Урок з презентацією "Царство рослин"

Про матеріал
Урок складено у цікавій формі з елементами критичного мислення та презентацією (38 слайдів). Мета уроку: ознайомити учнів з рослинами як частиною живої природи; формувати уявлення про будову рослин і значення її органів; розвивати у дітей пам'ять, логічне мислення, спостережливість; виховувати любов до природи, гуманне відношення до всього живого. Обладнання: дві гілочки заздалегідь поставлені у чисту і зафарбовану синькою воду; мультимедійний проектор; таблиця «Правила роботи в групі»; завдання для роботи в групах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Що ми знаємо? Рослини – зелене диво. Рослини – зелені друзі. Рослини – прикраса життя. Рослини різняться будовою, розміром, умовами життя та його тривалістю. Рослини одного виду подібні між собою, а різних видів – не схожі. Рослини – частина живої природи Про що дізнаємось? Як живуть рослини. Як рослини живляться, дихають. Чи вміють рослини рухатись. Яке значення має для рослин кожен орган. Чому рослини – це живі організми.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Квітка Листок Стебло Корінь Плід з насінням

Номер слайду 10

Корінь Стебло Листки Квітка і плід

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Стебла бувають різні: Стебла дерев – дуже високі тверді стовбури. В кущів є декілька тонких стебелець. Стебла огірків, гарбуза стеляться по землі. Стебла деяких кактусів подібні на зелені кульки з колючками замість листків.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Уважно читати завдання, інструкцію. Вислуховувати думки кожного члена групи. Користуватися додатковою літературою. Дотримуватись відведеного часу. Розподілити завдання між членами групи. Презентувати виконане завдання. Дотримуватись правила піднятої руки.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Рослини – зелене диво. Рослини – зелені друзі. Рослини – прикраса життя. - Рослини різняться розміром, будовою, умовами життя та його тривалістю. Рослини одного виду подібні між собою, а різних видів – не схожі. Рослини - частина живої природи. Що ми знаємо? Як живуть рослини. Як живляться. Як дихають. Чи вміють рослини рухатись. Яке значення має для рослин кожен орган. Чому рослини – живі організми. Про що дізнаємось? Про що ми дізналися? За допомогою коренів рослина закріплюється в ґрунті і всмоктує з нього воду і поживні речовини. Від коренів вода і поживні речовини надходять до інших органів. На перший погляд рослини нерухомі, насправді це не так. Рослині життєво необхідні всі органи, бо кожен з них має своє призначення. Рослини мають ознаки живої природи: живляться, дихають, ростуть, розмножуються, відмирають. Дихають усіма органами і вдень, і вночі.

Номер слайду 38

Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
Перегляд файлу
Перегляд файлу тимчасово недоступний.
zip
Додано
15 лютого 2019
Переглядів
1143
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку