Урок "Практична робота №5 Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості"

Про матеріал
Мета: сформувати практичні вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби своєї місцевості; удосконалювати вміння застосовувати теоретичні знання на практиці; виховувати бережливе ставлення до природи, бажання піклуватися про власне здоров’я.
Перегляд файлу

Практична робота №5

Дата: ___________________________________

________________________________________

Розпізнавання їстівних та отруйних грибів своєї місцевості

Мета: сформувати практичні вміння розпізнавати їстівні та отруйні гриби своєї місцевості; удосконалювати вміння застосовувати теоретичні знання на практиці; виховувати бережливе ставлення до природи, бажання піклуватися про власне здоров’я.

Хід роботи

1. Заповніть таблицю користуючись підручником.

Групи грибів

Представники

Характерні ознаки представників

Смертельно отруйні гриби

 

 

Особливо отруйні гриби

 

 

Їстивні гриби

 

 

 

2. Що таке первинні та вторинні отруєння грибами?

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

3. Чим можна пояснити широку розповсюдженість уражень рослин паразитичними грибами?

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

4. Які гриби-паразити рослин становлять пряму загрозу здоров’ю людини і чому?

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

5. Які ви знаєте загальні заходи з профілактики уражень рослин мікроскопічними грибами, що викликають у них хвороби?

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

6. Чому продукти, на яких з’явилася пліснява, потрібно викидати, а не просто зрізати з них уражені грибами ділянки?

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

ВИСНОВОК:

______________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Масальська Олена Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
13 липня 2020
Переглядів
3035
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку