Урок розвитку зв'язного мовлення. Складання коротких письмових повідомлень

Про матеріал
Матеріали до уроку розвитку зв'язного мовлення в 4 класі з використанням зошита " У світі рідного слова" М.Вашуленко під час дистанційного навчання. Презентацію створено з метою закріпити знання про ділові тексти. Навчати складати і письмово оформляти короткі письмові повідомлення. Удосконалювати практичні навички етики мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення Складання коротких письмових повідомлень

Номер слайду 2

Щоденні 5 Робота зі словами. Робота з тлумачним словником. Дізнатися значення слова - ПОВІДОМЛЕННЯПовідомлення — те, що сповіщається комусь; письмова чи усна інформація.

Номер слайду 3

Усні повідомлення подаються за допомогою звуків, а письмові — тексту, малюнків, зображень, схем. Повідомлення можна подати ще й жестами, мімікою та сигналами. Іноді при поданні повідомлення використовують декілька способів одночасно — комбіновані повідомлення.

Номер слайду 4

Сьогодні ви детально ознайомитесь із особливостями повідомлень, навчитесь їх складати й оформляти.— Чи отримували хто-небудь із вас повідомлення? Від кого? — З якою метою вам його написали? — А чи вмієте ви писати повідомлення?

Номер слайду 5

Завдання 1 До слова повідомлення доберіть і запишіть спільнокореневі слова , позначте в них корінь. Поміркуйте , від якого слова воно утворене. Усно поясніть свої міркування.

Номер слайду 6

Завдання 2 Наведи приклади ситуацій, у яких необхідно було скористатися письмовими повідомленнями. - Кому вони призначалися? - Про що в них ішлося?

Номер слайду 7

Завдання 3 Склади і запиши речення, уживаючи сполучення слів письмове повідомлення.

Номер слайду 8

Завдання 4 Дай повні письмові відповіді на запитання. У яких випадках ти користуєшся письмовим повідомленням?Кому ти пишеш це повідомлення?Як у сучасному житті можна передати письмові повідомлення?

Номер слайду 9

Зміст повідомлення4231 Завдання 5 Пригадай будову письмового повідомлення. Визнач послідовність розташування його частин. Використай для цього цифрові позначення. Автор Звертання Вітання

Номер слайду 10

Завдання 6 Пригадай, як у письмовому повідомленні требазвертатися. Запиши як ти будеш звертатися дооднокласника/однокласниці.

Номер слайду 11

Завдання 7 Доповни зміст письмового повідомлення. Тому буду о 17:30. Олег

Номер слайду 12

Завдання 8 Напиши письмове повідомлення комусь із своїх друзів/подруг. Повідом про час проведення спортивних змагань(конкурсу).

Номер слайду 13

У мене все вийшло. Зрозумів, але не все. Нічого не зрозумів. Рефлексія

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 жовтня
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку