Урок "У світі цікавого.Тварини"

Про матеріал

Презентація до уроку "У світі цікавого.тварини". Презентація представлена у вигляді вікторини .Мета:Розширити і уточнити знання дітей про тварин та середовище їх існування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖИВІ ОРГАНІЗМИ РОСЛИНИ ТВАРИНИ ГРИБИ БАКТЕРІЇ ЗВІРІ ПТАХИ КОМАХИ РИБИ ЗЕМНОВОДНІ Годують дітей молоком Пір’я 6 ніг Луска Живуть у воді та на суші

Номер слайду 2

Запам’ятайте, Тільки звірі вигодовують своїх дитинчат молоком. Тому їх ще називають ссавцями.

Номер слайду 3

Вікторина “У світі цікавого. Тварини”

Номер слайду 4

1 К Назвіть комаху,що співає крилами та слухає ногами

Номер слайду 5

КОНИК

Номер слайду 6

ЦІКАВО ЩО … Музика виникає, коли крильця коника труться одні до одних. Співають тільки самці. А чують цю музику і самці, і самки. Їхні «вуха» містяться на передніх лапках.

Номер слайду 7

П 2 Назвіть тварину, що може “пити"воду своїм хвостом.

Номер слайду 8

ПАВІАН

Номер слайду 9

ЦІКАВО ЩО… Коли до води ні руками, ні ротом не дістати, павіани “ черпають” її хвостом. Зануривши хвоста у воду, вони швидко вилазять на берег і смокчуть кінчик хвоста, поки він не висох на африканській жарі. П’ють павіани дуже мало- 3-4 склянки води на день.

Номер слайду 10

3 Р У якого птаха гніздо найкраще?

Номер слайду 11

РЕМЕЗ

Номер слайду 12

ЦІКАВО ЗНАТИ… Ремез робить своє гніздо зі стебелинок льону, кропиви, конопель. Додає пташиний пух, павутиння, овечу вовну. А зовні прикрашає гніздо тополиними та вербовими сережками. Ремез робить гніздо над водою на гілочці верби. Гніздечко досить міцне- висить роками, витримуючи зимову і літню негоду

Номер слайду 13

М 4 Слони бувають африканські, індійські та …

Номер слайду 14

МОРСЬКИЙ СЛОН

Номер слайду 15

ЦІКАВО ЩО, Морський слон насправді є гігантським тюленем. У величезних самців слонових тюленів є довгий висячий ніс, що нагадує хобот. Коли загрожує якась небезпека, самець задирає вгору свій хобот і видає грізний рев. Існує два різновиди морських слонів: південний та північний

Номер слайду 16

5 З Яка з тварин є найненажерливішою?

Номер слайду 17

ЗЕМЛЕРИЙКА 21

Номер слайду 18

ЦІКАВО ЩО, Землерийка з’їдає за добу їжі у 4 рази більше, ніж важить сама. Полюбляє їсти комах, дощових черв’яків, дрібних молюсків, жаб. Землерийка є найменшим ссавцем на Землі . Вага її тіла не перевищує 2 г, максимальна довжина тулуба може сягати 4-6 см

Номер слайду 19

6 З Яка тварина може спати 3 роки підряд,не приймаючи ніякої їжі?

Номер слайду 20

ЗМІЯ

Номер слайду 21

ЦІКАВО ЩО, Всі змії - м'ясоїдні хижаки. Травоїдних змій не існує Серце у змій може вільно ковзати всередині тіла. Щоб напасти на здобич, вкусити її, впорскнути отруту і повернутися в початкове положення, звичайній гадюці потрібно всього пів секунди. 

Номер слайду 22

7 К Яка тварина має надприродну інтуїцію?

Номер слайду 23

КІШКА

Номер слайду 24

ЦЕ ЦІКАВО… Малюнок поверхні носа котів унікальний, як і відбиток пальця людини. Чутливість кішки до гучності звуку в 3 рази вища, ніж у людини! Краще всього кішка бачить на відстані від 75 см до 2-6 метрів.

Номер слайду 25

8 С Яка тварина може стояти на голові?

Номер слайду 26

СЛОН

Номер слайду 27

ЦІКАВО ЩО Слони — найбільші наземні тварини Слони можуть переміщатися тільки вперед або назад і не можуть бігати галопом або стрибати. Слони бояться мурах і бджіл.

Номер слайду 28

ppt
Додано
18 квітня 2018
Переглядів
1955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку