Урок Узагальнення знань за темою «Фізична складова здоров’я».

Про матеріал
Тест з основ здоров'я для учнів 6 класу з кодами відповідей. Окремі питання можна використовувати на уроках для формування вмінь та навичок учнів при вивчені розділу «Фізична складова здоров’я».
Перегляд файлу

Основи здоров’я 6 клас

Урок 

Тема.  Узагальнення знань за темою «Фізична складова здоров’я».

Мета: контроль і корекція рівня компетентності учнів  із розділу «Фізична

           складова здоров’я»;

                    розвивати  логічне мислення учнів та інтерес до вивчення  предмету;

                    виховувати старанність, наполегливість  в роботі, відповідальність за

                    результат власної праці.

       Тип уроку: контроль і корекція знань.

       Обладнання:  тексти з тестовим завданням.

 

План уроку

І. Організаційний момент

ІІ. Мотивація навчальної й пізнавальної діяльності

ІІІ. Тестування

ІV. Підсумок уроку.  Рефлексія                  

V. Домашнє завдання, інструктаж щодо його виконання.

 

 

Хід уроку

І.Організаційний момент

Привітання. Перевірка готовності учнів до уроку. Перевірка присутніх.

 

ІІ. Мотивація навчальної й пізнавальної діяльності

Повідомлення учням теми і мети уроку.

 

ІІІ.Тестування

Виберіть правильну відповідь.

1.Особиста гігієна — це ...

а) додержання вимог і правил заради збереження власного здоров’я і

    працездатності.

б) правила поведінки у суспільстві

в) додержання правил заради збереження власного здоров’я

г) правила поведінки у сім'ї

 

2.Набір інформації, яка супроводжує товар (текст, умовні позначення або малюнок, нанесені на упаковку) називають:

а) обгортка товару        б) маркування товару

в) упаковка товару        г) реклама товару

 

3.Принципи раціонального харчування:

а) різноманітність,   помірність, збалансованість

б) калорійність,  індивідуальність,  сезонність

в) різноманітність,  індивідуальність, збалансованість

г) помірність,  індивідуальність,  сезонність

 

4.Дефіцит Йоду в організмі людини призводить до ...

а) швидкого втомлення , зниження працездатності, порушення обміну 

   речовин

б) погіршення настрою

в) конфліктів

г) збудження

 

5. Яку їжу слід вибирати щоб бути здоровим?

а) овочі та фрукти   б) чіпси

в) газовані напої      г) гамбургери та хот-доги

 

6.Які основні ознаки  харчового отруєння?

а) Сонливість    б) Біль у горлі     в) Біль у животі    г) Нежить

 

7.Дотримування правил особистої  гігієни ...

а) допомагає вберегтися від багатьох інфекцій, сприяє соціальному  та

   емоційному благополуччю

б) допомагає грати на комп'ютері

в) допомагає вберегтися від хвороб

г) сприяє соціальному  благополуччю

 

8. Продукти, що містять Йод :

а) морепродукти     б) цукерки

в) газовані напої      г) тістечка

 

9. Складові особистої гігієни :

а) активний відпочинок 

б) догляд  за тілом, гігієна одягу та взуття, гігієна житла

в) догляд  за тілом

г) гігієна житла

 

10.Засоби особистої гігієни для підлітків повинні бути ...

а) модними                    б) красивими

в) з реклами                   г) відповідати віку та індивідуальним особливостям

 

11.Особиста гігієна під час занять фізичною культурою та спортом :

а) Добирати  спортивний  одяг  відповідно до рухової  активності  із  

    натуральних тканин та взувати спортивне взуття.

б) Після заняття не переодягатися в чистий  одяг.

в) Пити газовані напої

г) Не витирати піт паперовими серветками .

 

12. Із запропонованих речей виберіть ті, які повинні використовуватись кожною людиною особисто

а) зубна паста, зубна щітка

б) гребінець для волосся

в) мило

г) гель для душа

 

Ключ до тесту

1.а   2.б  3.а   4.а  5.а   6.в   7.а   8.а   9.б  10.г  11.а  12. б

 

ІV. Підсумок уроку. Рефлексія

Самоперевірка або взаємоперевірка тестових завдань.

Учні обговорюють питання, які вони не змогли виконати в роботі.

 

V. Індивідуальне домашнє завдання, інструктаж щодо його виконання.

docx
Додано
13 грудня 2020
Переглядів
1108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку