Урок-подорож з теми "Додавання і віднімання натуральних чисел"

Про матеріал
Урок-подорож з теми "додавання і віднімання натуральних чисел" - це продовження заочної подорожі учнів по місту Харків з пізнанням його дивовижних і заменних міст. Перша частина цього уроку під назвою- Урок-подорож з теми "Прямокутник і квадрат".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 ЧУДЕС ХАРКОВАУрок-подорож На тему додавання і віднімання натуральних чисел

Номер слайду 2

Пам'ятник Тарасові Шевченку1 чудо

Номер слайду 3

Пам'ятник Т. Шевченку було зведено у 1935 році біля входу в сад імені Тараса Шевченка. Пам'ятник вважається найкращим серед більш ніж 250 інших пам'ятників Тарасові Шевченку в усьому світі. Знадобилося понад рік, щоб створити цей витвір мистецтва. 16,5-метровий пам'ятник включає в себе бронзову статую Шевченка (5,5 метра), що стоїть на круглому постаменті з природного силікату, який оточують 16 менших за розміром постаментів з бронзи, що відображають історію України та героїв з творів Тараса Шевченка.

Номер слайду 4

Повчальна

Номер слайду 5

2 чудо. Фонтан «Дзеркальний струмінь»Фонтан «Дзеркальний струмінь» – одна з найвидатніших архітектурних споруд в Харкові . Він розташований на вулиці Сумській навпроти Оперного театру і є одним із символів Харкова. Цей фонтан було побудовано в 1947 році на честь перемоги народу у Великій Вітчизняній війні. Тепер навкруги нього розкинувся невеличкий мальовничий сквер, там також є павільйон, з-під якого тече дзеркальний струмінь. Перед фонтаном посаджено гарні клумби, а за ним ви знайдете романтичний ставок неправильної форми. 

Номер слайду 6

Зупинка відпочинку))))))))https://learningapps.org/view12494154

Номер слайду 7

3 чудо. Покровський собор. Його засновниками були козаки, які звели собор у 1689 році як частину укріплень. У XVI столітті приміщення Покровського Собору використовували для занять студентів Харківського коледжу, де у 1759-1764 роках викладав видатний український педагог, поет і філософ Григорій Сковорода. На цей момент Покровський собор є найстарішим кам'яним пам'ятником архітектури національного значення в Харкові.

Номер слайду 8

Зупинка підрахунку))https://learningapps.org/watch?v=pp8i2nsuk21

Номер слайду 9

4 чудо. Цю церкву, яскравий приклад неовізантійської архітектури з 80-метровою дзвіницею, було побудовано між 1889 і 1901 роками за проектом місцевого архітектора Михайла Ловцова. Cобор здатний вмістити 4 тисячі чоловік. Католицький Патріарх Афанасій III та кілька святих єпископів поховані в соборі. Благовіщенський собор

Номер слайду 10

Борітеся – поборете, Вам бог помагає! За вас правда, за вас сила І воля святая! "Кавказ"https://learningapps.org/watch?v=prxypu9cn21

Номер слайду 11

Домашня робота. Повторити властивості додавання і віднімання натуральних чисел Заповніть попуски

pptx
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку