Весняна поробка "Вербові котики" презентація до уроку

Про матеріал
Вербна неділя - свято, оповите особливим ореолом і атмосферою. Розкажіть дітям про Вербну неділю, чому вона так називається. Чому саме гілочками верби ми вшановуємо це свято. А тепер запропонуйте зробити аплікацію вербові гілочки своїми руками. Створюючи цей головний символ свята, що наближається, своїми руками дітки краще запам'ятають його назву і зрозуміють суть. Аплікація "Вербові гілочки" робиться досить легко за допомогою ватних паличок. Така аплікація розвиває просторове мислення, уяву, акуратність творчі здібності. Матеріали для виготовлення гілочок верби своїми руками ватні палички картон кольоровий папір клей справжні тонкі гілочки будь-якого дерева Створюємо основу виробу. Постарайтеся підібрати однакові за розміром тонкі і рівні гілочки. Акуратно розкладіть їх на аркуші картону.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Вербові котики”Підготувала вихователь ГПД Івахненко Л. А. Поробка (поетапне виготовлення аплікації) Матеріали для виготовлення гілочок верби своїми руками:ватні паличкикартонкольоровий папірклейсправжні тонкі гілочки будь-якого дерева. Створюємо основу виробу. Намагайтесь підібрати однакові за розміром тонкі і рівні гілочки. Акуратно розкладіть їх на аркуші картону.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вирізаємо з тонкого кольорового паперу досить широку вазу. Наносимо на неї клей із зворотного боку і притискаємо її та гілочки до аркуша картону. Вона трохи зафіксує гілочки, але вони все одно будуть розташовані досить вільно, тому якщо ви хочете надати поробці більшої міцності, використайте тоненькі клаптики скотчу.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Беремо ватні палички і відрізаємо від них пухнасті кінчики. Тепер залишається тільки перетворити голі гілки в гілочки верби. Для цього ми обклеюємо їх ватними головками, використовуючи канцелярський або полімерний клей.

Номер слайду 7

Коли гілочки покриються пухнастими білими грудочками, наша саморобка буде майже готова. Прикрашаємо нашу вазу невеликим орнаментом.

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Виховна робота
Додано
23 квітня 2021
Переглядів
3052
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку