17 липня о 18:00Вебінар: Чи може наука сформувати підприємницьку компетентність?

Узагальнення вивченого матеріалу з тема: «Харчування». Контрольна робота

Про матеріал

Тема: Харчування

UNIT 4. NATIONAL CUISINE

Клас 10

Урок 8

Підтема: Узагальнення вивченого матеріалу з тема: «Харчування». Контрольна робота

Мета:

практична: повторити лексико-граматичний матеріал теми; тренувати у письмі;розвивати навички аудіювання; удосконалювати техніку читання.

освітня: перевірити рівень мовної та мовленнєвої компетенції за вивченою темою.

розвиваюча: розвивати мовну здогадку та мовленнєву реакцію учнів; розвивати здатність до мовного самоконтролю;

виховна: виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

Обладнання: підручник з англійської мови для 10 класу, робочий зошит, роздатковий матеріал.

Тип уроку: урок контролю знань і вмінь.

Перегляд файлу

Тема: Харчування

UNIT 4. NATIONAL CUISINE

Клас 10

Урок 8

Підтема: Узагальнення вивченого матеріалу з тема: «Харчування». Контрольна робота

Мета:

практична: повторити лексико-граматичний матеріал теми; тренувати у письмі;розвивати навички аудіювання; удосконалювати техніку читання.

освітня: перевірити рівень мовної та мовленнєвої компетенції за вивченою темою.

розвиваюча: розвивати мовну здогадку та мовленнєву реакцію учнів; розвивати здатність до мовного самоконтролю;

виховна: виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

Обладнання: підручник з англійської мови для 10 класу, робочий зошит, роздатковий матеріал.

Тип уроку: урок контролю знань і вмінь.

ХІД УРОКУ

І. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

Introduction 1. Організація класу.

Greeting 2. Привітання

Т – Cl

T: Good afternoon, my dear pupils! Sit down, please. Are you ready for the lesson? How are you today?

Ps: We are fine, thank you!

Aim 3. Повідомлення теми та мети уроку

T: Today you’ll remember the words and grammar on the topic «National Cuisine»; after that you’ll write a test to check your knowledge on this topic.

Warming up 4. Уведення в іншомовну атмосферу.

Гра “Noughts and Crosses

Учитель малює на дошці основу для гри:

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

T: Учні поділяються на дві команди: «хрестиків» і «нуликів». Кожна команда по черзі обирає число, а вчитель читає відповідне запитання. Якщо гравці відповідають на нього, то вчитель замість цифри ставить значок команди, що дала відповідь: х або 0. Перемагає команда, що має три хрестики або три нулики поряд.

T: Now let’s answer to my questions:

  • What traditional British food can you name? (Fish-and-chips, Yorkshire pudding.)
  • What are the three main ingredients of traditional Christmas Pudding in Britain? (Flour, bread crumps and eggs.)
  • What is «High Tea»? (A substantial meal between 5 and 6 o’clock.)
  •  What is a full English breakfast? (A large breakfast consisting of fruit juice, cereal, a cooked dish, toast with butter and jam, and tea or coffee.)
  • What is a continental breakfast? (A light breakfast, typically consisting of coffee and bread rolls with butter and jam.)
  • What food helps you grow? (Meat, fish, milk.)
  • What food gives us a lot of vitamins? (Fruit and vegetables.)
  • What are beverages? (Drinks.)
  • Finish the proverb: «An apple a day…» (Keeps doctors away.)

 

ІІ. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ

Revision 1. Повторення.

1) Впр. 1 (с. 69).

Учні самостійно заповнюють пропуски в тексті поданими словами, а потім ланцюжком читають речення тексту.

2) Впр. 2 (с. 69).

Учні самостійно письмово заповнюють пропуски в умовних реченнях відповідними формами дієслів з дужок, а потім по черзі читають речення.

3) Впр. 3 (с. 70).

Учні самостійно читають текст і розташовують речення у правильній послідоності.

4) Впр. 4 (с. 71).

Учні слухають діалог (Tapescript (Unit 4. Check Your Skills, p. 71), с. 190),

а потім по черзі читають подані твердження, погоджуютья з правильними і виправляють неправильні.

Instruction 3. Інструкція щодо виконання контрольної роботи та її оцінювання за 12-бальною шкалою.

T: The test is made up of four tasks. If you do all the tasks correctly, your mark will be twelve. If you have any mistakes, you’ll have fewer points, and your mark will be lower.

Test 4. Виконання контрольної роботи. Тест 4.

 

TEST 4. NATIONAL CUISINE

 

I. Listen to the text. Match choices (1—6) to (A—F).

1). The English were renowned for their...              A) ...a sort of little crusty bun that

soaks up the gravy.

2). British roast beef is…                                      B) ...light  pink  fish  served  just  with

          a slice of lemon and some pepper.

3). Roast lamb is...                                               C) ...roasts,  pies,  soups  and puddings.

4). Smoked salmon is...                                        D) ...served with mint sauce.

5). Yorkshire pudding is...                                    E) ...British cheeses.

6). Cheddar, Double Gloucester,                            F) ...often eaten with Yorkshire

pudding.  Wensleydale, Stilton and

Red Leicester are...

 

II. Arrange the replies in the dialogue in the correct order.

— Could I have a slice of pumpkin pie?

— Are you ready to order?

   Good morning. Can I see the menu, please?

— Yes, I am, thank you. I’ll have three scrambled eggs with country ham, toast and jam, please.

— Would you like anything to drink?

— Here you are, sir.

— Thanks.

— Anything else?

— Sure. Coming right up.

— I’ll have a tomato juice and some iced tea.

 

III. Read the text. Mark the following statements  true ( T ) or  false ( F ).

 

In those old days, they cooked in the kitchen with a big kettle that always hung over the fire. Every day they lit the fire and added things to the pot. They ate mostly vegetables and did not get much meat. They would eat the stew for dinner, leaving leftovers in the pot to get cold overnight and then start over the next day. Sometimes stew had food in it that had been there for quite a while. That is why there is the rhyme, «Peas porridge hot, peas porridge cold, peas porridge in the pot nine days old».

 

1) The text tells us about Englishmen’s cooking traditions of the past.  T_

2) From the text we know how to cook peas porridge. __

3) In the old days people preferred to eat vegetables cooked slowly in liquid

in a closed dish in the fire. ___

4) It was quite usual for people to eat a stew cooked a day before. ___

 

IV. For each item (1 – 4) choose the correct variant (A, B, C or D).

 

1) If people ate more fruit, they _____ healthier.

A) are;

B) were;

C) will be;

D) would be.

 

2) If it _____  so cold, we would go for a swim in the sea.

A) was;

B) were;

C) weren’t;

D) wouldn’t.

 

3) If I had a garden, I _____ vegetables.

A) will grow;

B) will be growing;

C) would grow;

D) grew.

 

4) If I _____  you, I’d drink less coffee.

A) wasn’t;

B) were;

C) would;

D) would be.

 

ІІІ. ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА УРОКУ

Homework 1. Домашнє завдання.

Your hometask for the next lesson  is to write down an essay about British cuisine.

Summarizing 2. Підведення підсумків уроку.

T: Was the test difficult for you? Do you do all the tasks well? What questions do you have? You have been working hard today. Thank you for your work today The lesson is over. You are free

Cl. Thank you teacher. Goodbye!

 

 

1

 

docx
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку