Узагальнення знань з розділів: "Океани", "Вплив людини на природу материків та океанів"."

Про матеріал
Розробка контрольної роботи у форматі презентації дасть змогу вчителю провести безпосередній зріз знань в он-лайн режимі під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія7 клас. Контрольна робота з розділів: «Океани», «Вплив людини на природу материків та океанів»Вчитель: Туліка Д. Д.7-А -18.057-Б – 19.057-В – 18.05

Номер слайду 2

I рівень1. Океан, на просторах якого вільно могли б розміститися всі материки Землі:а) Північний Льодовитий; б) Тихий;в) Атлантичний; г) Індійський2. Течія в Індійському океані, яка змінює свій напрямок двічі на рік, - це:а) Південна Пасатна; б) Сомалійська;в) Мусонна; г) Мадагаскарська3. Найбільші за площею острови мають походження:а) материкове; б) вулканічне;в) коралове; г) всі відповіді невірні 4. Який географічний об’єкт безпосередньо з’єднує два океани?а) Панамський канал; б) Суецький канал;в) Гібралтарська протока; г) Середземне море5. Продовження материка під водою є:а) ложе океану; б) шельф;в) глибоководні жолоби; г) серединно-океанічні хребти 6. Морем без берегів називають:а) Фіджі; б) Аравійське;в) Норвезьке; г) Саргасове

Номер слайду 3

II рівень. Вставте пропущенні слова у реченні. 7. Країни, розташовані на північно-західному узбережжі Індійського океану в жаркому ……………. поясі, потерпають від нестачі …………. ……….. .8. Індійський океан за запасами і видобуванням ………… та ……….. посідає перше місце в Світовому океані.9. Основну масу води і тепла в Північний Льодовитий океан приносить з Атлантики тепла ……………….. ……….. , яка переходить у ………………. ………… .

Номер слайду 4

1. Острів цейлонського чаю. А. Шрі-Ланка2. Протока славнозвісного пірата. Б. Кука3.«Зелена земля» на межі Атлантики та Північного Льодовитого океану В. Дрейка  Г. Гренландія1. Море, що омиває Норвегію та Росію А. Аравійський2. Півострів між Червоним морем і Перською затокою. Б. Чорне3. Море, що омиває південний захід України. В. Сомалі  Г. БаренцовеІІІ рівень10. Встановіть відповідність. 11. Встановіть відповідність.

Номер слайду 5

IV рівень12. Поміркуйте, чому в Тихому океані багато островів вулканічного походження.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Туз Илья
    Дякую Дарії Дмитрівні! Розробки дуже допомогли
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
2327
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку