Урок з термо-мозаїкою на тему Minecraft

Про матеріал
Термо-мозаїка дуже круту розбивить звичайні уроки. адже з нею можна не тільки робити звичайні об'єкти, а й моделювати та створювати об'ємні конструкції За посиланням ви знайдете презентацію та додаткові матеріали https://drive.google.com/drive/folders/1CVjt8J-LIbBzMz_aJXANVZi2nKuT6uIi?usp=sharing
Перегляд файлу

Тема: Виготовлення обємної фігури Minecraft

Мета: Навчальна: Поглибити знання учнів про світ Minecraft, навчити виготовляти обємні вироби з термо-мозаїки.

Розвивальна: розвиток інтересу до моделювання та створення неповторного виробу, розвиток уяви, формування навичок роботи у групах, розвиток мілкої моторики рук.

Виховна: виховувати  акуратність під час виконання практичної роботи.

Обладнання:презентація, сигнальні картки, картки зі схемами, мозаїка, планшети,тарілочки, пергаментний папір, праска.

Хід уроку

І. Організація початку уроку

Приберіть все зайве з парт, щоб вам нічого не заважало.

(увімкніть презентацію)слайд 1

ІІ. Оголошення теми і мети уроку

Слайд 2

  • Сьогодні на уроці ми з вами створимо обємні фігури вашої улюбленої гри, я гадаю ви вже здогнались з якої.

ІІІ. Основна частина

Знаю-не знаю (підготуйте сигнальні картки)

  • З моменту свого випуску ця гра перетворилася на безперечний шедевр та легенду ігропрому. Завжди зберігаючи свою актуальність, Minecraft залишається улюбленою грою для сотень мільйонів геймерів в усьому світі, і став популярним як ніколи завдяки пандемії. Зараз за допомогою гри в Minecraft навіть можна навчатися і проводити круті уроки. Ви як ніхто про це знаєте. Слайд 3 Зараз пропоную вам ознайомитись з деякими фактами про Minecraft
  • У вас на партах лежать сигнальні картки, якщо факт про гру вам був відомий, то підійміть зелену картку, якщо ні-червону.
  • А чи знаєте ви (слайд 4 ), що спочатку гра називалась Cave Game, потім Minecraft: Order of the Stone.
  • Слайд 5. Про розробку говорили відкрито. Що стосується розробки відеоігор, то переважна більшість розробників, як правило, тримають її в цілковитому секреті. Це дозволяє заінтригувати фанатів і демонструвати лише фрагменти спеціально підготовленого контенту, наприклад трейлери чи концепт-арти. Однак одним із цікавих фактів про Minecraft було те, що розробка була відкрита з самого початку.
  • Слайд 6. Перша версія Minecraft була створена за шість днів. Для порівняння ваша улюблена гра Brawl Stars створювалась 3 роки. Однак, попри це, Minecraft вважався повністю закінченим лише через два роки.
  • Слайд 7. Світи Minecraft насправді не нескінченні. Хоча Minecraft відомий своїми, здавалося б, нескінченними світами, він насправді не є безмежним. Це має сенс, оскільки у грі дійсно існують всім відомі обмеження висоти та глибини блоків.
  • Слайд 8. Спочатку кріпери були всього лише помилкою кодування. Іноді найкращі речі створюються помилково. Кріпери є прекрасним прикладом цього, оскільки один з найвідоміших символів гри був створений через помилку в коді гри. Спочатку "Нотч" намагався створити модель для свині, але щось пішло не так.

Демонстрація виробу

Слайд 9,10,11,12

  • Ви отримаєте всі листочки зі схемами, вам потрібно зробити чотири деталі чітко за схемою. Ви отримуєте такий конструктор,який коли зєднаєте отримаєте блок. Хто встигне зробити швидше зробимо ще і меч.

Інструктаж перед практичною роботою

  1. Перед початком роботи у кожного з вас на столі будуть лежать планшети, на які будете нанизувати бусини, тарілочка з мозаїкою
  2. Якщо Вам не вистачає кольорів ви можете підійти до мене або попросити у однокласника.
  3. Після виконання роботи прибираєте своє робоче місце. Мозаїку з тарілочки висипаєте в баночку, тарілочку кладете мені на стіл, лише після цього приносите мені свою планшетку з роботою і я вам її закріплю за допомогою праски.
  4. Біля столу вчителя обережно, бо праска гаряча
  5. Після того як вашу роботу термічно обробили зачекайте поки вона остигне і зніміть з планшетки
  6. Планшетку повертаєте мені на стіл.

Виконання практичної роботи

IV. Заключна частина

Демонстрація виробів

 

docx
Пов’язані теми
Мистецтво, Розробки уроків
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку