Усний географічний журнал "Найбагатші країни світу"

Про матеріал

Усний географічний журнал "Найбагатші країни світу". Представлена інформація про найбагатші країни світу. А саме: ВВП на душу населення, причини, які зумовили високий рівень доходів. Також представлені місця. які варто відвідати, побувавши в певній країні.

Перегляд файлу

Усний географічний журнал «Топ-10 найбагатших країн світу»

 

  1. Рейтинг найбагатших країн світу очолив Катар, який займає 9-е місце за запасами нафти, експорт якої становить основне джерело доходу держави.

У крихітній країні  з населенням майже 2,2 мільйона осіб на кожного жителя припадає 146 тисяч доларів ВВП.

 

  1. Катар — маленька арабська держава. За свою історію Катар встиг побувати під владою Бахрейну, Португалії, Османської Імперії та Великобританії. Катаром править емір і країна  - яскравий представник абсолютної монархії, його владу не може заперечити ніхто з його підданих. Колись в давні часи основним заняттям місцевих жителів було видобуток перлів.

 

  1. Природні багатства цього краю дозволили катарцям створити справжній райський куточок на суворій і здебільшого безплідній землі. Прісної води країні не вистачає, тому катарці опріснюють морську воду. Чиста питна вода в Катарі коштує дорожче «Кока-Кола». Іноземцю отримати громадянство Катару практично не можливо. Вся катарська молодь говорить, як мінімум, двома мовами — арабською та англійською. Алкоголь в Катарі офіційно перебуває під забороною, а вся їжа в Катарі — імпортна.

 

 

  1. Що варто відвідати у Катарі?
  1. Башню Еспайр Тауер – Найвища споруда Катару. Являється частноюспортивного комплексу. Тут розташовується п’ятизірковий готель, басейн, музей спорту та розважальний центр.  
  2. Форт Аль Кут,  який побудований в 19ст і довго тут була тюрма, потім музей. А зараз тут центр сучасного мистецтва, де можна відвдати цікаві виставки.
  3. Руїни Аль-Зубарах  знаходяться в 100 км від Дохи, столиці Катару. Аль-зубарах був побудований купцями у 18ст. Це було великий торгове місто, а тепер археологічна пам’ятка.

ІІ місце-Люксембург

 

  1. На ІІ місці за рівнем добробуту розташувався Люксембург, де на кожного жителя країни припадає понад 94 тисяч доларів ВВП. У країні з півмільйонним населенням середня тривалість життя становить 81 рік. Однак, у Люксембургу є величезний зовнішній борг. Люксембург посідає перше місце серед усіх міст світу за кількістю розташованих в ньому банків. Мінімальна зарплата в Люксембурзі становить 1650 євро.

 

  1. Люксембург, або, якщо повністю — Велике князівство Люксембург — карликова держава, затиснута між Бельгією, Францією і Німеччиною. Воно зберегло свою незалежність до наших днів і може похвалитися багатою історією, що сприяє залученню великого потоку туристів. Назва «Люксембург» походить від слова верхньонімецького діалекту, що означає «маленьке місто». Країна не має виходу до моря. У Люксембурзі три офіційних мови — люксембурзька, французька та німецька, причому перша з них отримала свій статус не так давно, в 1984 році.

 

 

  1. Близько однієї десятої доходу бюджету Люксембургу становить виробництво заліза і чавуну. Незважаючи на те, що на тисячу люксембуржців припадає понад 500 автомобілів, пробки в цій країні — явище надзвичайно рідкісне. Згідно зі статистикою, на 100 люксембуржців припадає близько 150 мобільних телефонів і смартфонів.

 

  1. Що варто відвідати у Люксембурзі? Місто Люксембург входить в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО завдяки величезній кількості пам’яток.

Головною визначною пам'яткою Люксембургу, свого роду «візитною карткою» по праву вважають Палац великих герцогів. Цей діамант архітектури побудований у стилі іспанського відродження. Незважаючи на вікову історію будівлі, не всі його цінності збереглися. Сьогодні це будинок глави держави і місце проведення офіційних церемоній, конференцій і аудієнцій.

 

  1. Собор Люксембурзької Богоматері називають також Собором Нотр-Дам. Будівля вражає своєю готичної височиною з домішкою Ренесансу, витонченістю і кількістю святинь. Тут щороку вшановують святу діву Люксембурзьку.

 

  1. Золота Леді є символом столиці та всієї держави. Це пам'ятник жертвам Першої Світової війни, який з часом став пам'ятником жертвам трьох воєн - обох світових і Корейської. Золота Леді - це 21-метрова статуя золотої жінки на постаменті, яку створив відомий скульптор початку XX століття Ніколя Сіто. Жінка тримає в руках вінець над двома чоловічими постатями біля її ніг: загиблого солдата і його скорботного товариша.
  2. Каземати Петрус під час Другої Світової війни допомогли приховати понад 35 тисяч осіб від нацистів. Збереглася практично вся система підземних ходів з вікнами, коридори і сходи, які прокопали іспанці ще в 1644 році, а розширили австрійці в середині XVIII століття.

 

  1. Люксембурзьська Швейцарія. Цю дивовижну ділянку у східній частині Люксембургу назвали так завдяки природній схожості зі Швейцарією. Тут переважає скелястий рельєф, густі ліси і безліч дрібних струмків. 

 

ІІІ місце – Сінгапур

  1. На 3 місці - Сінгапур з майже 85 тис. доларів ВВП на душу населення. Відзначається, що порт Сінгапуру - другий найбільший зайнятий в світі за обсягом вантажів. Рівень безробіття в країні складає 2%. Економіка базується на туризмі, торгівлі. Сінгапур входить в двадцятки найменших країн в світі і займає 2-е місце у світі по густоті населення. Середня тривалість життя жителів - 80 років. Смуглявий колір шкіри тут не в пошані: в косметичних магазинах засоби по відбілюванню шкіри займають не одну полицю та розташовані на найвидніших місцях.

 

  1. В країні існує смертна кара (через повішення), вона застосовується за найважчі злочини - особливо жорстоке вбивство, торгівлю наркотиками, корупцію, державну зраду та посягання на життя президента. Завдяки своїй судовій системі та законодавству Сінгапур вважається однією з найбезпечніших та законослухняних країн, а рівень злочинності тут один з найнижчих в світі. Поліцейських на вулицях практично немає, проте всюди стоять камери - з їх допомогою здійснюється контроль за порядком.

 

3.Сінгапур - місто, столиця і держава одночасно. У перекладі «Сінгапур» означає «місто левів».  Національною квіткою Сінгапуру є орхідея. Символом міста є риба з головою лева – Мерліон. У Сінгапура не має природних ресурсів і імпортує не тільки пісок, а навіть прісну воду із Малайзії. Але це не стало на заваді стати 4-м провідним фінансовим центром світу, після Лондона, Нью-Йорка і Гонконгу.

 

Міжнародний аеропорт Чангі у Сінгапурі найбільший авіаційний хаб у всій Південно-Східній Азії, його пасажиропотік понад 36 млн людей в рік. Морський порт теж один із найбільших в світі: одночасно у порту може перебувати 1000 суден. Незважаючи на значну завантаженість транспортом та промисловістю, повітря тут неймовірно чисте. Адже 5% площі країни “зарезервовано” за зеленими насадженнями. Пройшовши економічний стрибок, місцеве населення звернуло увагу на проблеми здоров”я і як найкращий шлях для їх вирішення, обрало турботу про екологію. Кожен автомобіль в Сінгапурі має в салоні вбудовану сирену, яка автоматично включається у разі перевищення швидкості до 80 кілометрів на годину

Що варто відвідати у Сінгапурі?

1. Штучні сади Сінгапуру- одна з найновіших і вже точно найнезвичніших пам'яток. Парк відкрився у 2012 році в рамках глобальної програми уряду Сінгапуру, що планує перетворити "місто-сад" на "місто в саду". Після анонсу проекту в конкурсі взяли участь 170 компаній з 24 країн! Незважаючи на величезну вартість будівництва ($830 млн), вхід на територію вільний. Утримання парку щорічно обходиться у $40 млн! Це штучні споруди у формі дерев висотою від 25 до 50 метрів. Дерева створені таким чином, щоб бути схожими на справжні у всьому. Вони використовують сонячні панелі для виробництва енергії для дисплеїв, збирають дощову воду для зрошення живих рослин та охолодження критих садів.

 

 

  1. Одна з візитних карток Сінгапуру - це унікальний п'ятизірковий готельний комплекс Марина Бей Сендс, що складається з трьох 200-метрових 55-поверхових веж. На дахах веж розташований майданчик SkyPark у вигляді корабля, на якій, зокрема, є 150-метровий басейн. Вхід на оглядовий майданчик коштує 20 SGD, але поплавати в басейні вдасться тільки в тому випадку, якщо ви постоялець готелю, а підійти до басейну туристам дозволяється один раз на день, в 14:00 і тільки на 15 хвилин.

 

  1. Парк розваг. Острівець площею 5 квадратних кілометрів буквально переповнений всілякими парками, пляжами й атракціонами, які припадуть до душі кожному, а насичене нічне життя та маса визначних пам'яток не дадуть нудьгувати. Саме тут: тропічний мезозойський ліс, парк метеликів, стежка Мерліона (Мерліон – міфічна тварина) з 37-метровою статуєю символу міста — лева з риб'ячим хвостом, фонтани, що співають, а ще — оглядовий майданчик вежі з якого відкривається приголомшливий краєвид на місто, море й острови.

 

  1. Одна з перлин нічного Сінгапура, Фонтан багатства знаходиться в центрі міста поруч із торговим центром Suntec City. Офіційно це найбільший (!) фонтан у світі, але при цьому в ньому міститься і глибокий сенс. Фонтан був побудований за всіма правилами фен-шуй і кожен його елемент має значення, як, наприклад, бронзове кільце — символ єдності всіх націй Сінгапура. Кажуть навіть, що фонтан виконує бажання — для цього потрібно опустити праву руку в менший його резервуар і, загадавши бажання, тричі обійти навколо фонтана.

 

  1. Зоопарк. Тут немає кліток і парканів. 3,5 тисячі тварин, птахів і рептилій, серед яких, до речі, дуже рідкісні та вимираючі види. Щоб звірятка не нудьгували і не втрачали відчуття життя в живій природі, кожні три місяці їм змінюють "інтер'єр". Щоб навички добування їжі не вгасали, їжу доводиться добувати. В одному з куточків зоопарку, що має назву Тендітний, що відтворює екосистему джунглів, вільно уживаються різні види екзотичних лісових мешканців – мишачі олені, мадагаскарські та деревні кенгуру, дивовижні птахи і метелики розміром із блюдце.

 ІVмісце – Бруней

  1. Бруней  - 80,335 тис. доларів на душу населення 415 тисяч чоловік. Економіка розвивається за рахунок видобутку нафти і газу - 90% ВВП. Державного боргу в країні немає. Країна є султанатом. Мешкає султан в палаці Істана-Нурул-Іман, що у столиці країни Бандар-Сері-Бегавані. Палац вважають найбільшим у світі - в ньому майже 2 тисячі кімнат, 300 ванних кімнат та гарем. І все тут прикрашено золотом та дорогоцінним камінням. Відповідно до традицій, палац відкритий для відвідувачів наприкінці Рамадану. Звичайно ж, тут знайшлося місце і для 200 поні, які використовує султан при грі в поло (до речі, стайні з кондиціонером), і для 110 автомобілів султана. Вся ця пишність була побудована в 1984 році за півтора мільярди доларів США. Статок султана оцінюється понад 20 млрд. доларів.
  2. Завдяки блакитному та чорному золоту, у якому купається ця азійська країна, 400 тисяч її мешканців і близько не знають, що таке податки чи старенька машина. Адже брунейці народжуються з рахунком у банку, на який султан країни відразу ж перераховує понад 20 тисяч доларів. Крім того, у Брунеї безкоштовна медицина та освіта. А тим, хто хоче навчатися в “Оксфорді” чи “Гарварді”, держава оплачує усі витрати. За таку щедрість правитель Брунею користується абсолютною владою. Доречі у Брунеї майже відсутній громадський транспорт, оскільки у кодного жителя є власний автомобіль. Також тут заборонено продавати спиртні напої.

Що варто відвідати у Брунеї ?

  1. Якщо стати султаном Вам не судилося, то можете принаймні себе ним відчути. Для цього радимо зупинитися у найдорожчому готелі світу – “Empire”. На його будівництво потратили близько 3 мільярдів доларів. «Empire”, швидше, схожий на королівську резиденцію, аніж на готель. Будували цю диво-споруду ледь не всім світом. Мармур везли з Італії, граніт з Шанхаю, люстри з Англії. Попри таку помпезність та розкіш, ціни у готелі доволі демократичні. Вартість двомісного номеру - від 200 доларів.

2.Найважливіша сакральна споруда брунейської столиці - мечеть султана Омара-Алі-Сайфуддіна. Її вважають однією з найвизначніших та найкрасивіших сучасних мечетей Сходу. Храм збудували у 50-х роках минулого століття і з того часу він є символом ісламу в Брунеї.

3. Радимо також відвідати район Кампунг-Айєр - так звану брунейську Венецію. Тут старенькі будиночки розташовані прямо над водою. Попри намагання влади переселити мешканців на суходіл, близько 30 тисяч людей ніяк не хочуть відмовлятися від свої помешкань у районі, який має власні клініки, мечеті, школи, водопровід і навіть відділення поліції і пожежної охорони.

Vмісце – Кувейт

 

  1. Доходи населення - 70 785 долларів. Кувейт - один з найбільших експортерів нафти у світі. Проживає тут 3.5 млн чол.., але корінне населення становить -1 млн. Кувейт – дуже маленька, але дуже багата країна. Монархія, у якій монарх дбає про своїх підданих, – щоб обов’язково отримали освіту і хорошу роботу. Цей оазис благополуччя у 1990 р. був захоплений Іраком і звільнений військами коаліції під егідою ООН. Кувейт багатий на власні нафтові родовища. Кам’янисті і піщані пустелі, що покривають територію нинішнього Кувейту в останні тисячоліття, і спекотливий клімат, інколи взагалі без дощів, не дозволяли місцевим жителям займатися сільським господарством. Зате географічне положення Кувейту зробило його важливим пунктом на торговельних шляхах ще з III тис. до н.е.
  2. Сьогодні тут стоять сучасні міста, працюють промислові потужності, опріснювальні установки і навіть створені штучно зрошувані землі аграрного призначення. Рівень життя та добробуту громадян Кувейту вражає:

 

 

  •   Зарплата лікаря або учителя 15000$ (тут потрібно відмітити,  що місцеві не  працюють  рядовими лікарями, а обіймають тільки  керівні  посади).
  •   Для місцевих земля коштує копійки, іпотечний кредит 250000$ можна отримати під 0%, але велика ймовірність,  половину кредиту через 5-10 років вам  просто  пробачать.
  •   Медицина і освіта безкоштовні.
  •   Якщо ви хочете вчитися закордоном, уряд сплатить ваш переліт,  навчання  і ще видасть стипендію в 2000$.
  •   Якщо хтось захворів і його не можуть вилікувати, уряд сплатить лікування у будь-якій країні хворому, а також усі витрати на супровід родичами.
  •   Допомогу на дитину  платять  доки малюкові не  виповниться 26років.
  •   Допомога  для розлученої жінки 1400$ в місяць, поки вона не знайде  роботу.
  •   Мінімальна пенсія 3000$.
  •   У 2007 році уряд пробачив громадянам кредитів на 1мільярд доларів
  •   Іноді просто роздають гроші, наприклад в честь на честь50 річчя  незалежності  усім  роздали по 3 500$.
  •   Щомісячна надбавка за вчений ступінь: Магістр - 700$, доктор - 1400$
  •   Одноразова премія учителям за стаж це зарплата за 18місяців.  Для чоловіків 30 років безперервного стажу,  для жінок 25 років.
  •   Бонусів взагалі багато, в середньому кожен отримує згори до зарплати ще 50видів бонусів.
  •   Усі ці бонуси відносяться тільки до громадян Кувейту. 70% населения  країни безправні гастарбайтери, якіобслуговують "золотий мільйон".  Отримати громадянство практично неможливо.

Що варто відвідати у Кувейті?

1.Музичний фонтан.

2. Вежі Кувейта . Найвідомішим спорудою міста можна назвати Вежі Кувейту. Ці висотні будівлі, схожі як дві краплі води, були спроектовані скандинавським архітектором. У своєму дизайні вони поєднують елементи сучасного і традиційного стилів, запозичивши образ мінарету з ісламської архітектури. Вежі Кувейту велично підносяться над міськими будівлями і постають на багатьох фотографіях у вигляді символу столиці.

3. Велика мечеть, не менш знамените споруда. Відкрившись в 1986 році, вона стала найбільшою мечеттю Кувейту, здатної розмістити під своїм дахом понад 10 000 віруючих. Неподалік знаходиться палац Ас-Сейф, побудований в кінці 19 століття. Відвідувачам подобається милуватися його чарівною традиційної мозаїкою.

4. Туристичний Сад - це відоме туристичне місце міста Ель-Кувейту, щодня  приймає десятки тисяч відвідувачів. Площа 87 тисяч  квадратних  метрів,  що складає чималу частину міста.  Уся територія саду  покрита барвистими  квітами і пальмами.

 

VІ місце – Норвегія

  1. Жителі отримують 64363долари. Населення Норвегії складає трохи більше 5 мільйона чоловік. Економіка країни в основному розвивається за рахунок видобутку нафти і газу, рибного промислу, сільського господарства. Вона відрізняється  стабільністю упродовж  багатьох років. Слово Норвегія означає "шлях на північ". Багато тисяч років тому ця країна ховалася під величезним шаром льоду. Норвегія - країна, яка дивує своєю красою. Дивовижна й багатюща природа - головне надбання Норвегії, вона вражає і закохує в себе з першого погляду. На жаль, все з чим у нас асоціюється ця країна - це кораблі та вікінги. У початковій школі викладають не тільки англійську мову (з першого класу), а й крім традиційних шкільних предметів - екологію і мистецтво. До речі, на освіту Норвегія витрачає в три рази більше, а на охорону здоров'я - в чотири рази більше, ніж на оборону.

 

  1. Норвегія є справжнім королівством, з королем і королевою. У Норвегії панує монархія, але політичною владою володіє парламент. Норвежці люблять і оберігають свою монархію. Продукти в Норвегії найвищої якості. Особливо молочні. До речі, тут найдорожчі гамбургери в Європі. Життя тече дуже спокійно й розмірено. Працювати норвежці починають приблизно з 10 ранку, а до 4-ї вже закінчують. У вихідний відкриті тільки ресторани або супермаркети.

3.У Норвегії не прийнято посміхатися і розмовляти з незнайомими людьми в громадському транспорті. Якщо так зробите, то навколишні приймуть це за грубу і некультурну поведінку. Якщо Вас зупинили за водіння в нетверезому стані, то Вас чекає тюремне ув’язнення на термін до 30 днів і позбавлення водійських прав на 1 рік. За даними Британської Енциклопедії, норвежці читають більше, ніж будь-яка інша нація.. У період з 2001 по 2011 рік Норвегія 9 років очолювала світовий рейтинг за індексом людського розвитку. Середня тривалість життя в Норвегії становить 80 років! Чоловіки в середньому живуть 76.5, а жінки 83.4 року.

Що варто відвідати у Норвегії?

1. Фломська залізниця.  Щорічно в Норвегії збираються тисячі туристів, щоб прокотитися по унікальній, 20-кілометровій залізниці. З вікна поїзда видно гори, водоспади, річки, озера й фіорд. Фломську залізницю вважають справжнім витвором інженерного мистецтва.

2.Найкрасивішою природною пам’яткою є фіорд (морська затока) Гейрангер-фіорд. Фіорд простягається на 15 кілометрів, має багато водоспадів.  У липні 2005 року був занесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО[1].

3. Музей кораблів вікінгів. У залах музею, який знаходиться на півострові Бюгде неподалік від столиці, виставлені три судна: Тюнський, Гокстадський і Осебергський корабель. Тут можна дізнатися про особливості будови і спорудження драккарів, а також познайомитися з історією кожного з кораблів на виставці.

4. Парк скульптур, також цілком і повністю присвячений роботам знаменитого норвезького художника Густава Вігеланда і створювався ним особисто з 1907 по 1942 рік. На цей вражаючий парк варто виділити час: тут зібрані 227 скульптурних груп, які майстер присвятив людським почуттям і відносинам у всьому їхньому різноманітті та складності. 

 

VІІ місце – ОАЕ

  1. ОАЕ  -   63181 доларів. Економіка ОАЕ ґрунтується переважно на туризмі, експорті газу і нафти. Уряд гарантує своїм громадянам високий рівень доходів і життя, розвинену інфраструктуру,надзвичайно низький рівень безробіття. Недивно, що сюди їдуть на заробітки зі всього світу, особливо з азіатських і арабських країн. Це дуже багата країна, адже на 5 мільйонів населення тут приходиться 59 тисяч доларових мільйонерів.  Середньомісячна зарплата держслужбовця – близько 10 000$. Всі блага, про які ви почуєте, поширюються тільки на місцевих жителів, а 70% населення ОАЕ – заробітчани і вони отримують 200-300$ в місяць.
  2. ОАЕ – надзвичайно унікальна країна, адже ще 40 років тому на її місці була тільки пустеля. В країні  великі проблеми із запасами води. 30% беруться із природних запасів, а решта добувається шляхом опріснення. У Еміратах чудове соціальне забезпечення. Наприклад, за народження хлопчика держава робить подарунок сім’ї у розмірі 50 тис. доларів. А ще кожна молода сім’я отримує від влади комфортну віллу і біля 19 тис. доларів на проведення весілля.
  3. Приїхавши в країну знайте, що У Еміратах строго заборонено фотографувати державні установи, воєнні будівлі, палаци, особняки, прапори, місцевих жінок, а чоловіків – тільки з їх дозволу. У транспорті жінки і чоловіки їздять окремо. У них різні вагони метро, секції в автобусах і навіть таксі. Автодорожніх служб в цій країні немає. Всі порушення фіксуються камерами, а потім на річному техогляді виставляється штраф. До речі, штраф за проїзд на червоне світло – 800$. А якщо, раптом, хлопці захочуть одружитися га місцевій красуні, то знайте, що 5 кілограм золотих прикрас – саме стільки має віддати арабський чоловік, щоб свататися до арабської жінки. Це мусульманська країна, і тут дуже багато заборон, особливо зв’язаних з алкоголем. Тут застосовується смертна кара - від відсікання голови до закидання камінням. За наркотики в ОАЕ посадять як мінімум на 10 років, а ось наркоману, який готовий лікуватися, оплатять клініку. Можливо, через такі жорсткості тут майже немає злочинів, навіть кишенькових злодіїв і викрадень машин - їх залишають відкритими.

 

Що варто відвідати у Еміратах?

  1. Найвищу будівлю   в світі - Бурдж Халіфа - це символ Дубая й Арабських Еміратів. Будівля висотою 828 метрів є найвищою у світі й володіє декількома світовими рекордами:

 - найвищий будинок
 - найвища споруда у світі
 - найбільше число поверхів
 - найвищий жилий поверх
 - найвищий оглядовий майданчик 
 - найвищий ліфт
 - найвищий технічний ліфт

  1. Найбільш незвичайний і розкішний готель світу - Бурдж аль-Араб.

Спорудження займає другу позицію в списку найвищих готелів світу. Розташовується він на штучно зведеному острові в Перській затоці. Особливістю є те, що абсолютно всі номери унікальні, мають власний дизайн, обладнані новітніми технологіями і мають два поверхи. Зовнішня стіна номера повністю є вікном, що надасть Вам чудовий вид на затоку.

  1.  Самий розкішний готель ОАЕ Emirates Palas. Є другим у світі за вартістю спорудження. На новий рік встановив ялинку вартістю 11,4 мільйона $ висотою в 13 метрів. А замість іграшок її прикрасили справжніми коштовностями. Готелі ОАЕ взагалі вміють дивувати. Так, торт, приготований кухарями з 28 великий готелів до Дня Незалежності країни, потрапив в Книгу рекордів Гіннеса через свій розмір - довжини 2530,8 метрів.

 

  1.  Дубай і його визначні пам'ятки-рекордсмени не перестають дивувати своїх гостей. Так, всім відпочиваючим, особливо з дітьми, настійно рекомендується відвідати акваріум Дубая, який є найбільшим в світі. У триповерховій будівлі акваріума розташувалося безліч представників підводного світу: десятки видів риб, акул, скатів і восьминогів, а всього тут мешкає понад 33 тисяч морських мешканців. Незабутні відчуття, безліч вражень і прекрасні фотографії - ще не все, що чекає Вас в дубайському акваріумі. Тут для найвідважніших передбачена можливість спуститися поплавати в акваріум з акулами .

 

 

 

VІІІ місце – Гонконг-57676 доларів.

  1. Гонконг – портове місто на півдні Китаю, в різний час належить то Піднебесної, то Британської імперії, а сьогодні має абсолютно особливий статус. Саме тут ритм великого міста, приголомшлива природа і тропічний клімат зливаються воєдино, що і створює особливу атмосферу, звабливу для туристів зі всього світу. Гонконг є одним з найбільш важливих фінансових центрів в Азіатському регіоні і традиційно використовується підприємцями як економічні ворота на ринок Китаю
  2. Гонконг – це більш англійське (європейське), ніж китайське місто. У першу чергу, менталітет його жителів, особливо, більш молодих поколінь. Особливий статус Гонконгу як китайської провінції – досить велика рідкість в сучасному світі. Офіційно Гонконг з 1997 року перебуває під юрисдикцією Китаю, а до цього протягом 100 років ” був орендований ” Об’єднаним Королівством. Гонконг був і залишається містом безмитної торгівлі. Що робить його таким привабливим не тільки для інвесторів, але і для любителів шопінгу. Гонконг – в першу чергу місто торгівлі і банків Нові грошові банкноти Гонконгу зроблені з пластика – порвати їх неможливо. Середній рівень IQ в Гонконгу є 107.
  3. Жителі Гонконгу поклоняються різним божествам, що відповідає за довголіття, народжуваність, процвітання. У Гонконгу найдовша тривалість життя, згідно з даними 2000 року, середня тривалість життя жінок становила 84 роки, у чоловіків 79 років. У 2010 році Гонконг потрапив в список 8 найдорожчих міст світу для емігрантів, а в 2011 потрапив до списку міст, де найлегше створити бізнес. Англійською мовою «Hong Kong» означає «ароматна гавань». Феєрверки на приватних вечірках у Гонконгу заборонені. Символом Гонконгу вважається білий дельфін, він також символізує возз’єднання з Китаєм.

Що варто відвідати у Гонконзі?

  1. "Маленький дракон" - так називають Гонконг в Азії. Але на цьому маленькому клаптику суші стільки вражаючих речей. У Гонконгу знаходиться найбільша в світі статуя Будди; Великий Будда — не тільки одна з найбільш популярних його пам'яток, але й найбільша у світі бронзова статуя Будди, який сидить. Будда сидить на острові Лантау, на самісінькій верхівці гори, до якої ведуть аж 268 сходинок

 

  1. Обов'язково відвідайте цей найвідоміший храм Гонконгу. Вонг Тай Сін приваблює  не тільки своєю архітектурою і внутрішнім оздобленням (особливо цікаві Стіна дев'яти драконів і Сад добрих побажань), а й можливістю самому взяти участь у храмовому обряді. Йдеться про традиційну практику ворожіння «кау чім». Для цього вам потрібно запалити у храмі ароматичну паличку, стати на коліна біля вівтаря, поставити запитання чи сформулювати прохання і потрясти циліндром із паличками долі, поки не випаде одна з них. Потім візьміть папірець із тим же номерком, що і на вашій паличці, і прочитайте передбачення.
  2. У Гонконгу є одне місце, де вам гарантований незабутній відпочинок. У Музеї ілюзій ви не тільки чудово відпочинете, але й отримаєте масу позитивних емоцій. У його експозиції — понад 70 полотен і скульптур у техніці 3D, через що всі вони ніби оживають на очах. 

 

  1. Шоу "Симфонія вогнів" - це приголомшливе шоу, яке названо Книгою рекордів Гіннеса "наймасштабнішим постійно діючим світлозвуковим шоу в світі". Шоу охоплює більше 40 будівель на обох берегах гавані Вікторія.

 

 

ІХ місце – США, 57045доларів

  1. Дивно, що США перебувають лише на десятому місці. Хоча зазвичай вони очолюють всі рейтинги. У Сполучених Штатів дійсно одна з найпотужніших економік світу, це одна з провідних країн у сфері сучасних технологій, і у неї достатньо природних ресурсів. Найбільша банкнота в США – 100 доларів.

Сполучені Штати Америки настільки різноманітна країна, що про неї можна цілу книгу написати, але ми вирішили підібрати для Вас тільки найцікавіші факти про США.

 

  1. Декларація незалежності США була написана на клаптику конопель.

63% жителів США не можуть знайти Ірак на карті світу. У США немає офіційно затвердженого мови! Найбільш поширеним є американський варіант англійської. У великих містах дуже дорого поїсти в кафе чи ресторані, тому там так поширений фаст-фуд, в якому за 10 доларів можна дуже наїстися. Можна повернути практично все куплене назад в магазин сказавши, що тобі це не підійшло.» Ти отримаєш назад або гроші, або кредит на покупку. В США вважається негожим довго жити з батьками. Практично відразу після повноліття діти намагаються знайти житло, через це приблизно 40% житлоплощі в країні перебуває в здачі/оренді. У США з великою повагою, а деякі і з острахом відносяться до представників поліції. Поліцейським бути престижно. Американці неймовірно цінують, якщо людина може зробити щось своїми руками, навіть якщо це щось виглядає не дуже.

 

  1. Забавні закони США
  •   У штаті Огайо можна в неділю купувати кукурудзяні пластівці.
  •   У Техасі категорично забороняється стріляти по бізонам з других поверхів готелів.
  •   У Лас-Вегасі ні в якому разі не можна цілувати чоловіка з бородою.
  •   А в Айдахо не можна рибалити, при цьому перебуваючи на верблюді.
  •   В Арізоні вам загрожує штраф, якщо ви  вирішили покладсти спати осла у ванній.
  •   У Нью-Орлеані заборонено прив’язувати до пожежних гідрантів крокодилів.
  •   В Алабамі смертна кара загрожує тому, хто буде посипати сіллю залізничні колії. Тут же не можна носити морозиво в кишенях.
  •   У кількох штатах за стрибок з хмарочоса чекає смертна кара.

 

Що варто відвідати у США?

  1. Одне з семи чудес природи, Національний парк Великий каньйон – реальний природний скарб Арізони і США. На висоті понад 1000 метрів над рівнем моря Ви можете розпестити свою уяву приголомшливо панорамними перспективами. Тут колорадська Річка красиво формує Великий каньйон. Це – безумовно одне із найпривабливіших місць, які Ви повинні побачити в США. 
  2. Аризонська хвиля.  Знаходячись тут, немов потрапляєш в Країну кривих дзеркал, або в гості до якоїсь інопланетної цивілізації — земля ніби розпливається перед очима. По суті, це чотири скелі зі спільною основою та незвичайною структурою поверхні, яка і утворює ці неповторні хвилі. Сильні потоки води в сезони дощів за тисячі років майстерно відшліфували м’який піщаник цього каньйону, і вийшло ось таке піщане море.
  3. Долина Смерті, як і багато інших визначних пам’яток США, розташована також в Каліфорнії. По перше, у Долині Смерті розташований найнижчий пункт на континенті. По друге, у Долині Саме тут загадково рухаються камені.

 

  1. Статуя Свободи національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості, одна з найзнаменитіших скульптур в США та в світі. Це подарунок французьких громадян до сторіччя американської революції, розміщена на острові Свободи приблизно за 3 км від Мангеттену, м.Нью-Йорк.

 

  1. Національний меморіал Гора Рашмор. Гора відома тим, що в її гірській породі висічені гігантські голови чотирьох президентів США: Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта і Абрахама Лінкольна. Меморіал займає 5.17 км², знаходиться на висоті 1745 м над рівнем моря. Перейменована у 1930 р. на честь американського бізнесмена Чарльза Рашмора, який виділив 5000 дол. на будівництво скульптур.

 

6.   Замок Монтесуми. Цей замок вважається однією із найцінніших історичних пам’яток країни і являє собою цілий комплекс приміщень, висічених в скелях. Конструкція зберігає в собі багатовікову історію багатьох поколінь

 

 

Х місце - Швейцарія

  1. Швейцарія,  56815доларів
    Швейцарія – це не просто одна з найбагатших країн світу, вона ще пропонує і один з найкращих рівнів життя. У неї високотехнологічна стабільна економіка і різні джерела доходу, включаючи банки, сільське господарство і туризм. Вона знаходиться на 15-му місці з експорту та на 17-му – з імпорту товарів. На сьогоднішній день Швейцарія - єдина держава-конфедерація на Землі. Це - унікальна країна. Спробуємо дізнатися, в чому ж її унікальність. А що ви знаєте про Швейцарію? Стабільні фондові біржі, дуже смачні сири і шоколад, якісні годинники з віковою історією, ну і ,звичайно, ножі - ось короткий перелік уявлень туриста про цю країну.

 

  1. У Швейцарії чотири державні мови: німецька, французька, італійська та ретороманська. У повсякденному житті швейцарці часто спілкуються на забійній суміші з усіх цих чотирьох мов. Маленькі швейцарці йдуть до школи в 4 роки. Навчаються вони чотири дні на тиждень. Середа, субота і неділя - вихідні дні. 

 

 

  1. За законами країни, у будь-якої компанії, розміщеної на території країни, директор повинен бути швейцарець. Часто він тільки значиться директором, не виконуючи ніяких функцій. Багато швейцарців, до речі, працюють найманими директорами, отримуючи чималі гроші просто за використання свого імені в документах компанії.  Чоловіки-швейцарці є військовозобов'язаними майже все своє життя. Вони регулярно проходять військові збори, які тривають тиждень. Цікаво, що за це резервісти отримують свою звичайну зарплату від роботодавців. Зброю після служби дозволяється залишити собі, тому в громадських місцях можна часто зустріти людину з автоматом. Уникнути військового навчання можна абсолютно легально, щоправда, для цього потрібно віддати 3% від усіх своїх доходів, отриманих до 30-річного віку.

 

Що варто відвідати у Швейцарії?

  1. Швейцаріянадзвичайно красива країна, але, на жаль, і дуже дорога для відвідування.  Найбільший і найвищий в Європі відкритий ліфт Хамметшванд був споруджений на початку 20 століття на альпійському курорті. Прославлений курорт розташований на висоті більше 800 метрів над рівнем моря. З оглядового майданчика ліфта на вершині скелі відкривається дивовижний краєвид на озеро Люцерн і навколишні альпійські вершини - популярна пам'ятка регіону, інтерес до якої не згасає вже багато десятиліть.

    2. Старе місто Берн.  Берн був заснований ще в 1191 році. З тих пір місто стрімко розширювався. Багато що збереглися будівлі, аркади і фонтани, споруджені в середні століття, і утворюють сьогодні частина міста, настільки популярну серед усіх поціновувачів старовини. Особливе місце серед історичних будівель займає Бернський Собор , будівництво якого було розпочато ще в 1421 році. Його 100-метрова дзвіниця найвища в країні.

    3. Шийонський замок в Монтрі. Один лише погляд на замок Шийон віднесе Вас у часи стародавності і легенд. Розташований на березі Женевського озера, цей кам’яний моноліт 11-ого століття – справжній архітектурний шедевр у світі замків. Замок служив натхненням для багатьох поетів і романістів, а його історія приховує багато як хороших, так і поганих спогадів. 

 

  1. Ворота Шпалентор ведуть в Оточений стіною Місто – групу укріплень, які були побудовані після руйнівного землетрусу в середині 14-го сторіччя, щоб забезпечити місто і його мешканців від інших лих. У наш час три з решти воріт були збережені, як демонстрація архітектурного генія і середньовічної слави і є невід’ємною частиною культурної спадщини Базеля.

 

 

Література:

  1. http://cikavosti.com.
  2. https://travel.tochka.net
  3. https://cikavi-fakty-tut.jimdo.com
docx
Додано
15 січня 2018
Переглядів
1659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку