Узагальнення знань "Історично-правова математика"

Про матеріал
Презентацію підготовлено для використання під час проведення уроків з історії України та правознавства, позакласних годин, вікторин та конкурсів в ході проведення тижнів історії, правознавства, роботи тематичних гуртків та підготовки до ЗНО. В матеріалі використано міжпредметні зв'язки: надано питання щодо подій української історії та прав і відповідальності громадянина України у різних галузях життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

До дати (рік) народження М. Грушевського додати дату народження Б. Хмельницького та дату передачі Криму із складу РРФСР до УРСР . Отриманий результат поділити на дату (число) оголошення Маніфесту про звільнення селян у Російській імперії. Потім додати дату (рік) виведення на орбіту Землі першого штучного супутника. Від отриманого результату відняти дату (рік) проведення останнього перепису населення України . Отриманий результат помножити на дату (число) прийняття ІІІ Універсалу Центральної Ради. Потім додати дату (рік) запровадження гривні. Від отриманого результату відняти рік останніх виборів до Верховної Ради України та дату (століття), в якому гетьманував Данило Апостол . Назвати дату події української історії.

Номер слайду 3

Від робочого часу для осіб віком від 16 до 18 років відняти вік повної адміністративної відповідальності. Від отриманого результату відняти вік повної кримінальної відповідальності. Потім додати вік кримінальної відповідальності за особливо тяжкі злочини. Від отриманого результату відняти вік часткової адміністративної відповідальності. Назвати результат.

Номер слайду 4

(a – b) + 40 = (c - d) a – рік утворення Літературного товариства імені Т.Шевченка ; b – рік заборони друкування шкільної та релігійної літератури українською мовою; c – рік утворення першої української політичної партії; d – рік виходу у світ першого “Кобзаря” Т.Шевченка.

Номер слайду 5

Від мінімального віку Президента України відняти мінімальний вік кандидата до Верховної Ради. Від отриманого результату відняти максимальний термін повноважень Президента. Потім додати термін повноважень депутата Верховної Ради (один). До отриманого результату додати мінімальний термін проживання на території України для обрання президентом. Назвати результат.

ppt
Додано
3 березня 2019
Переглядів
947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку