Урок “Мої роздуми про Миколу Амосова – людину, лікаря, вченого, письменника, філософа"

Про матеріал

Презентацію розроблено для підготовки до проведення уроків, виховних заходів, присвячений видатному українцю, лікарю-хірургу, ученому, академіку, громадському діячу Миколі Михайловичу Амосову. В матеріалі наведено навчання, оперування під час Великої Вітчизняної війни, повоєнне громадське життя, лікарська, філософська та творча діяльність Миколи Амосова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ПЛАН 1. Етапи життєвого шляху. 2. Різносторонній талант лікаря-хірурга. 3. Напрями наукових досліджень. 4. Творча діяльність. 5. Філософські роздуми.

Номер слайду 3

Микола Михайлович Амосов Державної премії УРСР, Державної премії України в галузі науки і техніки. Директор Інституту серцево-судинної хірургії. Доктор медичних наук, професор. Герой Соціалістичної Праці СРСР радянський та український лікар, учений в галузі медицини та біокібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України та Академії медичних наук України, лауреат Ленінської премії, двічі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

1977 “Статті та навіть книги про хвороби і здоров'я дуже люблять. Із задоволенням читають всякі рекомендації: як харчуватися, скільки і яких вправ робити. Кожен думає: “Почну!” Або про хвороби, які ознаки. “Ні, у мене ще немає!”

Номер слайду 11

1964 Тільки той отримує стійке щастя, хто знайшов себе в роботі.

Номер слайду 12

1965 Життя - не самоціль. Частіше замислюватися: “А для чого?” Потрібно шукати не те, що роз'єднує людей, а те, що їх об'єднує.

Номер слайду 13

2003 Мораль, релігія та ідеологія висловлюються в словесних формулах: "Чого не можна", "Що добре", "Що погано" і "Як треба", і "Чому". Натреновані фрази-переконання і специфічні почуття - борг, провина, совість, сором - регулюють природні потреби, домагання, відносини і дії громадян, груп і навіть держав.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Рукопис XII століття з текстом Клятви

ppt
Додано
13 жовтня 2018
Переглядів
1133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку