ВЕБ-РЕСУРС «ПІДДАВАЙ ВСЕ КРИТИЦІ» ДЛЯ ВИВЧЕННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Про матеріал
До Вашої уваги учнівський проект - веб сайт - для вивчення медіаграмотності.
Перегляд файлу

ВЕБ-РЕСУРС «ПІДДАВАЙ ВСЕ КРИТИЦІ» ДЛЯ ВИВЧЕННЯ МЕДІАГРАМОТНОСТІ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

 

Шауро Марина Сергіївна

учениця 8 класу

Грем’яцької загальноосвітньої

школи І-ІІІ ступенів

Новгород-Сіверської районної ради

Чернігівської області

 

Керівник: учитель інформатики

Гусарь Олена Артурівна

 

Сучасний світ, облаштований джерелами інформації різного формату і призначення, мимоволі перетворив людство на величезну аудиторію, що губиться у потоці інформації. Саме тому інформація вимагає до себе пильної уваги. Критичне ставлення до інформації вимагає, проте, зусиль і постійної роботи над собою. Сучасна людина має бути медіаосвітченою.

З основами медіаграмотності учні можуть вже познайомитися у 2 класі та продовжити вивчення у старших класах у рамках курсу за вибором «Сходинки до медіаграмотності» (5-9 класи) та на уроках громадянської освіти у 10 класі.

Ми створили вебресурс «Піддавай все критиці», який стане в нагоді для опанування базових понять з медіаосвіти. Вебсайт створений на базі сервісу Google Sites. Є сторінка з теоретичним матеріалом, який знайомить із найбільш розповсюдженими видами маніпуляцій і пропаганди, а також надає базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення.

Проект дає можливість учням перевірити свої знання та навички з медіаграмотності та критичного мислення, а також покращити їх в ігровій формі. Ресурс допомогає не тільки виявляти фейки, маніпуляції та протистояти їм, а й знайомить зі світом медіа. Він містить не лише текстову інформацію, але й чимало інфографіки, відео та навіть мультики. Також присутній ігровий елемент у вигляді тестів, проходження яких дозволяє отримати «Свідоцтво медіаосвітченого громадянина». Тести створені на основі onlinetestpad.com та вбудовані у сайт. Ці тести вчителі можуть використати для перевірки знань учнів.

Хоча ресурс був створений для учнівської молоді, дорослі зможуть також відкрити для себе багато корисного.

Адреса сайту: https://sites.google.com/view/piddavay-vse-krytytsi.

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
26 березня 2020
Переглядів
407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку