Презентація "Як захистити себе в Інтернеті?"

Про матеріал
Презентація для учнів на тему "Як захистити себе в Інтернеті". Тут описані правила, яких слід дотримуватись дітям, що їх робота у мережі Інтернет була безпечною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як захистити себе в Інтернеті

Номер слайду 2

Інтернет надає нам безліч можливостей. Життя сучасної людини важко уявити без глобальної комп’ютерної мережі Інтернет. Новини з усього світу2 Спілкування. Пошук інформаціїНавчання. Шопінг. Відео …Соціальні мережіІгри

Номер слайду 3

Важливо вміти правильно використовувати цей безмежний простір.

Номер слайду 4

Робота у мережі Інтернет пов’язана з певними ризиками !!! Кібербулінг – залякування, приниження, цькування, переслідування, компрометація людей з використанням цифрових технологій. Кібергрумінг – входження в довіру людини для використання її в сексуальних цілях. Надмірне захоплення іграми в мережі – може призвести до втрати реальності, комп’ютерної залежності.4

Номер слайду 5

Обережно!Фíшинг  — вид шахрайства, метою якого є виманювання у користувачів мережі персональних даних . Спам - розсилка електронних повідомлень рекламного чи іншого характеру. Фармінг – перенаправлення трафіку із завантаженого веб-вузла на клон сайта, що хотів відвідати користувач. Кардинґ  — вид шахрайства, при якому проводиться операція з використанням банківської карти або її реквізитів, без відома власника.5 Скажи мені свої дані

Номер слайду 6

Шкідливе програмне забезпечення – ще одна із загроз! 6 Комп’ютерні віруси. Хробаки. Троянські програми. Рекламні модуліШпигунські програми

Номер слайду 7

7 В Інтернеті міститься величезний обсяг інформації, серед якої багато небезпечної!!! Сцени насилля, жорстокої поведінки з людьми та тваринами. Пропаганду расової та національної ненависті. Рекламу використання тютюну, алкоголю, наркотиків. Пропаганду релігійних вірувань, заборонених законодавством. Нецензурну лексику, матеріали для дорослих.

Номер слайду 8

This is a slide title. Вони можуть проникнути через Інтернет у незахищений комп’ютер з метою доступу до секретної інформаціїЗазвичай їхніми об’єктами стають бази даних великих корпорацій, де зберігаються такі відомості, як персональні ідентифікаційні номери, номери банківських рахунків та кредитних карток клієнтів. 8 Хакери!Не можна нехтувати безпекою комп'ютера, думаючи, що саме ваші дані нікому не потрібні. Насправді, більшість користувачів зламують не цілеспрямовано, а в ході масштабних кампаній.

Номер слайду 9

Що робити, як захистити себе та свій комп’ютер? 9 Будьте розумні в Інтернеті

Номер слайду 10

Захистіть свій комп'ютер. Регулярно оновлюйте операційну систему. Використовуйте брандмауер..10 Правила безпеки у ІнтернетіБрандмауер —мережевий екран. Забезпечує виконання встановлених для програм комп’ютера правил доступу до мережі, блокує за потреби підозрілі з’єднання, відстежує надсилання програмами даних у мережі. За допомогою брандмауера можна запобігти проникненню на комп'ютер хакерів або зловмисних програм.

Номер слайду 11

Захистіть свій комп'ютер. Використовуйте антивірусну програму, регулярно оновлюйте антивірусні бази..11 Правила безпеки у ІнтернетіАнтивірусна програма (антивірус) — спеціалізована програма для знаходження комп'ютерних вірусів, а також небажаних (шкідливих) програм загалом та відновлення заражених (модифікованих) такими програмами файлів, а також для профілактики — запобігання зараження (модифікації) файлів чи операційної системи шкідливим кодом.

Номер слайду 12

Захистіть свій комп'ютер. Налаштуйте параметри безпеки у своєму браузері..12 Правила безпеки у Інтернеті

Номер слайду 13

Захистіть свій комп'ютер. Робіть резервні копії важливих файлів. Будьте обережними, завантажуючи файли з Інтернету..13 Правила безпеки у ІнтернетіЗупинись, а потім завантажуй. Думай, а тоді клацай.

Номер слайду 14

Захистіть свій комп'ютер. Не відкривайте підозрілі повідомлення або вкладення електронної пошти, що надійшли від невідомих людей, відразу видаляйте їх..14 Правила безпеки у ІнтернетіВикористовуйте фільтр спаму. Використовуйте нову адресу електронної пошти для запитів в Інтернеті, форумів тощо.

Номер слайду 15

Захистіть себе в онлайніБудьте обережними, надаючиособисту інформацію..15 Правила безпеки у ІнтернетіНе розміщуйте в Інтернеті домашню адресу, номер телефону;розпорядок дня (свій і рідних), повідомлення про подорожі;фото, що можуть вас скомпрометувати;фото, що містять зображення цінних речей;

Номер слайду 16

Захистіть себе в онлайніПам'ятайте, що в Інтернеті не всеє надійним і не всі є чесними..16 Правила безпеки у ІнтернетіНе надавайте незнайомим людям та не надсилайте через відкриті мережіперсональні дані;паролі доступу до поштових скриньок, акаунтів у соцмережах;номери банківських рахунків та кредитних карток своїх рідних.

Номер слайду 17

Захистіть себе в онлайніНе вірте всьому, що читаєте в Інтернеті – завжди перевіряйте достовірність джерела. Не заходьте на сайти з шкідливим та сумнівним контентом..17 Правила безпеки у ІнтернетіПід небажаним контентом ми розуміємо матеріали непридатного для дітей та протизаконного змісту, такі, що пропагують наркотики, психотропні речовини й алкоголь, тероризм і екстримізм, ксенофобію, сектантство, національну, класову, соціальну нетерпимість і нерівність, асоціальну поведінку, насилля, агресію, суїцид, азартні ігри, матеріали , що містять образи, наклепи і неналежну рекламу.

Номер слайду 18

Захистіть себе в онлайніЗапорука безпеки в Інтернеті - надійний пароль..18 Правила безпеки у ІнтернетіПароль не повинен складатися з простого слова, небажано використовувати в якості пароля своє ім'я, прізвище, дату народження, імена близьких людей чи домашніх улюбленців і т.п. Кращий пароль - це комбінація великих і малих літер, цифр і спецсимволів в довільному порядку. Багато браузерів пропонують зберігати паролі. Краще цього не робити. На різних сайтах використовувати різні паролі.

Номер слайду 19

Захистіть себе у соцмережах Думайте про те, з ким ви спілкуєтеся. .19 Правила безпеки у Інтернеті Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки). Додавайте “у друзі” тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп’ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя.

Номер слайду 20

Захистіть себе у соцмережах Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. 20 Правила безпеки у ІнтернетіПам'ятайте. Розмістивши інформацію в Інтернеті, ви втрачаєте контроль над нею і в більшості випадків вже ніколи не зможете видалити всі її копії.

Номер слайду 21

21 Щоб Інтернет став надійним помічником, слід дотримуватись правил інформаційної безпеки.

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

Номер слайду 23

Використані джерела:23https://disted.edu.vn.ua/media/bp/html/etusivu.htm On-ляндія. Безпечна веб-країнаhttps://www.google.com/intl/uk/safetycenter/everyone/start  Google. Центр безпеки

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бєлікова Олена Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дуда Ольга Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кобцева Наталя Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
28 березня 2020
Переглядів
6428
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку