Урок з математики для 3 класу (дистанційне навчання) з теми " Частини. Позначення частин числа цифрами. Розв’язування задач. Великодні атрибути: крашанки, крапанки, дряпанки…"

Про матеріал
Урок з математики (дистанційне навчання) для 3 класу з теми " Частини. Позначення частин числа цифрами. Розв’язування задач.Великодні атрибути: крашанки, крапанки, дряпанки…"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Частини. Позначення частин числа цифрами. Розв’язування задач. Великодні атрибути: крашанки, крапанки, дряпанки…Математика 3 клас

Номер слайду 3

На високій горі курочка знесла яйце. Воно було гарним, біленьким, раділо від того, що з'явилося на світ, і вирішило трохи помандрувати. Скотилося воно з гори та й покотилося стежкою. І ось розійшлася стежечка на три доріжки , на яких стоять позначки : 13,45,128,тобто стільки кроків треба зробити до цікавої зустрічі. Яку ж йому обрати? Поки яєчко наше буде думати, тобі потрібно буде розв’язати рівняння, тільки не забудь їх спочатку спростити. Х : 8 = 37-2154 – х= 72: 839 :х = 60:20

Номер слайду 4

Вирішило наше яєчко обрати шлях, на якому до зустрічі з цікавим треба зробити 45 кроків. Подолавши шлях, яєчко вкотилося в село, де жили крашанки і почало з ними знайомитися. Крашанки – це пофарбовані ("красити" – фарбувати) в один колір відварені курячі (інколи, гусячі) яйця. Основний крашанковий колір - червоний, він символізує радість життя. Жовтий колір уособлює місяць і зорі, а також - врожай; блакитний – здоров’я; зелений - щорічне воскресіння природи; чорний з білим – пошану до духів.

Номер слайду 5

Крашанки загадали яєчку таку задачку: Селище крашанок прямокутної форми довжиною 30м і шириною 20м. Якої довжини їм потрібен паркан, щоб огородити селище? ( підказка: шукай периметр ділянки) Секрет від крашанок Мармурові яйця Що знадобиться: - варені яйця; - харчові барвники; - олія. Розводимо харчові барвники різних кольорів у двох ємкостях, додаємо оцет. В одну з них додаємо кілька ложок олії - 3-4 ст. л. і розмішуємо до утворення розводів. Спочатку фарбуємо одне яйце в основний тон, обсушуємо, а потім кладемо у другий барвник і катаємо його доти, поки мармуровий візерунок не проявиться з усіх боків.

Номер слайду 6

Погостювало наше яєчко у селищі КРАШАНОК і покотилося далі. Котилося, котилося, трохи притомилося і побачило мальоване містечко. Завітало у нього і зустріли його МАЛЬОВАНКИ."Мальованки" – це відварені або штучні яйця, розмальовані акварельними або акриловими фарбами, або спеціальними фарбами та лаками для яєць. Для того, щоб яєчку вони розкрили секрет своєї краси, йому потрібно розв’язати приклади99:33 98:14 480:378: 39 64:16 540:2

Номер слайду 7

Прикрашаємо яйця за допомогою цукрової пудри Що знадобиться: - варені яйця; - цукрова пудра; - кондитерський шприц; - харчові барвники. Розводимо барвник з водою й оцтом в невеликій ємності. Потім занурюємо варене яйце в барвник, залишаємо на 5-7 хвилин. Обсушуємо. Цукрову пудру перемішуємо з водою кімнатної температури до густої однорідної консистенції. Набираємо суміш у кондитерський шприц і малюємо потрібний нам візерунок. Обсушуємо – і все, наші яйця готові.

Номер слайду 8

Невеличкий майстер - клас

Номер слайду 9

Крапанка — найпростіший різновид писанок. Для виготовлення такого великоднього яйця воскову свічку просто нахиляли над шкаралупою і у довільному порядку ставили крапки. Після цього яйце занурювали у барвники — почергово, від найсвітлішого до найтемнішого, і з готового відтирали віск — на готовій крапанці утворювалися неповторні візерунки. Дряпанка — вид крашанки, на якій візерунок видряпують тонким лезом чи голочкою уже після фарбування в один колір. За допомогою такої техніки можна створювати витончені ажурні орнаменти, однак робота над дряпанкою вимагає вправності, аби не пошкодити яйце в процесі — в такій художній практиці виправити помилки у візерунку буває дуже складно. Далі мандрувало наше яєчко. На його шляху трапилося місто КРАПАНОК і ДРЯПАНОК.

Номер слайду 10

Невеличкий майстер - клас

Номер слайду 11

Крапанки і дряпанки загадали яєчку задачу : Майстрині оздобили 75 великодніх яєць. 1∕3 цієї кількості яєць дряпанки, а 1/5 – крапанки. Скільки дряпанок і крапанок оздобили майстрині? Підказка : Пригадай, як знайти частину від числа. Щоб знайти частину від числа, треба це число поділити на кількість рівних частин. Дряп. – ?, 1/3 всіх яєць ? яєць. Крап. -?, 1/5 всіх яєць 75 яєцьІнші - ? яєць

Номер слайду 12

Наше яєчко з таким захопленням розв’язувало задачу, що й не помітило як одна з майстринь нанесла на нього різноманітні лінії. І воно перетворилося на справжню писанку…Писанка — традиційно український вид великодніх яєць, розписане символами вручну. Виготовляють писанки за допомогою спеціального інструменту — писачка — та розплавленого свічного воску. В писанкарстві існує безліч традицій, символічних орнаментів та загальноприйнятих кольорів. Частіше всього основою для писанок стають видуті яйця або штучні, так як писанки зберігаються як обереги рік або довше.

Номер слайду 13

pptx
Додано
11 квітня 2020
Переглядів
1463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку