Ознайомлення з професією бариста. Хто такий сучасний бариста?
Бариста - це фахівець в області приготування кави, той, хто робить кавові напої в ресторані або кав'ярні за барною стійкою.
ДПТНЗ «Фастівський центр професійно-технічної освіти. Хто такий сучасний бариста?
Номер слайду 2
Номер слайду 3
Бариста! Це слово рясніє в рекламних роликах кавового обладнання та самої кави.
Номер слайду 4
Так що ж означає це слово?
Номер слайду 5
Бариста - це фахівець в області приготування кави
Номер слайду 6
Номер слайду 7
У світі налічується до сорока тисяч різних професій
Номер слайду 8
Молодим ремеслом можна назвати такий рід діяльності, як бариста
Номер слайду 9
Професія бариста сягає своїм корінням в далеку історію Італії
Номер слайду 10
Саме в Італії , близько півстоліття тому, і зародилася ця незвичайна професія
Номер слайду 11
Бариста
Номер слайду 12
Професія бариста стала поширеною по всьому світу завдяки американцям
Номер слайду 13
Номер слайду 14
Номер слайду 15
Номер слайду 16
Бариста - це людина, навколо якого постійно струмує аромат свіжозвареної кави
Номер слайду 17
Бариста – це людина, що знає все про приготування кави Напевно, у його житті кавовим ароматом просочене все: від одягу до думок. Що для нас задоволення та розвага,для бариста- робота
Номер слайду 18
Справжній професіонал повинен володіти багатьма навичками, а головне - цінувати та любити свою роботу, і саму каву.
Номер слайду 19
Номер слайду 20
Номер слайду 21
Номер слайду 22
Важливою якістю успішного бариста є комунікабельність
Номер слайду 23
Для роботи бариста важливі ще й навички обслуговування. Він повинен бути комунікабельним, веселим, життєрадісним і артистичним, розбиратися в кавовому етикеті і знати, в якій чашці і з яким оформленням подати напій.
Номер слайду 24
Бариста – ще й шоумен.
Номер слайду 25
Номер слайду 26
Номер слайду 27
Номер слайду 28
Бариста повинен бути ще й психологом. Його гарний настрій створює сприятливу атмосферу в тому закладі, де він працює. Бариста є провідником кавової культури в маси.
Номер слайду 29
Номер слайду 30
Крім того, бариста повинен бути своєрідним кавовим «сомельє».
Номер слайду 31
Номер слайду 32
Ще одна важлива якість: любов до того, чим займаєшся
Номер слайду 33
Номер слайду 34
Номер слайду 35
Номер слайду 36
Номер слайду 37
Номер слайду 38
Номер слайду 39
Номер слайду 40
Перший Чемпіонат світу бариста відбувся в 2000 році в Монте-Карло
Номер слайду 41
Номер слайду 42
Номер слайду 43
Перша перемога України на світовому чемпіонаті з приготування кави в джезві
Номер слайду 44
Номер слайду 45
Номер слайду 46
Номер слайду 47
Номер слайду 48
Номер слайду 49
Баріста продають не каву! Вони продають затишок, тепло і чарівну атмосферу!