Урок "Київ-столиця давньоруської держави"

Про матеріал
Розробка уроку з історії України( 7 клас )для учнів з особливими освітніми потребами. Підручник Ю.М.Косенка, "Букрек" 2016 рік. Презентація
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкритий урок з історії України(7 клас)тема. Київ–столиця давньоруської держави підготувала : вчитель Лєснікова В.І.2018-2019 н.р.

Номер слайду 2

Доброго дня вам !Доброго дня нам !Доброго дня всій Україні !

Номер слайду 3

Загадка. Цю людину знають всі ,був він князем на Русі Про науку дбав, «Руську правду» склав,Мудро правив він країноюІ був гарною людиною.

Номер слайду 4

Що таке побут?Яку назву мали житла східних слов’ян?3) Чим займались селяни?4) Назвіть перші східнослов’янські племена? Скільки їх було?5) Хто був і вождем, і воєначальником , і правителем держави?6) Хто у наш час керує державою?7) Як називали військо князя?8) Хто такі ремісники? Скільки ремесел існувало на Русі?9) Як називались гроші у добу Київської держави? 10) Як у наш час називають грошові одиниці? 11) Де сьогодні ми можемо побачити князів майже не щодня?

Номер слайду 5

Тема уроку: Київ-столиця давньоруської держави. На цьому уроці ви більше дізнаєтесь про столицю Русі –місто Київ і що залишили нам наші пращури у спадок.

Номер слайду 6

Літопис —твір у Русі, в якому оповідь про події велася за роками. Літописець — це той, хто писав літопис. Особа, що володіла грамотою і послідовно описувала певні події.

Номер слайду 7

Нестор Літописець (1056-1114 р)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Десятинна церква 989р.

Номер слайду 17

Софійський собор 1037р.

Номер слайду 18

Золоті ворота 1037р.

Номер слайду 19

Києво-Печерська лавра 1051р.

Номер слайду 20

Церква Успіння Богородиці Пирогощої 1132р.

Номер слайду 21

Києво-Михайлівський золотоверхий собор 1108 р.

Номер слайду 22

Графічний диктант1)Софійський собор побудував князь Володимир ( )2)Ярослав побудував Золоті ворота в Чернігові ( )3)Володимир побудував Десятинну церкву ( )4)Києво-Печерський монастир отримав назву лавра( )5)Поділ- частина Києва, де жили князі і бояри( )6)Князі жили в напівземлянках ( )

Номер слайду 23

Перевірте себе:--++--Кожна вірна відповідь-2 бали

Номер слайду 24

Хто заснував Київ?В якому столітті?Пригадайте і назвіть відомі споруди Києва з якими ви познайомились на уроці.

Номер слайду 25

Хай на все життя стануть вам заповітом слова найвідомішого київського князя Ярослава Мудрого: «Майте любов між собою… І, якщо будете жити в любові між собою, Бог буде у вас і підкорить вам ворогів. І будете мирно жити. Якщо ж будете в ненависті жити, у сварках і незлагодах, то загинете самі і загубите землю батьків своїх і дідів своїх, які здобули її трудом своїм великим».

pptx
Додано
17 вересня 2019
Переглядів
1135
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку