Урок-презентація "Графік функції"

Про матеріал
Мета: Навчальна: сформувати в учнів свідоме розуміння поняття «графік функції» та розпочати роботу із засвоєння вмінь читати та будувати графіки функції, відпрацювати вміння використовувати набуті знання при розв’язуванні вправ; Розвивальна: розвивати цікавість учнів до математики, прагнення краще вчити предмет, а також розвивати просторове мислення, відпрацьовувати обчислювальні навички; Виховна: виховувати наполегливість та дисциплінованість, а також культуру математичної мови та записів, допитливість, уважність, натхнення, любов до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графік функції Мета: Навчальна: сформувати в учнів свідоме розуміння поняття «графік функції» та розпочати роботу із засвоєння вмінь читати та будувати графіки функції, відпрацювати вміння використовувати набуті знання при розв’язуванні вправ; Розвивальна: розвивати цікавість учнів до математики, прагнення краще вчити предмет, а також розвивати просторове мислення, відпрацьовувати обчислювальні навички; Виховна: виховувати наполегливість та дисциплінованість, а також культуру математичної мови та записів, допитливість, уважність, натхнення, любов до навчання.

Номер слайду 2

Запиши координати точок за зразком. Зразок: А (3; 0). В (__;__);С (__;__); D (__;__);K (__;__); N (__;__). Актуалізація опорних знань

Номер слайду 3

На координатній площині побудуй трикутник АВС з вершинами А (2; 0), В (–3; 2), С (4; 2). Знайди: 1) координати точки Е — точки перетину сторони ВС із віссю Оу; Е (__;__); 2) координати точки F — основи перпендикуляра, що проведено з точки А на ВС;F (__;__).

Номер слайду 4

За схемою назви способи задання функції та наведи до кожного приклад

Номер слайду 5

Графіком функції називають зображення на координатній площині всіх точок, абсциси яких є значенням аргументу, а ординати — відповідними значеннями поданої функції. Найбільше значення функції … Найменше значення функції … Функція набуває додатних значень … Функція набуває від'ємних значень … Значення функції дорівнює нулю, якщо х=…

Номер слайду 6

2) знайдіть область визначення і область значень

Номер слайду 7

Алгоритм побудови графіка функції 1. Знайди область визначення поданої функції. 2. Склади таблицю значень функції для кількох значень аргументу. 3. На координатній площині побудуй точки за їх координатами з таблиці. 4. Проведи через ці точки лінію і побудуй графік.

Номер слайду 8

Нулі функції: У=0. Точки, в яких функція перетинається з віссю ОХ x y 0 1

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Підведення підсумків

Номер слайду 12

Рефлексія Вкажіть значення вашого настрою за графіком

Номер слайду 13

Домашня робота Повторити що таке графік функції Виконати завдання Побудуйте графік функції у = х + 2, де -4 < х < З, склавши таблицю для цілих значень аргументу.

ppt
До підручника
Алгебра 7 клас (Істер О.С.)
До уроку
§ 20. Графік функції
Додано
20 лютого
Переглядів
115
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку