урок математики 5 кл"Безпека дорожнього руху"

Про матеріал
презентація допоможе провести урок з формуванням математичних та здоровязбережувальних компетенцій , буде сприяти розвитку критичного мислення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорозі- безпека життя

Номер слайду 2

У світі щорічно майже 1,3 млн. людей гине у дорожніх аваріях. Порахувати, скільки трагічних випадків відбувається за день. Кількість загиблих становить 3,7% від кількості людей , що у разі аварій зазнають травм. Визначити кількість травмованих людей. 3/5 з них не пересуваються автомобілем.

Номер слайду 3

Половина всіх смертельних випадків усвіті припадає на найбільш вразливих учасників дорожнього руху: мотоциклістів 23%; пішоходів 22%; велосипедистів 4%. Визначити на скільки більше постраждалих мотоциклістів ,ніж велосипедистів. Подумайте, чому таке співвідношення.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дорожньо-транспортні пригоди називають "убивцею N 1" у світі. За статистикою, щогодини на дорогах світу гине 9 дітей. У тридцятьох випадках зі ста їхня загибель пов'язана з їх власною неправильною поведінкою на дорозі, а не з помилкою водія. Прикро визнавати, але за рівнем смертності від дорожньо-транспортних пригод Україна посідає п'яте місце в Європі. За офіційною статистикою, торік в аваріях загинуло 4709, травмовано - 38917 осіб. Кожен третій загиблий - молода людина віком до 29 років.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Визначити середнє значення гальмівного шляху автомобіля на швидкості 50 км/год. На скільки метрів він збільшиться при зростанні швидкості руху до 80 км/год?

Номер слайду 8

Дослідження показують, що якщо наїзд на пішохода стався зі швидкістю 30км/год, у більшості випадків він житиме. Якщо ж наїзд стався зі швидкістю 50 км/год, то більшістьпостраждалих гине

Номер слайду 9

З а оцінками Світового банку, втрати української економіки від дорожньо-транспортних пригод щорічно сягають 5 млрд. доларів. Скільки гривень втрачає кожен громадянин України?

Номер слайду 10

Згідно статистиці вірогідність смертельного результату при фронтальному зіткненні для водіїв, що користуються ременями безпеки, зменшується в 2,3 рази, при бічному зіткненні - в 1,8 рази, а при перекиданні автомобіля - в 5 разів. По відношенню до пасажирів статистика дає ще більш обнадійливі цифри - при лобовому зіткненні ступінь ризику в пристебнутих пасажирів в 9 разів менше, ніж у не пристебнутих.

pptx
Додано
3 червня 2021
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку