через нерозуміння людьми результатів застосування своїх знань) суд виносить такий вирок: Визнати Фізику невинною у висунутих обвинуваченнях, оскільки в її діях не було кримінальних дій. Звільнити підсудну з-під варти у залі суду. Для запобігання катастрофічним наслідкам використання знань, що їх дає наука фізика, зобов'язати всіх студентів коледжу старанно вивчати всі природничі науки, в тому числі й фізику.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
17 березня 2019
Переглядів
915
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку