Узагальнення та контроль знань з теми: "Членистоногі"

Про матеріал
Завдання допоможуть на узагальнюючому уроці біології в 7 класі систематизувати і закріпити знання учнів з теми: "Членистоногі". Школярі розвиватимуть свої вміння використовувати на практиці раніше вивчену інформацію, аналізувати, робити висновки. Все це сприятиме розумінню відповідальності кожної людини за наслідки діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення та контроль знань з теми: «Членистоногі» Завдання для перевірки знань з теми I варіант

Номер слайду 2

1.Які комахи є корисними і потребують охорони? 2. Для знерухомлення пійманої комахи недосвідчений натураліст вміщував у морилку з ефіром її передню частину. Проте комахи не присиплялись. Чому? 3. Чому біологічні методи боротьби з шкідниками у сільському господарстві перспективніші, ніж інші? 4. Скільки років живуть оси і бджоли?

Номер слайду 3

5.У чому перевага комах з повним перетворенням над видами, у яких перетворення неповне? 6. Чому нічні комахи не тільки літають біля ліхтаря, що світиться, але й залазять у найменші щілинки між його корпусом та захисними прозорими ковпаками? 7. Поясніть вираз “набридливий, як осіння муха”. Чи дійсно деякі мухи восени стають набридливими і чому? 8. Чи охороняються в нашій країні представники класу комах?

Номер слайду 4

9. Хто швидше махає крилами – джміль чи комар? Як це можна визначити? 10. Де розміщені органи слуху у комах? 11. Чи у всіх членистоногих є складні фасеточні очі? 12. Як досить точно можна виміряти температуру тіла дрібних комах?

ppt
До підручника
Біологія 7 клас (Довгаль І.В., Ягенська Г. В., Жолос О. В., Ходосовцев О. Є., Костіков І. Ю., Волгін С. О., Додь В. В., Сиволоб А. В., Скрипник Н.В., Толстанова Г. М.)
Додано
11 жовтня 2022
Переглядів
1464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку