Перегляд файлу

image                                                                                                                                                                                             Поиск по файлам                                                                                                           GoGo

Вузы Предметы Пользователи

Заказать работу

Добавил:Matoya

Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.

image

Вуз: Ірпінський Державний Колледж

Економіки та Права

Предмет: [НЕСОРТИРОВАННОЕ]

Файл: заруб РКР.docx

Скачиваний: 140

Добавлен: 11.01.2020 Размер: 595.67 Кб

image                                                                                             СкачатьСкачать                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

imageФраншиза «Мята Lounge»

myatalounge24.ru

imageРолиĸові ĸовзани K2

drive-sport.com.ua

imageЛечение раĸа без очередей.

euroonco.ru

ЕСТЬ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ. ПОСОВЕТУЙТЕСЬ С ВРАЧОМ

                                                     < Предыдущая                                                                                                                                                                                          7 / 13                                                                                                                                                                                                 Следующая >

12.Гамлет- вічний образ світової літератури.

«Вічним» називають образ, який виходить за межі літературного твору і має загальнолюдське значення. Вічні образи не втрачають своєї актуальності протягом століть. Вони

трапляються в творах різних авторів( не лише в літературі, але й в інших видах мистецтва) жанрів,напрямів.

Вічні образи сприймаються як символи певних рис людської натури. Вони зосереджують в собі важливі риси людського характеру, загальнолюдської моралі,психології.

Гамлет - це персонаж п'єси з однойменною назвою. На його долю, його внутрішніх муках, англійський поет намагався показати трагічний образ людини, яка намагається знайти відповіді на вічні питання життя і смерті. Гамлет дуже добре відчуває сучасну йому дійсність. Він глибоко переживає в собі все, що відбувається навколо і саме це не дає йому спокою.

Вмить зруйнувалося все, що було у його житті цінного. До цієї трагічної миті його життя було безтурботним: він жив у родині, де панували любов і злагода, сам покохав чудову дівчину, яка відповідала йому взаємністю, мав чудових друзів, з задоволенням займався науками, полюбляв театр, писав вірші, попереду на нього чекало велике майбутнє — стати королем і правити цілим народом.

Та раптом його сповістили про загадкову смерть батька. Вдома принца очікує другий удар: мати Гамлета за два місяці після смерті чоловіка одружується з його братом Клавдієм, який став новим королем. І третій удар: Гамлет довідався, що батька вбив його власний брат з метою заволодіти троном.

Звичайно, до цього потрясіння Гамлет не був настільки наївним, щоб думати, нібито в житті не буває нещасть. І все-таки його уявлення про світ багато в чому були ілюзорними. Лихо, яке з ним сталося, змусило Гамлета подивитися на все поновому. Воно поставило перед ним невідворотні питання: чого варте життя? Що таке смерть? Чи варто вірити в любов, дружбу? В чому причина нещасть, які пригнічують людину, чи можна їх уникнути?

Розмірковуючи над цими питаннями, Гамлет доходить страшного висновку: весь світ злочинний, ниций та розбещений, його помста за смерть батька нічого не змінить у цьому світі.

Перед Гамлетом постає нова проблема: визначитися, яка його позиція в цьому світі брехні та зла. Скоритися долі, прийняти світ таким, яким він є, чи боротися зі злом, заздалегідь знаючи, що перемогти не зможе?

Ці питання Гамлет намагається розв’язати у своєму знаменитому монолозі «Чи бути, чи не бути». Перед ним — два шляхи: боротися або скоритися злу.

Після напружених роздумів герой вирішує: «Бути». Гамлет відчуває, що його обов’язок, місія полягають у викоріненні зла.

У житті поруч з добром завжди присутнє зло. Питання, які постають перед Гамлетом, важливі для кожної мислячої людини, бо рано чи пізно їй доводиться стикатись зі злом і несправедливістю, переживати муки вибору власної позиції.

Ось чому Гамлет — вічний образ світової літератури!

13.Багатогранність шекспірівських характерів.

(Шекспір є визнаним майстром психологічного портрета. Кожен його герой — окремий світ з його достоїнствами і вадами. Мати Гамлета — Гертруда вже через два місяці після смерті короля вийшла заміж за брата чоловіка. Син засуджує її вчинок, але від цього вона не стала менше любити Гамлета. Коли вона, випивши отруту, яку Клавдій приготував для Гамлета, переконалася у підступності свого нового чоловіка, то зрозуміла, наскільки її син був мудрим і справедливим.

Глибоко психологічний і образ Офелії, яка, на відміну від Гамлета, збожеволіла насправді після смерті батька і через нерозділене кохання до Гамлета. Вона загинула, зірвавшись зі скелі у швидкий потік. До останнього подиху вона кохала Гамлета, по-жіночому жаліла його і все йому прощала. Цікавий психологічний портрет друга Гамлета — Гораціо. Він ділить із Гамлетом всі його тривоги, сумніви і всі його безумства. Після поєдинку Гамлета з братом Офелії, у якого було отруєне вістря шпаги, Гораціо відчуває серцем трагічний кінець і просить свого товариша: "Ще подиши на цьому світі й про мене розкажи". Взагалі кожен персонаж Шекспіра посвоєму особливий, неповторний і незабутній.)

                                                     < Предыдущая                                                                                                                                                                                          7 / 13                                                                                                                                                                                                 Следующая >

 

pdf
Пов’язані теми
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку