Урок Хрестові походи

Про матеріал
Матеріал для використання на уроках всесвітня історія 7 клас. Матеріал до теми Хрестові походи до параграфа №10 до підручника автор Гісем Маритинюк
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрестові походи

Номер слайду 2

Причина хрестових походів. Хрестові походи це прояв зовнішньої колонізації. Повернення під свою владу Єрусалиму і Палестини. Право МАЙОРАТУ (земля до старшого сина). Протягом семи років країни Європи переживали голод і хвороби. Турки-сельджуки до паломників християн ставились жорстоко. Візантійський імператор Алексій І звернувся до Папи Римського з проханням допомоги через постійні напади турків-сельджуки. Папа Урбан ІІ звернувся з закликом повернути християнам Гроб Господній. Хто піде в похід пообіцяли спокутувати гріхи. це відбулося в 1095 у французькому місті Клерон.

Номер слайду 3

Перший хрестовий похід 1096-1099 Спочатку в похід виступили слабо озброєні селяни. Були розгромлені коли переправилися через Босфор.1099 році - розпочалась облога Єрусалиму. В ХІІ столітті в Сірії та Палестині побудували міцні замки і заснували декілька свох держава. (Єрусалимське королівство). Так завершився перший похід. Три духовно-рицарські ордени. Госпітальєрів. Після завоювання мусульманами Єрусалиму 1522 році орден пребрався на Мальту. Він існує і тепер. Орден тамплієрів. Орден проголосив захист шляху до Святої Землі. Мали значний вплив в Європі. 1190 рік Тевтонський орден складаються із східнонімецьких земель. Захищали угорські землі від половців а потім переселилися до Східної Балтії. Хрестоносці носили довгі плащі із хрестом.

Номер слайду 4

Другий і третій хрестові походи. Другий похід 1147-1149 закінчився поразкою. Єгипетський султан Саладін розгромив хрестоносців. Був оголошений ДЖИХАД. Третій похід 1189-1192. Німецький імператор Фрідріх І. Французький король Філіп ІІ, і англійський король Річард І Левове Серце. Була боротьба між Філіпом і Річардом яка заважала спільній боротьбі. Німецький імператор Фрідріх І Барбаросса загинув переправляючись через річку. Річард самотужки тричі штурмував Єрусалим і зміг. Була укладена угода з Саладіном. (Про допуск паломників)

Номер слайду 5

Четвертий похід Завершення етапу хрестових походів.1204 рік захоплення Константинополя. Підбурила Венеція спочатку захопити місто Задор а потім і Константинополь. Потім ще було 4 походи які були невдалими

Номер слайду 6

Наслідки хрестових походів. Значні людські втрати. Знищено багато культурних цінностей Значно пожвавилася торгівля із Середземноморрям. Лицарські манери. Миття рук. Лазня. Нові сільськогосподарські продукти: Рис, гречка, лимон, кавуни, абрикоси. Голубина почта, вітряки.

pptx
Додано
23 січня
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку