Урок Тема: Пожежна безпека Умови і причини виникнення пожеж.Принчипи запобігання та гасіння пожеж . Способи гасіння невеликих пожеж. Захист органів дихання під

Про матеріал
Мета: розглянути способи гасіння невеликих пожеж, ураховуючи особливості гасіння електроприладів, розвивати та вдосконалювати навички дій при потраплянні в небезпечну ситуацію, відпрацювати вміння захищати органи дихання під час пожежі, виховувати свідомість та обачність у небезпечних ситуаціях
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Пожежна безпека Умови і причини виникнення пожеж. Причини запобігання та гасіння пожеж . 5 клас. Вчитель Єрмоленко М. А.

Номер слайду 2

Мета:  розглянути способи гасіння невеликих пожеж, ураховуючи особливості гасіння електроприладів, розвивати та вдосконалювати навички дій при потраплянні в небезпечну ситуацію, відпрацювати вміння захищати органи дихання під час пожежі, виховувати свідомість та обачність у небезпечних ситуаціях.

Номер слайду 3

На уроці ми дізнаємось: Що таке пожежа?Що необхідно для горіння?Чим відрізняється вогонь від пожеж?Які види пожеж можуть виникати у природі?Дізнаємося про займисті, незаймисті і важкозаймисті матеріали. Дізнаємося про способи уникнення та запобігання пожеж. Навчимося діяти під час пожежі

Номер слайду 4

Вправа « Очікування» Роздаються учням паперові краплинки. Напишіть ваші очікування на краплинках. Ми розвісимо їх над вогнищем на хмаринці. Якщо ваші сподівання виправдаються, то ми зможемо загасити вогнище своїми краплинками»

Номер слайду 5

Мотивація навчальної діяльності учнів. Загадки 1. Бажаний гість замість цукерок дрова їсть2. Скільки би не їв , ніколи ситий не буде3. Лісом він котився з ревом, Їв кущі, траву, дерева. А коли напивсь води - Стих і заснув назавжди.

Номер слайду 6

2. Вправа «Знайди відповідь»Гра сірниками - це……. Паніка може виникнути…… 3. Обережне поводження з вогнем - це… 4. Наявність джерела вогню - це…..

Номер слайду 7

3. «Асоціативний кущ» Складання схеми до поняття « пожежа»( небезпека, сірники, вогонь, вогнегасник…..)

Номер слайду 8

ІІІ. Вивчення нового матеріалу. Джерело тепла + пальне + кисень

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

3. Робота в групах. Скласти прислів’я. Не бавтеся діти, а без вогню і води ще більше біди. Проти вогню а водиця – цариця. Сірничок малий, і камінь лютує. Вогонь – цар, бо можна згоріти. Вогонь – біда, вода – біда, поки не розгорівся. Гаси вогонь, а біда від нього велика.

Номер слайду 12

Робота з підручником засоби пожежогасіння. Завдання: прочитати матеріал підручника, з’ясувати, які існують засоби пожежогасіння

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Узагальнення та систематизація знань. Пожежа – це лихо, яке завдає шкоди. Причин пожеж може бути багато. Однак пожежники виділили декілька, через які найчастіше виникають пожежі (паління, неправильне користування електричними та газовими приладами, необережне поводження з відкритим вогнем)

Номер слайду 15

. Підбиття підсумків, закріплення вивченого Вправа « Закінчи речення»1. На грайся з вогнем – це небезпечно!2. Не грайся сірниками – це призводить до біди!3. Не грайся запальничкою –це може призвести до пожежі!4. Не запалюй свічку, коли раптом погасло світло, користуйся ліхтариком.5. Не користуйся без дозволу батьків газовою плитою.

Номер слайду 16

Гра «Так чи ні»Кидати запалені сирники в приміщеннях. Якщо потрапив у лісову пожежу треба заховатись у кущах. Використовувати всі засоби для гасіння вогню. Якщо потрапив у лісову пожежу треба виходити із зони вогню проти вітру. Подавати сигнал тривоги. Використовувати піротехніку вдома

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Скласти пам’ятку «Безпечне поводження з вогнем»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Товстолес Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 березня 2021
Переглядів
1125
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку