Урок-подорож "Шляхами козацької слави"

Про матеріал
Цікавий урок для учнів шостого класу,під час якого діти повторять матеріал з теми "Займенник" та підготуються до контрольної роботи.Урок повторення,узагальнення та систематизації знань з теми "Займенник".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Повторення, узагальнення і систематизація знань, умінь і навичок з теми: “Займенник”

Номер слайду 2

“Козак” походить від “коза” . Козаки були спритні,як кози,вдягалися в козячі кожухи.

Номер слайду 3

Маленький Тарас Шевченко

Номер слайду 4

Проводи козаків

Номер слайду 5

Експрес-опитування:1. Який розділ мовознавства вивчає слово як частину мови?2. На які групи поділяються частини мови.3. До яких частин мови належить займенник?4. Які морфологічні ознаки має займенник?

Номер слайду 6

5. Чи всі займенники мають категорію роду?Які саме?6. На які групи за значенням поділяються займенники?7. Який займенник не має Називного відмінка?8. Яку синтакстичну роль може виконувати займенник у реченні?

Номер слайду 7

Що таке Запорізька Січ знає навіть школяр, а на питання, хто її заснував, більшість впевнено відповідає: Дмитро Вишневецький. Вислів «козак – вільна людина» закарбувався у свідомості з юних років. Та чи так це насправді? Чи є «відкритою книгою, в якій давно прочитані усі сторінки», Запорозька Січ? Багатьом невідомо, що під цим словосполученням мається на увазі не одне, а декілька великих укріплень, і у народі як першого «запорізького гетьмана» прославили Предслава Лянцкоронського. А «козаками» спочатку називали найманих воя-ків, які несли вартову службу. Ними були як представники української нації, так і татари. Історія Запорізької Січі надзвичайно цікава

Номер слайду 8

Назва «Запорізька Січ» означає,що знаходилася вона за порогами Дніпра.

Номер слайду 9

(Аби)хто,(де)який,(казна)хто,(ні)(в)(чому),(ні)хто,чий(небудь),(хтозна)який,(ні)що, будь(у)що,де(з)ким.

Номер слайду 10

Гомін,гомін по дібровіТуман поле покриває,Мати сина виряджає:«Іди,синку,пріч од мене,Нехай тебе турки уб’ють,Нехай тебе огні спалять,Нехай тебе звірі з’їдять,Нехай тебе води втоплять».

Номер слайду 11

Шлях додому. Домашнє завдання: Твір на тему:”Козаки-оборонці нашої землі”

pptx
Додано
15 січня 2019
Переглядів
761
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку