Урок: "Що таке клімат?"

Про матеріал
Цей матеріал розповість вам про клімат, що це таке. Сподіваюся вам буде цікаво. Матеріал приназначено як для вчителів та учнів та їхніх батьків. Бажаю успіхів!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клімат1. Що таке клімат? 2. Чим клімат відрізняється від погоди? 3. Основні кліматотвірні чинники. Який у них вплив на конкретних прикладах. 4. Які кліматичні показники відображено на кліматичній карті?

Номер слайду 2

Що таке клімат?Клімат - це багаторічний режим погоди, характерний для певної місцевості. Для того щоб описати клімат будь- якої території, збирають відомості про погоду за багато років. До основних кліматичних показників відносять середні температури повітря, переважаючі напрямки вітру, кількість і режим випадання опадів протягом року тощо.

Номер слайду 3

Чим клімат відрізняється від погоди? Можна поставити такі питання, як: який день був вчора? Теплий чи прохолодний, ясний чи похмурий, вітряний чи спокійний? Відповідаючи на ці питання, ми говоримо про погоду. Якщо ж йдеться про те, яка з року в рік в даній місцевості зберігається одна й та сама погода, то ми характеризуємо клімат. Клімат та погода – це два різні концепції, де клімат описує тривалий та стабільний стан атмосфери великих географічних областей, тоді як погода визначає стан атмосфери в конкретний момент часу на обмеженій території.

Номер слайду 4

Основні кліматотвірні чинники. Який у них вплив на конкретних прикладах. Кліматотвіріні чинники - це клімат певної території, яким є результат поєднання та взаємодії багатьох причин.

Номер слайду 5

Які кліматичні показники відображено на кліматичній карті?Кліматичні карти відображають основні складові клімату: середні температури, опади, області висо- кого та низького тиску, напрями переважаючих вітрів тощо. Уміння працювати з кліматичною картою допо- може вам скласти характеристику клімату будь-якої місцевості

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
31 січня
Переглядів
445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку