Великодні писанки, 3 клас

Про матеріал
Розробка презентації до уроку з образотворчого мистецтва для учнів 3 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великодні писанки

Номер слайду 2

ЛЕГЕНДАКоли Ісус Христос ходив зі святим Петром по землі, то вони проходили через одне село, а там невірні були. Побачили вони Христа, та й почали камінням, глиною, землею кидати в нього. І як торкнеться камінь Ісусової одежі – зробиться з нього писанка, торкнеться глина – обернеться на крапанку, а як торкнеться земля, то перетворюється на крашанку. Святий Петро позбирав усе те до кишені, а пізніше людям роздав. З того й пішов звичай розфарбовувати яєчка до Великодня.

Номер слайду 3

ЗАГАДКА №1 ПИСАНКИ РОЗМАЛЮВАЛИ, ПАСКИ ДОБРІ НАПЕКЛИ. ХАТУ ГАРНО ВСЮ ПРИБРАЛИ ЯКОГО СВЯТА ЧЕКАЄМО МИ?ВЕЛИКДЕНЬ

Номер слайду 4

ЗАГАДКА №2 Сонечко грає, І щебечуть пташки,Прикраса столу – червоні ... КРАШИНКИ

Номер слайду 5

РІЗНОВИДИ ПРИКРАШАННЯ ПТАШИНИХ ЯЄЦЬКрашанка01.на пофарбованій одним тоном поверхні яйця гострим предметом (голкою, шпилькою) видряпують узор. Дряпанка02.писанка з крапками одного чи кількох кольорів. Крапанка03.яйце, декороване традиційними символами, які пишуться за допомогою воску й барвників. Писанка04.це зварене яйце, зафарбоване в один колір. Мальованкаяйце, розмальоване фарбою з допомогою пензлика. 05.

Номер слайду 6

СИМВОЛИСонце – символ Бога. Грабельки – символ води. Безкінечнник – нескінченність життя. Ламаний хрест - знак святого вогню,сонця і вічного руху. Дерево життя – це образ живучості Божої ласки. Зірка – символ неба. Доріжки – символи вічності. Драбинки – символи пошуків кращого життя. Найулюбленішим мотивом, який зустрічається на писанках всіх регіонів України, є безконечник, що символізує вічність.

Номер слайду 7

СИМВОЛИ

Номер слайду 8

ЗНАЧЕННЯ КОЛЬОРІВ

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

ПОЕТАПНЕ ЗОБРАЖЕННЯ

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

СКЛАДИ СЛОВАВ К Ь Л Д Е Н И ЕА П К А Н И СЯ С О Т ВА Н П Р К А К АА Н Ш А К А Р КЄ К Ч Я ОЛ О Н Ь М А К А В А

Номер слайду 13

ПІДСУМКИ УРОКУЯка була тема сьогоднішнього уроку?Як святкують Великдень?Які різновиди прикрашання яєць до Великодня ми сьогодні роздивилися?)Що таке крапанка?Що ми сьогодні зображували на уроці?

pptx
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
349
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку