Урок-гра з математики на тему "МНОЖЕННЯ ТА ДІЛЕННЯ НАТУРАЛЬНИХ ЧИСЕЛ"

Про матеріал
Урок-гра "Перший мільйон" з математики для учнів 5 класу (інклюзивний клас) на тему "Множення та ділення натуральних чисел". Проводиться як урок закріплення вивченого та узагальнення знань з використанням розробок ІКТ та програмного забезпечення в інклюзивному класі, наглядно продемонстрована співпраця вчителя та асинтента вчителя під час уроку. Завдання розраховані для дитини з нозологією "ЗПР", що не має інтелектуальних порушень. Для дітей з ООП, що мають іншу нозологію, завдання підбираються індивідуально.
Перегляд файлу

Урок-гра з математики для учнів 5 класу на тему: «Множення та ділення натуральних чисел»

Гра «Перший мільйон»

(урок закріплення вивченого та узагальнення знань з використанням розробок ІКТ та програмного забезпечення в інклюзивному класі, співпраця вчителя та асинтента вчителя під час уроку)

Мета: удосконалити навички множення і ділення натуральних чисел

Тип уроку: засвоєння умінь та навичок, узагальнення знань.

Підготувала: вчитель математики Морозівської ЗШ І-ІІІ ст. Бобровська О.В.

ХІД УРОКУ

І. Привітання. Перевірка домашнього завдання.

Доброго дня, діти. Рада бачити вас усіх. Перевіримо, чи вірно ви виконали домашнє завдання.

(Асистент вчителя допомагає в організації відтворення презентації. Учні з місця зачитують виконане домашнє завдання, вчитель перевіряє правильність відповіді.)

Молодці! Ви гарно постарались вдома.

ІІ. Актуалізація опорних знань.

Учням повідомляється тема й мета уроку.

Сьогодні ми з вами проведемо захопливу гру під назвою «Перший мільйон». Правила прості. Для вас пропонується ІІІ етапи завдань, виконавши які хтось із вас отримає приз – Медаль «№1» і солодкий приз. В ході гри кожен, хто виконуватиме завдання вірно, зароблятиме балли. Переможцем буде той, хто виконає усі або більшість завдань вірно та набере найбільшу кількість балів. Дозволяється використати фору: «підказка друга», «підказка вчителя»  або «50:50». Якщо хтось намагатиметься порушити правила, існують штрафні санкції – будуть відніматися по 100 балів за кожне порушення. Вам зараз роздадуться бланки відповідей, де ви будете записувати відповіді та розв'язки. Відповіді пишемо синьою ручкою, а кількість балів – чорною або простим олівцем. Після завершення гри, ми зберемо бланки, визначимо переможців та оцінимо ваші знання. В організації цієї гри нам допоможе Ганна Анатоліївна. Готові?

Для початку проведемо розминку. На виконання цієї вправи вам дається 2 хв.

Перший стовпчик виконує дитина з ООП з допомогою вчителя (за потреби). Другий стовпчик виконує весь клас. Ассистент дає додаткові пояснення при виконанні розминки.

Розминка «Геометричний лабіринт».

 

     4 * 25 =

 

                * 9   =

 

              

               + 314  =

              

              : 18   =

 

           

       

  

  1.                  * 318 =

             

  •                 784 =  

 

                

                  - 1800 =

 

                     : 9 =

                 

                 : 14 =

 

Молодці. Тепер перевіримо, чи все виконано вірно.

На слайді відображаються вірні відповіді. Учні разом перевіряють свої бланки.

Ну що ж, розпочнемо нашу гру. І етап складається з 5 питань, що мають лише 1 вірну відповідь. Прочитавши завдання, ви даєте відповідь у своєму бланку. Хтось один буде відповідати вголос. За кожну вірну відровідь вам нараховується 100 балів.

Слайд 4. Питання №1. Яка властивість множення виражена формулою ав=ва? (Відповідь: г)

Асистент допомагає дитині з ООП заповнити свій бланк, дає додаткові пояснення завдань за потреби. Вчитель проводить гру. Хтось з учнів дає відповідь вголос. На слайді обирається його варіант, висвітлюється результат вірно/не вірно. Наступні питання І туру проводяться в такому ж форматі.

Слайд 5. Питання №2. Як звучить розподільна властивість множення? (Відповідь: б)

Слайд 6. Питання №3. Якщо у квадрата одна сторона дорівнює а, то його площа становить… (Відповідь: в)

Слайд 7. Питання №4. У виразі 96 : х = 8 невідомим є… (Відповідь: а)

Вчитель цікавиться в дитини з ООП, чи зрозумілі йому завдання. За потреби надає особисту допомогу, а асистент продовжує ведення гри з класом.

Слайд 8. Питання №5. Яку градусну міру має тупий кут? (Відповідь: а)

Ми завершили І тур нашої гри. Максимальна кількість балів – 500. Нагадую, кожна вірна відповідь оцінюється у 100 баллів. Прошу вас взяти в руки чорну ручку або олівець. Я буду зачитувати вірні відповіді І туру, а ви ставитимете навпроти кожної відповідну кількість балів: 100 – якщо відповідь вірна, 0 – якщо ні.

Вчитель зачитує відповіді, діти ставлять в бланках бали. Асистент допомагає провести організаційну роботу з учнями.

ІІ тур має таку ж структуру, однак, щоб дати вірну відповідь, ви маєте завдання розв'язати у своїх бланках. Давайте спробуємо.

Слайд 9. Питання №1. Задача. Двигун за 8 год спалює 112 л пального. На скільки годин роботи йому вистачить 98 л?

Вчитель та асистент допомагають в організації виконання завдань. Асистент допомагає дитині з ООП.

Слайд 10 містить окреме завдання №2 для дитини з ООП. Вчитель пояснює завдання, дає роздруковану картку для наочного бачення. Коли дитина його виконає, то має відповісти вголос. Доки асистент допомагає дитині з ООП, вчитель демонструє наступний слайд із завданням для решти учнів. . Коли учень буде готовий відповісти, потрібно повернутися до слайда з його завданням та зафіксувати відповідь.

Слайд 11. Питання №2. Розв’яжи рівняння та вкажи вірну відповідь. (Відп.: а)

14*(3х – 15) = 252

Слайд 12. Питання №3. Кут АВС (1) на менший за кута КРТ(2), а кут MRD (3) утричі менший за кута КРТ. Яка градусна міра кожного з кутів, якщо кут MRD = ? (Відповідь: в)

Слайд 13 містить окреме завдання №4 для дитини з ООП. Вчитель пояснює завдання, дає роздруковану картку для наочного бачення. Це завдання оцінюється в 150 балів. Коли дитина його виконає, то має відповісти вголос. Вчитель допомагає виконати це завдання, а асистент проводить гру далі, демонструючи наступний слайд із завданням для решти учнів. Коли учень буде готовий відповісти, потрібно повернутися до слайда з його завданням та зафіксувати відповідь.

Слайд 14. Питання №4. Андрійко загадав число. Якщо це число зменшити у 8 разів і отриманий результат відняти від 32, то отримаємо 18. Яке число загадав Андрійко? (Відповідь: в)

Слайд 15. Питання №5. Дано вираз з прономерованими діями:

                                    753 * (165*307-50249) + 708*63

                                             (№1)            №2       №3                 №4          №5

В якому порядку виконуватимуться дії для вірного розв’язання виразу? (Відповідь: б)

Ми завершили ІІ тур нашої гри. Максимальна кількість балів за 2 тури – 1000. Нагадую, кожна вірна відповідь оцінюється у 100 баллів. Прошу вас взяти в руки чорну ручку або олівець. Я буду зачитувати правильні відповіді ІІ туру, а ви ставитимете навпроти кожної відповідну кількість балів: 100 – якщо відповідь вірна, 0 – якщо ні.

Вчитель зачитує відповіді, діти ставлять в бланках бали. Асистент допомагає провести організаційну роботу з учнями.

Пам'ятаймо!!! Завдання, які давалися безпосередньо для дитини з ООП, оцінюються по 150 балів кожне. Оцінювання цієї дитини здійснює вчитель особисто.

Фізкульт хвилинка!

ІІІ тур складається з трьох завдань, які оцінюються 150, 150 і 200 балів відповідно. Це завдання підвищеної складності. Для того, щоб дати вірну відповідь, ви повинні ці завдання розв'язати. Будьте уважними.

Слайд 16 містить окреме завдання №1 для дитини з ООП. Вчитель пояснює завдання, дає роздруковану картку для наочного бачення. Це завдання оцінюється в 150 балів. Коли дитина його виконає, то має відповісти вголос. Вчитель допомагає виконати це завдання, а асистент проводить гру далі, демонструючи наступний слайд із завданням для решти учнів. Коли учень буде готовий відповісти, потрібно повернутися до слайда з його завданням та зафіксувати відповідь.

Слайд 17. Питання №1. Задача. Із двох міст одночасно на зустріч один одному вирушили два велосипедисти: І зі швидкістю 14 км./год., а ІІ – 17 км./год. Вони зустрілися через 3 години. Яка відстань між цими містами? (Відповідь: б)

Слайд 18. Питання №2. Задача. На 4-х автостоянках знаходиться 347 машин. На І автостоянці 85 машин, що на 23 машини менше, ніж на ІV. На ІІ та на ІІІ автостоянках машин порівну.  Скільки машин на ІІ автостоянці? (Відповідь: в)

Слайд 19 містить окреме завдання №3 для дитини з ООП. Вчитель пояснює завдання, дає роздруковану картку для наочного бачення. Це завдання оцінюється в 200 балів. Коли дитина його виконає, то має відповісти вголос. Вчитель допомагає виконати це завдання, а асистент проводить гру далі, демонструючи наступний слайд із завданням для решти учнів. Коли учень буде готовий відповісти, потрібно повернутися до слайда з його завданням та зафіксувати відповідь.

Слайд 20. Питання №3. Це питання оцінюється в 200 балів. Син у 4 рази молодший від батька. Скільки років батьку, якщо він старший за сина на 27 років? (Відповідь: г)

Ось ми і завершили ІІІ тур нашої гри. Максимальна кількість балів за три тури – 1500. Прошу вас взяти в руки чорну ручку або олівець. Я буду зачитувати вірні відповіді ІІІ туру, а ви ставитимете навпроти кожної відповідну кількість балів: 150 – якщо відповідь вірна, 0 – якщо ні. Останнє завдання оцінюється у 200 балів.

Вчитель зачитує відповіді, діти ставлять в бланках бали. Асистент допомагає провести організаційну роботу з учнями.

Пам'ятаймо!!! Завдання, які давалися безпосередньо для дитини з ООП, оцінюються по 150 та 200 балів, залежно від проявлених ЗУН та самостійності виконання. Оцінювання цієї дитини здійснює вчитель особисто.

ІІІ. Підбиття підсумків уроку.

А тепер дайте підрахуємо загальну кількість балів у кожного з вас!

Діти підраховують бали, оголошують свої результати. Вчитель складає турнірну таблицю, асистент збирає бланки відповідей, допомагає визначити переможця.

Вітаємо нашого переможця цієї гри. Головний приз – медаль «№1». Ви всі молодці, активно працювали. Дякуємо вам за ваші старання. Тому кожен з вас отримає медаль «Активний гравець». Усі ви заслуговуєте на солодку винагороду – золоті монети, ваш «перший мільйон».

IV. Закріплення знань. Домашнє завдання.

Повторити вивчений матеріал, усі правила цього розділу. Готуватися до контрольної роботи. Виконати вправи №521, №542.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. А.Г. Мерзляк, В.Б. Полонський, Ю.М. Рабінович, М.С. Якір. Збірник задач і завдань для тематичного оцінювання з математики для 5 класу. - Харків.: Гімназія, 2007. – 128с.
  2. «Презентація 6 з історії гра "Перший мільйон" (шаблон). Розробник: Цикало Віталій Вікторович - директор  КУ "Новокарлівська ЗОШ І - ІІІ ступенів", вчитель історії та правознавства.- https://naurok.com.ua/prezentaciya-6-z-istori-gra-pershiy-milyon-60886.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БЛАНК ВІДПОВІДЕЙ

І етап.

1.

а

б

в

г

 

2.

а

б

в

г

 

3.

а

б

в

г

 

4.

а

б

в

г

 

5.

а

б

в

г

 

ІІ етап.

Відповідь

Балли

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ. Етап.

Відповідь

Балли

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перший мільйонІнтелектуальна гра-змагання. Знавців математики на тему «Множення та ділення натуральних чисел»1

Номер слайду 2

Правила гри2 ТРИ підказки. Головне – дати правильну відповідь! Перехід до наступного слайду при правильній відповіді по зірці. При неправильній, нажаль, по «кляксі». Вийти з гридругучитель50:50 Підказка друга. Підказка вчителя. При правильній відповідіПри неправильній відповідіНевірний варіант. Невірний варіант500 оцінка «7»1000 оцінка «10»Бали, які не згорають: Бали1500 оцінка «12»fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 3

3 Розминка «Геометричний лабіринт»1001004144142323207190819081800108108121294089408672

Номер слайду 4

другучитель50:50в. проміжнаг. Переставнаа. розподільнаб. сполучна. Підказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти з гри4100 Яка властивість множення виражена формулою ав=ва?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 5

другучитель50:50а. Щоб знайти невідомий множник, треба добуток поділити на відомий множник.б. Щоб число помножити на суму 2 чисел, можна це число помножити на кожен доданок і отримані добутки додати. Г. Немає жодної вірної відповіді. В. При множенні кількрх чисел множники можна міняти місцями та брати в дужки, визначаючи порядок обчислення. Підказка друга. Підказка учителя. Вийти із гри5100100 Як звучить розподільна властивість множення?100 балівfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 6

другучитель50:50б. ав в. а𝟐 а. 4аг. 𝟒а𝟐 Підказка друга. Підказка учителя. Вийти із гри6100100100 Якщо у квадрата одна сторона дорівнює а, то його площа становить…100 балівfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 7

другучитель50:50б. Часткаа. Дільникв. Добутокг. Ділене. Підказка друга. Підказка учителя. Вйти із гри7100100100100 У виразі 96 : х = 8 невідомим є… 100 балівfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 8

другучитель50:50 В. 𝟕𝟓° а. 𝟏𝟑𝟓° г. 𝟏𝟖𝟎° б. 𝟗𝟎° Підказка друга. Підказка учителя. Вийти із гри8100100100100500 Яку градусну міру має тупий кут?100 балівfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 9

другучитель50:50а. 6 год.б. 7 год.в. 5 год.г. 9 год. Підказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти із гри9500100 Задача. Двигун за 8 год спалює 112 л пального. На скільки годин роботи йому вистачить 98 л?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 10

другучитель50:50а. х=11.б. х=19.в. Х=23.г. Х=15 Підказка друга. Підказка учителя150 балів. Вийти із гри10500150 Розв’яжи рівняння та вкажи вірну відповідь (завдання для дитини з ООП)228 : х = 12fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 11

другучитель50:50б. х=13.а. х=11г. Х=8.в. Х=23. Підказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти із гри11500100100 Розв’яжи рівняння та вкажи вірну відповідь.14*(3х – 15) = 252fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 12

другучитель50:50 Б. 1- 𝟏𝟎𝟎°2- 𝟏𝟑𝟎° 3- 𝟒𝟎° В. 1- 𝟗𝟎°2- 𝟏𝟐𝟎° 3- 𝟒𝟎° Г. 1- 𝟔𝟎°2- 𝟗𝟎° 3- 𝟒𝟎° А. 1- 𝟕𝟎°2- 𝟏𝟎𝟎° 3- 𝟒𝟎° Підказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти із гри12100100500100 Кут АВС (1) на 𝟑𝟎° менший за кута КРТ(2), а кут MRD (3) утричі менший за кута КРТ. Яка градусна міра кожного з кутів, якщо кут MRD = 𝟒𝟎°? fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 13

другучитель50:50б. 6 або 8.в. 6 або 9.г. 9 або 4.а. 5 або 9. Пдказка друга. Підказка учителя150 балів. Вийти із гри13150100500100100 Сашко поділив число 71 на деяке число і отримав остачу 8. На яке число ділив Сашко? (завдання для дитини з ООП)fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 14

другучитель50:50б. 142.в. 112.г. 400.а. 14. Пдказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти з гри14100100500100100 Андрійко загадав число. Якщо це число зменшити у 8 разів і отриманий результат відняти від 32, то отримаємо 18. Яке число загадав Андрій?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 15

другучитель50:50а. 1, 2, 5, 3, 4б. 2, 3, 1, 5, 4г. 2, 5, 3, 1, 4 В. 2, 3, 4, 5, 1 Підказка друга. Підказка учителя100 балів. Вийти із гри151001005001001001000 Дано вираз з прономерованими діями: 753 * (165*307-50249) + 708*63 (№1) №2 №3 №4 №5 В якому порядку виконуватимуться дії для вірного розв’язання виразу?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 16

другучитель50:50г. 840 чол.б. 1680 чол.в. 1210 чол.а. 560 чол. Підказка друга. Підказка учителя150 балів. Вийти із гри161501000 У вівторок музей відвідало 420 чоловік, що у 3 рази менше, ніж у понеділок. Скільки всього людей відвідало музей за 2 дні? (завдання для дитини з ООП)fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 17

другучитель50:50г. 126 км.б. 93 км.в. 103 км.а. 52 км. Підказка друга. Підказка учителя150 балів. Вийти із гри171501000Із двох міст одночасно на зустріч один одному вирушили два велосипедисти: І зі швидкістю 14 км./год., а ІІ – 17 км./год. Вони зустрілися через 3 години. Яка відстань між цими містами?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 18

другучитель50:50а. 92в. 108г. 77б. 154 Підказка друга. Підказка учителя150 балів. Вийти із гри181501000150 На 4-х автостоянках знаходиться 347 машин. На І автостоянці 85 машин, що на 23 машини менше, ніж на ІV. На ІІ та на ІІІ автостоянках машин порівну. Скільки машин на ІІ автостоянці?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 19

За 6 год. Потяг проїхав 432 км. Скільки км. проїде потяг за 9 год, якщо рухатиметься з тією ж швидкістю? (завдання для дитини з ООП)другучитель50:50в. 945 кмг. 648 км.б. 720 км.а. 874 км. Підказка друга. Підказка учителя200 балів. Вийти із гри192001501000150fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 20

другучитель50:50г. 42 рокив. 36 роківа. 34 рокиб. 39 років. Підказка друга. Підказка учителя. Вийти із гри201501000150 Вітаємо переможця!200балів150012 Син у 4 рази молодший від батька. Скільки років батьку, якщо він старший за сина на 27 років?fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 21

Нажаль, гру закінчено…21

zip
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
21 грудня 2021
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку