Урок-тренінг "Здорове харчування"

Про матеріал
Ознайомити учнів із значенням і важливістю харчування для здоров'я людини, значенням і роллю вітамінів для розвитку дитячого організму. Виховувати бажання дотримуватись правил правильного харчування і дбати про власне здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-тренінг “Здорове харчування-здорове життя ” Підготувала вчитель біології Дзюрковська Н.М.

Номер слайду 2

РОЗМИНКА «ВПІЗНАЙ СЕБЕ»

Номер слайду 3

“ Якби я був їжею, то був би…”

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Правила учасників тренінгу: Активність Право промовчати Бути відвертим Бути позитивним Правило “ піднятої руки ” Бути толерантним Не критикувати Вміти слухати товариша – не перебивати

Номер слайду 6

“ Немає більш щирої любові, ніж любові до їжі ” Джордж Бернард Шоу Епіграф :

Номер слайду 7

Тема тренінгу: “Здорове харчування - здорове життя ”

Номер слайду 8

Мета: сформувати поняття про раціональне харчування; розвивати навички визначення калорійності їжі для формування грамотного підходу до складання меню; вдосконалити вміння працювати в групах; сприяти активному усвідомленню необхідності берегти здоров’я; виховувати почуття відповідальності за збереження здоров’я та культуру харчування.

Номер слайду 9

Використовуючи правило піднесеної руки, скажіть: Для чого потрібно їсти; Назвіть одне блюдо, що вам подобається і одне, що не подобається; Що впливає на формування ваших харчових звичок; Що таке раціональне харчування?

Номер слайду 10

Раціональне харчування (ratio — розумний) — це харчування, що забезпечує зростання, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє поліпшенню його здоров’я і профілактиці захворювань.

Номер слайду 11

Принципи раціонального харчування:

Номер слайду 12

Перший принцип:  ЕНЕРГЕТИЧНА РІВНОВАГА енергетична цінність добового раціону харчування повинна відповідати енерговитратам організму. енерговитрати організму залежать від статі (у жінок вони нижче в середньому на 10%), віку (у літніх людей вони нижче в середньому на 7% в кожному десятилітті), фізичної активності, професії. В середньому, потрібно вживати 2000 -2500 ккал на добу.

Номер слайду 13

Другий принцип:  ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ Забезпечення основними поживними речовинами, тобто надходження в організм білків, жирів, вуглеводів в строгому співвідношенні(1:1:4)

Номер слайду 14

Поживні речовини: БІЛКИ ЖИРИ(ліпіди) ВУГЛЕВОДИ ВІТАМІНИ МІНЕРАЛЬНІ РЕЧОВИНИ

Номер слайду 15

1 група: Білки

Номер слайду 16

2 група: Жири

Номер слайду 17

3 група: Вуглеводи

Номер слайду 18

4 група: Вітаміни

Номер слайду 19

5 група : Мінеральні речовини

Номер слайду 20

Третій принцип:  Режим харчування Харчування має бути дрібним (3 – 5 рази на добу), регулярним (в один і той же час) і рівномірним, останній прийом їжі повинен бути не пізніше, ніж за 2 – 3 години до сну.

Номер слайду 21

Сучасна модель раціонального харчування має вигляд піраміди. Орієнтуючись на неї, Ви зможете складати збалансований раціон на кожен день.

Номер слайду 22

Вправа: “ МАЙСТЕР- ШЕФ”

Номер слайду 23

Раціональне харчування людини – це не дієти і не особлива суворість до свого організму. Це та норма, освоївши яку, ви відчуєте себе краще. А ваш організм скаже вам за це «спасибі»!

Номер слайду 24

РУХАНКА “ Chivava ”

Номер слайду 25

Гра “ У супермаркеті “

Номер слайду 26

Зробимо висновки: Здорове харчування – основа здорового розвитку людини; Використання необхідної кількості поживних речовин благотворно впливає на ваше здоров’я.

Номер слайду 27

Вправа “ Я бажаю тобі… ”

Номер слайду 28

ppt
Додано
23 жовтня
Переглядів
209
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку