Урок Контрольна робота №1_7 кл "Складання програм з використанням алгоритмічної структури слідування"

Про матеріал
Матеріал для роботи онлайн. Дистанційна робота подана для виконання завдань у різноманітних програмних середовищах за активних покликань на будь-яких гаджетах та навіть можливість роботи у зошиті.
Перегляд файлу

Контрольна робота №1_7 кл

Складання програм з використанням алгоритмічної структури слідування

 

Увага! При роботі за комп’ютером пам’ятайте про дотримання правил техніки безпеки та виконання санітарно-гігієнічних норм.

Виконувати можна як в онлайн середовищі для програмування Python  так і в будь-якому встановленому на ваш пристрій або в зошиті.

  • Покликання на сайт для завантаження і встановлення середовища Тhonny: https://thonny.org/ 

Офіційний сайт Python  

  • Python – онлайн (з модулем turtle): 

1) https://repl.it/languages/turtle

2)  https://trinket.io/turtle 

  •  Python – онлайн:    

1) https://www.onlinegdb.com/online_python_compiler

2) https://replit.com/~ 

  • На телефоні можна скористатися додатком Pydroid 3 

Для тих хто працює в зошиті, кількість балів за завдання із готовим кодом менша на половину, решта завдань оцінюється так само як і за виконання на комп’ютері (планшеті чи смартфоні), але за умови правильно написаного коду, тож будьте уважні.

Виконані завдання: файли з кодами (їх фото) та фото результату їх запуску  або фото виконання в зошиті потрібно здати у Гугл клас.

 

Біля номера завдання вказана кількість балів за правильне виконання. Виконати будь-які дві задачі, але з різних тем.



 

  1. Малюємо

Задача №1 (3 бали)

Складіть програму, яка малює на екрані рівносторонній трикутник з кольоровими сторонами, довжина сторони  трикутника дорівнює 150, а товщина пензля дорівнює 5, кут повороту 120.

https://lh6.googleusercontent.com/lQrZvLF97DxKGTXsEQ8zZzjhIECr1GqhV-Tqcy7-f-Q3gsycdyrhRB4mSAIXUjtyG7D4Bg_UbxiLFKXV3hRboa1ZGiyq2VQ-W_zhOLtQTTs7rBWPIfr9C8LWBMmYgcPD1mt3g4B3QohV5h6qe6e0xZw  

Задача №2 (6 балів)

Складіть програму, яка малює на екрані рівносторонній п’ятикутник з кольоровими сторонами, довжина сторони  п’ятикутника дорівнює 80, а товщина пензля дорівнює 6, кут повороту 72.


 

2) Площа

Задача №3 (3 бали)

На 1 м2 площі клумби, що має довжину а та ширину b, припадає 4 саджанці. Потрібно порахувати довжину огорожі p та кількість саджанців k, які треба закупити.

https://lh6.googleusercontent.com/b60R-1cL_ajAYmH9cHlvlomUZ6EtBCMfAdHqClc6TP7JKyhF_vqzpCJRWSWEwkhISm94jNr_bnKIYDfbO4C2xhb-DcKXn9N7bZyrNU0wRDJt-KLHqcOID9sc8E9FwwyVmD5_Um9YGt4JnPEumJTahvw

Задача №4 (6 балів)

На 1 м2 площі клумби, що має форму квадрата зі стороною, яка має довжину а, припадає 8 тюльпанів. Потрібно порахувати довжину огорожі p клумби та кількість тюльпанів k посаджених на клумбі.

Перевірте результат виконання програми для а=4, а=6, а=12, a=64

 

 

 

  1. Текст

Задача №5 (3 бали)

Складіть програму мовою Python, за допомогою якої з введеного слова “алгоритм” будуть утворюватися і виводитися слова “ритм”, “гора”, “гра”. 

А які ще можна утворити слова?

https://lh6.googleusercontent.com/jwM2_YdysyOGuvGuF8xBFjmcamcyxtfu_IbdRVlYnSVIJoPPw_ceNyAamdKFBgr6SVBmhDcNQgN1sMHBcLZ-nXrUC-1Am4x__FKIrDGfIJKQ-aFYTUH60aFHXwmNlFrzf_9OMQLAh6YHoBrmoERzOl0

Задача №6 (6 балів)

Складіть програму мовою Python, за допомогою якої з введеного слова “програмування” будуть утворюватися і виводитися слова “грам”, “мова”, “пара”. А які ще можна утворити слова?

 

  1. Калькулятор

Задача №7 (3 бали)

Складіть програму  мовою Python, в якій користувач вводить два числа a i b, а програма рахує та виводить їхню суму і різницю.

 

https://lh3.googleusercontent.com/eB82yTmWq5hNJ-HmZc6VVGmkJP9CZeRQj3BXNu4sUpmk6-Q8HREkXS8Us3tnOaHkqI-FweiafDewK9G5mk1pPf-qaDpl06ml0lEQ4XtJaHZcVgWt-VSj4OJeDxC6_3-X3VJvafb9ZICvf0fiXpLu3Vg

Задача №8 (6 балів)

Складіть програму  мовою Python, в якій користувач вводить два числа a i b, а програма рахує та виводить їхню суму, різницю, добуток і частку.

 

 

 

  1. Ціла частина та остача

Задача№9 (3 бали)

Є n білочок та t горішків, які потрібно розділити порівну між білочками. По скільки цілих горіхів отримає кожна білочка і скільки горіхів залишиться?

 

https://lh6.googleusercontent.com/F_l9s56OH04EJeNjn82JbiFec82dUaSwNBkQBWyKCJ222-lRNS36HGp6BbpgAzW9UBu3jZwxytNjbcGRsIGj_ZvInTiu8gOXEmXmkTwXZxKlcxjnHpWNfLMq0O2bZEJzChbmpXuJzU1dDWTOy_VDcus

Задача№10 (6 балів)

У Івана є k гривень, скільки булочок може купити хлопчик за ці гроші, якщо одна булочка коштує  s гривень.  Скільки грошей залишиться?

 

docx
Додано
8 березня 2023
Переглядів
2327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку