Урок на тему: "План-конспект уроку інформатики для 4 класу Тема: Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Коментування та відгуки до створених одно"

Про матеріал

Розробка інтегрованого уроку математики та інформатики на тему: "Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Коментування та відгуки до створених однокласниками/однокласницями продуктів".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 19 Тема: Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Коментування та відгуки до створених однокласниками/однокласницями продуктів. Підготувала:вчитель інформатики. Костюк Ірина Василівна. Спеціаліст

Номер слайду 2

Інформатика 4 клас«Якщо тебе немає в Інтернеті, то ти не існуєш.»                                                                                                                                           Білл Гейтс

Номер слайду 3

Три ягідки, три вишеньки. Доспіли у садку. Летіли три горобчики,Поїли до смаку. Упали вниз три кісточки,У землю, в ямку скік!З трьох зерняток - три паростки. З'явились через рік. З'явилися три паросткиІ виткнулись з землі. Три живчики, три прутики,Три вишеньки малі. За О. Низьковською

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ми: Дізнаємося як здійснити навчальну діяльність в Інтернеті за підтримкою та під контролем у закритому захищеному середовищі в тому числі й разом з іншими учнями/ученицями;Навчимося обрати служби для задоволення власних навчальних, творчих потреб серед запропонованих ;Познайомимось зі способом надання доступу однокласникам/однокласницям до власних навчальних матеріалів за електронною адресою;Познайомимось з можливостями надання коментарів до продуктам діяльності однокласників/однокласниць у мережі;

Номер слайду 6

Співпраця в ІнтернетіСпівпраця в Інтернеті Співпраця в Інтернеті – процес, при якому люди разом займаються інтелектуальною, науковою або практичною діяльністю. Загалом електронна співпраця об’єднує людей за допомогою таких інструментів як: інтернет-сайти, електронна пошта.

Номер слайду 7

Співпраця в ІнтернетіСпівпраця в Інтернеті Співпраця в Інтернеті дозволяє людям спілкуватися в будь-який час та з будь-якого місця та обмінюватися інформацією, співпрацювати в спільних документах, вчитися разом, спільно приймати рішення та вирішувати проблеми, що з’являються.

Номер слайду 8

СпільнотиІснують сайти, на які можна надсилати свої розповіді, повідомлення, задавати питання. Все це можна прочитати, обговорити, поділитися своїми враженнями, тобто знайти людей зі спільними інтересами та захопленнями. У такий спосіб навколо сайта формується інтернет-спільнота.Інтернет-спільнота – група людей зі спільними інтересами, корті спілкуються за допомогою Інтернета.

Номер слайду 9

Сайт Tux. Paint. На сайті графічного редактора можна переглянути роботи ваших однолітків зі всього світу, а можна поділитися і власними малюнками.

Номер слайду 10

Сайт Gcompris. На сайті можна ознайомитися з пакетом навчальних програм, що складається з різних вправ та ігор.

Номер слайду 11

Сайт Scratch. На сайті можна ознайомитися з проектами інших дітей, прокоментувати їх, можна також додати свої.

Номер слайду 12

Алгоритм пошуку інформації в Інтернеті1. Виявити основні слова (або словосполучення), які характерні для тієї інформації, яку Ви шукайте. Спробуйте виявити ключові слова. 2. Двойним клацанням лівої кнопки миші по ярлику браузера, який встановлений на комп'ютері відкрити його (Наприклад, Microsoft Internet Explorer, Mozillla Firefox, Google Chrome).3. В адресному рядку браузера впечатать з клавіатури адресу пошукача (наприклад, Яндекс.ru, google.ru, mail.ru). Ефективніше користуватися пошуковою системою google. (Приклад нижче, пошукова система google) Друкувати префікс http: // необов'язково4. В адресному рядку пошуку впечатать з клавіатури шукане слово або словосполучення. Наприклад, "Війна і мир". Натиснути на кнопку пошуку  або. Нижче від поля введення пошуку з'явиться адреси та посилання на знайдене інформації. Пошукова служба виводить всю інформацію зі словосполученням "Війна і мир". Необхідно один раз лівою кнопкою миші натиснути на вподобану посилання в списку для того, щоб відкрити знайдений матеріал.

Номер слайду 13

Співпраця в Інтернеті Google документи дають можливість завантажувати, редагувати і створювати нові текстові документи, електроні таблиці та презентації, організовувати спільний доступ до них.

Номер слайду 14

Співпраця в Інтернеті Створення нового документа

Номер слайду 15

Співпраця в Інтернеті Надання доступу однокласникам/однокласницям до власних навчальних матеріалів за електронною адресою

Номер слайду 16

Співпраця в Інтернеті Налаштування спільного доступу до документу

Номер слайду 17

Фізхвилинка. Фізкультхвилинка

Номер слайду 18

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 19

Практична робота. Завдання 1

Номер слайду 20

Увійти в свій аккаунт Переглянути український орнамент. Продовжити малювати вже свій орнамент, але за допомогою «совместного доступу». Практична робота. Завдання 2

Номер слайду 21

Підсумуємо

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Дверні ручки. Гарненько подивися -Є дві ручки на двері. Двері можна порахувати. Раз, два, три, чотири, п'ять. Будь старанний. Не зівай. Скільки ручок?Відповідай!Родина. Ось хлопці вам завдання. На лісовій галявині дача. А на дачі баба з дідом,Тато з мамою, брат і я. Порахуйте-ка, хлопці,Велика ль у нас родина,Якщо є ще сестричка. Несмышленая. В пелюшкахІ відсутній один. Найстарший брат. Вадим. Бабусині гусиЄ у бабусі МарусіКіт, коза, собака і гуси. Кіт муркоче на ганочку. Шість гусей пливуть по річці. Де коза лозу гризе,Щипає гусак траву осот. З тарілочки Трезорки. Два гуся щипають кірки. Порахуйте швидше,Скільки разом всіх гусей?(10 ручок)(8 осіб)(9 гусей)

Номер слайду 24

VІІ. Підведення підсумків уроку:{D113 A9 D2-9 D6 B-4929-AA2 D-F23 B5 EE8 CBE7}Як я працював (ла) на уроціСамооцінка. Мій настрій на початку уроку. Я виконував (ла) завдання Як я працював за комп'ютером Мій настрій на кінець уроку

Номер слайду 25

  Домашнє завдання: В Google малюнках намалювати український орнамент, та відкрити доступ до нього своїм однокласникам

Перегляд файлу

Бердянська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2

Бердянської міської ради Запорізької області

 

 

 

 

 

 

 

 

План-конспект уроку інформатики для 4 класу

Тема: Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Коментування та відгуки до створених однокласниками/однокласницями продуктів.

 

 

 

 

 

Виконала: вчитель інформатики

Категорія: спеціаліст

Костюк Ірина Василівна

 

 

 

 

 

 

 

Бердянськ - 2018

 

Урок 19

 

Тема: Співпраця в мережі (спільні документи, презентації, карти, колажі тощо). Коментування та відгуки до створених однокласниками/однокласницями продуктів.

 

Мета уроку:

формувати предметні компетентності: актуалізувати знання учнів про браузери, інформаційні ресурси та веб-сторінки; формувати навички роботи з документами в мережі, надавати доступ однокласникам/однокласницям до власних навчальних матеріалів за електронною адресою;

формувати ключові компетентності: комунікативну (розвивати в учнів мовленнєве чуття, культуру мовлення), уміння вчитися (формувати індивідуальний досвід участі учня в навчальному процесі, вміння, бажання організувати свою працю для досягнення успішного результату; оволодіння вміннями та навичками саморозвитку, самоаналізу, самоконтролю та самооцінки), соціокультурні (формувати уміння взаємодіяти у групі, в парах, виховувати любов до українських традицій).

Тип уроку: комбінований.

Обладнання та  наочність: комп'ютери, проектор, презентація,  підручники.

 

Хід уроку

І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ЕТАП

Перевірка присутніх в класі.

Повідомлення теми і мети уроку.

ІІ. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ

«Якщо тебе немає в Інтернеті, то ти не існуєш.»

Білл Гейтс

 

Три ягідки, три вишеньки
Доспіли у садку.
Летіли три горобчики,
Поїли до смаку.
Упали вниз три кісточки,
У землю, в ямку скік!
З трьох зерняток - три паростки
З'явились через рік.
З'явилися три паростки
І виткнулись з землі.
Три живчики, три прутики,
Три вишеньки малі.
                                                         За О. Низьковською

Фронтальна бесіда:

 

ІІІ. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Сьогодні на уроці ми:

IV. ВИВЧЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Співпраця в Інтернеті

Співпраця в Інтернеті – процес, при якому люди разом займаються інтелектуальною, науковою або  практичною діяльністю.

Загалом електронна співпраця об’єднує людей за допомогою таких інструментів як: інтернет-сайти, електронна пошта. 

Співпраця в Інтернеті дозволяє людям спілкуватися в будь-який час та з будь-якого місця та обмінюватися інформацією, співпрацювати в спільних документах, вчитися разом, спільно приймати рішення та вирішувати проблеми, що з’являються.

Спільноти

Існують сайти, на які можна надсилати свої розповіді, повідомлення, задавати питання. Все це можна прочитати, обговорити, поділитися своїми враженнями, тобто знайти людей зі спільними інтересами та захопленнями. У такий спосіб навколо сайта формується інтернет-спільнота.

Інтернет-спільнота – група людей зі спільними інтересами, корті спілкуються за допомогою Інтернета.

Сайт TuxPaint

На сайті графічного редактора можна переглянути роботи ваших однолітків зі всього світу, а можна поділитися і власними малюнками. 

 Сайт Gcompris

На сайті можна ознайомитися з пакетом навчальних програм, що складається з різних вправ та ігор.

Сайт Scratch

На сайті можна ознайомитися з проектами інших дітей, прокоментувати їх, можна також додати свої.

Алгоритм пошуку інформації в Інтернеті

1. Виявити основні слова (або словосполучення), які характерні для тієї інформації, яку Ви шукайте. Спробуйте виявити ключові слова.

 

2.Двойним клацанням лівої кнопки миші по ярлику браузера, який встановлений на комп'ютері відкрити його (Наприклад, Microsoft Internet Explorer, Mozillla Firefox, Google Chrome).

3. В адресному рядку браузера впечатать з клавіатури адресу пошукача (наприклад, Яндекс.ru, google.ru, mail.ru). Ефективніше користуватися пошуковою системою google. (Приклад нижче, пошукова система google) Друкувати префікс http: // необов'язково

4. В адресному рядку пошуку впечатать з клавіатури шукане слово або словосполучення. Наприклад, "Війна і мир". Натиснути на кнопку пошуку

  або

Нижче від поля введення пошуку з'явиться адреси та посилання на знайдене інформації.

Пошукова служба виводить всю інформацію зі словосполученням "Війна і мир".

Необхідно один раз лівою кнопкою миші натиснути на вподобану посилання в списку для того, щоб відкрити знайдений матеріал.

Співпраця в Інтернеті

Google документи дають можливість завантажувати, редагувати і створювати нові текстові документи, електроні таблиці та презентації, організовувати спільний доступ до них.

Співпраця в Інтернеті

Створення нового документа

Співпраця в Інтернеті

Надання доступу однокласникам/однокласницям до власних навчальних матеріалів за електронною адресою

Співпраця в Інтернеті

Налаштування спільного доступу до документу

 

Фізхвилинка.

Раз! Два! Час вставати:

Будемо відпочивати.

Три! Чотири! Присідаймо,

Швидко втому проганяймо.

П’ять! Шість! Засміялись,

Кілька разів понахилялись.

Їжачок у вільний час

Завітав сьогодні в клас.

Будем бігати, стрибати.

Щоб нам їжачка впіймати.

Прудко їжачок втікає.

Голочками нас шпиляє.

Сім! Вісім! Час настав

Повернутися до справ. 

 

V. ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА

Повторення правил роботи за комп'ютером

Правила поведінки за комп’ютером.

http://2.bp.blogspot.com/-0WQRUoR42gk/VeaK5E3XpGI/AAAAAAAABh0/ISLM4XneTn0/s1600/%25D0%25A2%25D0%25B5%25D1%2585%25D0%25BD%25D1%2596%25D0%25BA%25D0%25B0%2B%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25B7%25D0%25BF%25D0%25B5%25D0%25BA%25D0%25B8.jpg

Завдання 1

Робота з сайтом: отримання знань.

Завдання 2

  1. Увійти в свій аккаунт
  2. Переглянути український орнамент
  3. Продовжити малювати вже свій орнамент, але за допомогою «совместного доступу».

VI.   ЗАСВОЄННЯ ВИВЧЕНОГО ТЕОРЕТИЧНОГО МАТЕРIАЛУ

 

Вправа «Пошук шляху»

 

VІІІ. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

В Google малюнках намалювати український орнамент, та відкрити доступ до нього своїм однокласникам

 

1

 

zip
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Розробки уроків
НУШ
До підручника
Інформатика 4 клас (Морзе Н. В. та ін.)
Додано
29 червня 2018
Переглядів
8140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку