Урок "Клітини і тканини тварин"

Про матеріал
Цікавий і доступний матеріал для проведення уроку біології з теми "Клітини і тканини тварин" 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клітини і тканини тварин

Номер слайду 2

Клітина – одиниця будови та життєдіяльності тварин. Усі тварини мають клітинну будову. Клітини діють узгоджено і не можуть існувати поза межами організму.

Номер слайду 3

Будова тваринної клітини- клітини тварин можна побачити лише з а допомогою мікроскопа. Їхня форма може бути різною. Тваринні клітини на відміну від рослинних, не мають твердої клітинної оболонки.

Номер слайду 4

Будова тваринної і рослинної клітин

Номер слайду 5

Тканини тварин - сукупність клітин і міжклітинної речовини, що мають спільну будову, походження і виконують подібні функції, називають ТКАНИНОЮ.- у тварин розрізняють:- Епітеліальну тканину;- М’язову тканину;- Тканину внутрішнього середовища;- Нервову тканину.

Номер слайду 6

Епітеліальна тканина- складається зі щільно розташованих клітин, у ній майже відсутня міжклітинна речовина. Клітини цієї тканини вкривають органи ззовні, вистилають зсередини різні порожнини, утворюють залози. Функції: захист, виділення, всмоктування.

Номер слайду 7

М’язова тканина- складається з клітин видовженої форми, які здатні скорочуватися. Ця тканина утворює м’язи та входить до складу стінок судин і багатьох внутрішніх органів. Функції: переміщення тіла й окремих органів у просторі, захист внутрішніх органів.

Номер слайду 8

Тканина внутрішнього середовища- дуже різновидні, їхньою особливістю є те, що вони містять дуже багато міжклітинної речовини. З неї складається: кістки, хрящі, сухожилля, зв’язки, кров. Функція: захисна, опорна, трофічна.

Номер слайду 9

Нервова тканина- складається з клітин зірчастої форми, “промені” цих клітин переходять у відростки, вони здатні сприймати подразнення та передавати збудження до м’язів, шкіри, інших органів і тканин. Функція: регуляція всіх органів і систем в організмі.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kutova Lidiya
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 листопада 2021
Переглядів
1538
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку