«Вдосконалення національно-патріотичного виховання школярів в умовах утвердження незалежності України.»

Про матеріал
Презентація«Вдосконалення національно-патріотичного виховання школярів в умовах утвердження незалежності України.»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вдосконалення національно-патріотичного виховання школярів в умовах утвердження незалежності України.»Підготувала ЗВР Чорнотисівької ЗОШ І-ІІІ ст. Григорович В. В.

Номер слайду 2

Той, хто по-справжньому любить свою Батьківщину, з усякого погляду справжня людина. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

– Програма патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в навчальних закладах України, затверджена спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України,Міністерства внутрішніх справ України від 21.10.2013 № 1453/716/997;– «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніхнавчальних закладів», затверджені наказом Міністерства освіти і науки Українивід 31.10.2011 № 1243;– Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, схвалена Указом Президента України від 25.06. 2013 № 344;Нормативно-правові засади національно-патріотичного виховання

Номер слайду 4

– Наказ Міністерства освіти і науки України від 07.09.2000 № 439 «Про затвердження рекомендацій щодо порядку використання державної символіки в навчальних закладах України»;– Концепція допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання молоді, схвалена Указом Президента України від 25.10. 2002 № 948 (зі змінами);– Концепція національно-патріотичного виховання молоді, затверджена наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України, Міністерства оборони України, Міністерства культури і туризму України від 27.10. 2009 № 3754/981/538/49 (зі змінами). Наказ Міністерства освіти і науки України від 27.10. 2014 р № 1232«Про затвердження плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді»

Номер слайду 5

Актуальність теми національно-патріотичного виховання учнів Сьогодні Україна переживає найбільше випробування в своїй боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Тому, зараз, як ніколи, важливе та актуальне питання формування громадянина – патріота України, захисника Вітчизни.

Номер слайду 6

МЕТА:успадкування духовних надбань українського народу; вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил; виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати; утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей.

Номер слайду 7

- забезпечення сприятливих умов для самореалізації особистості в Україні відповідно до її інтересів та можливостей; - виховання правової культури, поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки — Герба, Прапора, Гімну України та історичних святинь; - сприяння набуттю молоддю соціального досвіду, успадкування духовних та культурних надбань українського народу; - формування мовної культури, оволодіння та вживання української мови як духовного коду нації; - формування духовних цінностей українського патріота: почуття патріотизму, національної свідомості, любові до українського народу, його історії, Української Держави, рідної землі, родини, гордості за минуле і сучасне на прикладах героїчної історії українського народу та кращих зразків культурної спадщини; ЗАВДАННЯ:

Номер слайду 8

Система виховної роботи. Педагогічний колектив. Учнівський колектив Сім’я Громадськість. ОСОБИСТІСТЬЦіннісні орієнтириціннісне ставлення особистості до суспільства і держави;ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей;ціннісне ставлення до природи; ціннісне ставлення до мистецтва;ціннісне ставлення до себе;ціннісне ставлення до праці;Діяльність:організаторська;трудова;спортивно-оздоровча;пізнавальна; суспільно-корисна;художньо-естетична. Учнівське самоврядування. Гуртки, секції дитячі об’єднання. Рада по профілактиці правопорушень. Батьки. Класні керівники. Педагог-організатор. Психолог. Принципи: єдність національного і загальнолюдського; демократизація виховання; гуманізм; безперервність і наступність; індивідуалізація. Позашкільні установи. Система виховної роботи. Педагогічний колектив. Учнівський колектив Сім’я Громадськість. ОСОБИСТІСТЬЦіннісні орієнтириціннісне ставлення особистості до суспільства і держави;ціннісне ставлення до сім’ї, родини, людей;ціннісне ставлення до природи; ціннісне ставлення до мистецтва;ціннісне ставлення до себе;ціннісне ставлення до праці;Діяльність:організаторська;трудова;спортивно-оздоровча;пізнавальна; суспільно-корисна;художньо-естетична. Учнівське самоврядування. Гуртки, секції дитячі об’єднання. Рада по профілактиці правопорушень. Батьки. Класні керівники. Педагог-організатор. Психолог. Принципи: єдність національного і загальнолюдського; демократизація виховання; гуманізм; безперервність і наступність; індивідуалізація

Номер слайду 9

Принципи національно-патріотичного виховання:

Номер слайду 10

виховні заходи виховні години, просвітницькі години,лекції, флешмоби, бесіди, круглі столи, години пам`яті, уроки мужності, екскурсії, виставки, військово-патріотична гра “Джура” ,фестивалі , конкурси , гурткова робота, волонтерська діяльність. Форми роботи:

Номер слайду 11

У школі оформлено куточки державної символіки

Номер слайду 12

Виховання національної свідомої особистості, патріота своєї держави неможливе без любові до рідного слова““Рідна мова – калинова” ““День української писемності”

Номер слайду 13

Шевченківські дні

Номер слайду 14

“День миру” “День партизанської слави”

Номер слайду 15

Фестиваль “ Козацький гарт” Військово-патріотична гра “ Джура”

Номер слайду 16

Парад малятських військ

Номер слайду 17

Парад до Дня Перемоги

Номер слайду 18

Родинне свято “ Від серця до серця” Виховний захід “Якщо говорити між нами, то все починається з мами ”

Номер слайду 19

Виховна година:“ Україна – наша Батьківщина” Виховна година:“Народні ремесла” Урок мужності:“Єдині ми – єдина Україна” Презентація проекту:“Вулицями мого села”

Номер слайду 20

День пам'яті Чорнобильської катастрофи”“Зустріч з учасником ліквідаціїї ЧАЕС”“Чорнобиль – наш біль”Вшанування пам'яті героїв Небесної сотні”

Номер слайду 21

Школа зустрічає героя… Урок мужності: “Герої АТО – наші герої”

Номер слайду 22

День пам'яті жертв Голодомору. День гідності та свободи. Тиждень правознавства

Номер слайду 23

День Соборності України

Номер слайду 24

Відкриття меморіальної дошки герою АТО Будзу М. Ю

Номер слайду 25

День вишиванки. Андріївські вечорниціКонкурс малюнків на асфальті

Номер слайду 26

Новорічні свята. Свято Миколая

Номер слайду 27

Свято першого та останнього дзвоника

Номер слайду 28

“Воскресни, Писанко!”“Золота осінь”

Номер слайду 29

“Букет замість ялинки”

Номер слайду 30

Колочава. Мукачево. Львів. Водоспад Шипіт. Ужгород. Екскурсії

Номер слайду 31

Львів. Краєзнавчий музей

Номер слайду 32

Виховуємо в учнів любов до рідної школи, прагнення тримати її в чистоті й порядку. В рамках шкільного проекту “Чисте подвір`я – дзеркало мого села” проходять заходи з благоустрою території школи.

Номер слайду 33

Акція “Зробимо Україну чистою”

Номер слайду 34

Волонтерська діяльність Впорядкування меморіальних пам'ятників на території села;Акції “Лист солдату”“ Новорічний подарунок Захиснику Вітчизни”“Великодній кошик Захиснику Вітчизни”“Ветеран живе поруч”“Милосердя”

Номер слайду 35

Проектна діяльність“Я – патріот України”“Мистецька хвиля”“Обдарованість”“Здорова дитина – здорова нація”“Чисте подвір`я – дзеркало мого села”

Номер слайду 36

Гурткова робота. Основна мета роботи гуртків полягає у самореалізації дитини, її вихованні на традиціях, звичаях, фольклорних та культурних джерелах рідного краю. Танцювальний;Вокальний;Умілі руки;Паперові фантазії;Фітодизайн;Пізнай себе;Сходинки до вершини “Я”;Юні натуралісти;Виготовлення сувенірів;Волейбол;Літературна творчість;“Джура”“Школа безпеки”

Номер слайду 37

Робота дитячих об'єднаньакція «Милосердя»; історико-краєзнавчій акції «Память»;акції «Ветерани не повинні бути самотніми»;історико-географічна експедиція «Історія міст і сіл України»;Всеукраїнська туристсько-краєзнавча експедиція «Пізнай свою країну» та ін..“КРАЄЗНАВСТВО”“МИЛОСЕРДЯ”“РОМАШКА”“ДОЗВІЛЛЯ”“ВЕРНІСАЖ”

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Сподіваюся, що зусилля педагогічного колективу не минуть даремно, вірю, що наші учні й випускники зможуть із гордістю сказати іншим, а головне собі: «Я – громадянин України! І цим пишаюся!»Свою Україну любіть, За неї господа моліть… Т. Г. Шевченко

Номер слайду 40

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
10 березня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку