Урок з учнями 2 – А класу з курсу « Я досліджую світ » за Програмою НУШ.Тема." Вступ Ми - другокласники і другокласниці.Як поводитися в колективі."

Про матеріал
Урок з учнями 2 – А класу з курсу «Я досліджую світ » за Програмою НУШ..Тема." Вступ Ми - другокласники і другокласниці. Як поводитися в колективі." Мета: розвивати інтерес до історії  школи, формувати позитивне ставлення до навчання; виховувати дружні стосунки в класі, школі..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Урок з учнями 2 – А класу з курсу « Я досліджую світ » за Програмою НУШ. Тема. Тема. Вступ. Ми - другокласники і другокласниці. Як поводитися в колективі

Номер слайду 3

Вже минуло літо променисте,Й дзвоник знов до школи кличе нас. В класі все святково і врочисто. Тож в щасливу путь і в добрий час!

Номер слайду 4

Сядьте, діти, всі рівненько. Усміхніться всі гарненько,Настрій на урок візьмемо. Й працювати розпочнемо.

Номер слайду 5

Ми на всюдиході — своїй парті, Вирушаймо весело у путь, Щоб цікаво по маршрутній карті у країну знань нам зазирнуть. Девіз уроку

Номер слайду 6

Ви стали другокласниками і другокласницями. У 1 класі ви навчилися лічити, читати та писати. Дізналися багато нового й цікавого. Чи потрібно продовжувати вчитися? Чого ви хотіли б навчитися?

Номер слайду 7

Доведіть, що вчитися краще у групі однокласників, друзів, ніж самотужки. Яку роботу ви охоче виконуєте самостійно ? Що саме вам подобається робити разом?

Номер слайду 8

Колектив завжди може підтримати, допомогти, а самотужки, необхідно все робити самому.

Номер слайду 9

Куди щодня веде вас дорога? Відповідь знайдіть у рядках вірша Миколи Сингаївського. ( с. 5 , « До школи » )

Номер слайду 10

український  поет, автор пісні  «Чорнобривці». Народився  12 листопада  1936 року.

Номер слайду 11

Словничок Багрець — те саме, що багрянець — густо - червоний колір. Пломеніє — горить, палає. Відгадайте загадки На уроках, в книжці, в школі почерпнеш ти їх доволі. І назавжди у житті стануть друзями тобі. Леся Вознюк

Номер слайду 12

Чистенькі віконця сміються до сонця. Діточки довкола. Наша люба…. школа. Марійка Підгірянка

Номер слайду 13

Знання людині — що крила пташині. Книга для дітей — як волога для полів. Знання — це сонце, а книга — вікно.

Номер слайду 14

Розпитайте в дорослих членів своєї сім’ї про школу, у якій вони навчалися. Порівняйте світлини сучасного класу та класу ваших дідусів і бабусь. Яка ваша класна кімната? Чим вона відрізняється від класу минулого покоління? Чим схожа?

Номер слайду 15

Тема. Як поводитися в колективі. ( с. 8 – 10. )

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Школа — це громадське місце, що є спільним для учнів, учителів, батьків. У ній є правила поведінки таспілкування, яких потрібно дотриму-ватися. Робота у парі Обговоріть , що таке правила поведінки.

Номер слайду 18

Які правила поведінки з’явилися порівняно недавно ? Доведіть, що правила поведінки важливо виконувати. Починайте так : Якщо... Я вважаю, що... Ми разом...

Номер слайду 19

Спілкування — це взаємодія людей, під час якої вони обмінюються інформацією, емоціями. Воно допомагає нам розуміти одне одного.

Номер слайду 20

Як правильно спілкуватися у класі ? У школі ? З ким і для чого ви спілкуєтеся ? Дати відповіді вам допоможе схема.

Номер слайду 21

Чи дотримуються ваші однокласники цих правил? Розробіть власне правило.

Номер слайду 22

Висновок Навчання у школі є найкращим способом для спілкування дітей. Коли люди між собою спілкуються, вони дізнаються багато нового, краще розуміють одне одного, налагоджують стосунки, розширюють коло своїх друзів.

Номер слайду 23

Чи знаєте ви... «Мова» звірів складається з небагатьох «слів», якими вони передають задоволення, страх, жах, лють тощо. Тварини, які живуть групами, «балакучіші» від одинаків, ).

Номер слайду 24

адже їм є про що « поговорити » одне з одним. Серед мавп є і зовсім мовчазні (горили), і дуже балакучі ( у словнику шимпанзе 35 звуків ).

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Домашнє завдання. Підручник, ч. 1, с. 7.

Номер слайду 27

Урок з учнями 2 – А класу з курсу « Я досліджую світ » за Програмою НУШ. Тема. Вступ. Ми - другокласники і другокласниці. Як поводитися в колективі. Мета: розвивати інтерес до історії  школи,  формувати позитивне ставлення до навчання; виховувати дружні стосунки в класі, школі.

Номер слайду 28

Література.1.«Я досліджую світ»  2 клас  (авт. Гільберг Т. Г.; Тарнавська С. С.; Павич Н. Н.) 1ч. – 20192.. 2 клас НУШ Гільберг Т. Г. «Я досліджую світ». Робочий зошит. ЧАСТИНА 1 , Генеза

pptx
Додано
14 вересня 2020
Переглядів
1956
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку