День Чорнобильсокї Трагедії 2023

Про матеріал

День Чорнобильські Трагедії 2023

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

День Чорнобильської трагедіїМіжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу.

Номер слайду 2

День Чорнобильської трагедії26 квітня 1986 року Чорнобильська АЕС стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи та символом мужності, самопожертви й жертовності в ім’я Батьківщини тисяч українців.

Номер слайду 3

День Чорнобильської трагедії37 років минуло від техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи, спричиненої двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції. У результаті аварії на ЧАЕС було повністю зруйновано атомний реактор, у довкілля потрапили радіоактивні речовини, а хмара, що утворилася, рознесла їх на значні ділянки території колишнього Радянського Союзу. Відбулося радіоактивне зараження території загальною площею 207,5 тис. кв км. Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів. Наслідки катастрофи залишаються й донині предметом обговорення світової наукової спільноти. За Міжнародною шкалою ядерних подій цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки.

Номер слайду 4

Інформація про чорнобиль, Яке з’явилася нещодавно. Рано вранці 24 лютого 2022 року рф здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Увечері в перший же день війни з'явилася інформація про підготовлюваний росією теракт на території Чорнобильської АЕС. Окупанти знаходилися на території ЧАЕС п'ять тижнів. За цей час з'являлася інформація про локальні пожежі в Чорнобильській зоні, загасити які Україна не могла через окупантів. Крім того, станція залишалася без електрики, яка необхідна зокрема, для охолодження відпрацьованого палива.31 березня "Енергоатом" повідомив, що на території ЧАЕС немає російських військ, вони зняли облогу зі Славутича і змусили керівництво ЧАЕС підписати "акт прийому-передачі", в якому зазначили, що протягом п'яти тижнів "забезпечували надійну охорону і оборону" атомної електростанції. Вже 2 квітня над Чорнобильською АЕС знову підняли український прапор.

Номер слайду 5

День Чорнобильської трагедіїОт і сьогодні, уже 27 років поспіль, ми вшановуємо пам'ять численних жертв тієї страшної катастрофи. І на нас покладена висока мета – дбати про те, щоб майбутні покоління не переживали подібних трагедій і мали змогу побачити світ прекрасним, повітря чистим, а не таким, що забирає життя.

Номер слайду 6

ВІДЕО ПРО ЧОРНОБІЛЬСКУ ТРАГЕДІю (Музей й причини трагедії)

Номер слайду 7

Рекомендуємо переглянути цю презентацію для доповнення інформації

Номер слайду 8

ВИСНОВОК26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув. Радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії й інших країн. Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви і Чорнобиль став символом атомної небезпеки у світовому масштабі.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ Й БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!Презентацію робили СРІБНИЙ ДМИТРО й МАРІЯ Гаркуша. ДЖЕРЕЛА: 27 років тому…, 26 квітня – день чорнобильської трагедії,

pptx
Пов’язані теми
Презентації
Додано
27 квітня 2023
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку