"Весняне свято" у підготовчій групі "Капітошка"

Про матеріал

"Весняне свято" у групі короткотривалого перебування дітей пятирічного віку розроблено з метою формування у дітей любові до батьків, природи і рідноі Батьківщини - Украіни.

Перегляд файлу

ВЕСНЯНЕ СВЯТО

Шановні батьки, рідні  та гості . Ми щиро вітаємо вас на нашім веснянім святі. Сьогодні ми разом з нашими зірочками подаруємо вам позитивні емоціі і гарний настрій, а ви в всвою чергу не шкодуйте для них своіх аплодисментів.

Ми з нетерпінням цього дня чекали,

І з усмішками  прийшли в цей час,

Щоб в нашім світлім і наряднім залі

З весняним  святом привітати вас.

Для вас сьогодні в наш гурток

Ми запросили колектив

Талановитих співаків,

танцюристів і читців,

Щоб вам сьогодні дарувати

Красиве, незабутнє свято!

Тож час уже розпочинати,

Артистів просимо аплодисментами вітати!

Вихід дітей

Весна — чудова пору року! Природа прокидається, наповнюється енергією, життям. Яскраве сонце стає тепліше з кожним днем, завдяки чому тане сніг, перетворюючись на бурульки на дахах будинків і дерев. З’являються великі калюжі, по яких так люблять ходити діти. З далеких країв прилітають птахи, всюди розноситься їх щебетання. День стає більше! Як тільки висихають калюжі, проростає трава, пізніше на деревах набухають бруньки, які перетворяться в листочки. Ніколи не забути і перший весняний дощ, він здається таким веселим, завзятим, теплим і доброзичливим! А слабкий вітерець, той самий — легкий, весняний ?! Весь світ з приходом весни наповнюється фарбами, звуками, запахами і натхненням!
і саме сьогодні ми хочемо подарувати Вам цей весняний настрій, совнений всією красою цієі прекрасноі пори.
пісня «ТАТА І МАМИ»

ВІРШІ ПРО ВЕСНУ

Діти, а що ви знаєте про весну?
загадки

  1. З кінцем зими прийде вона,

Улюблениця всіх, …(Весна)

  1. Тане сніжок, зеленіє лужок,

День прибуває – коли це буває?(Навесні)

  1. Тільки вчора теплий вітер

Вість приніс нам від весни,

А сьогодні дивні квіти

Крізь замети проросли.(Підсніжники)

  1. Коли це буває і як вона зветься:

Хмаринка плаче, а поле сміється?(Дощ навесні)

  1. У лісах струмки пустила,

Землю травами встелила.

Перші квіти принесла.

Чарівна моя…(Весна)

Пісня «ЦЕ ВЕСНА»

ВЕСНА –це пора веселощів та розваг. Я пропоную вам шановні гості і діточки цікаві конкурси. Пограємо?

  • Гра « ЗБЕРИ КОМАШКУ» ( діти)
  • ГРА ДЛЯ ТАТУСІВ «ОДИН ЗАЙВИЙ»
  • «намисто для матусі» діти
  • «приший гудзик»мами

Для вас шановні гості наші хлопчики виконують тенець

Сьогоднішнє всято ми хочемо присвятити не лише весні, а й вам дорогі батьки.

У світі багато чудес і дивовижних місць, але як би не було цікаво за сімома морями, людина завжди буде прагнути повернутися до свого домашнього вогнища, до своєї сім'ї. Всі скарби світу нізащо не зрівняти з ласкавими  обіймами батьків, ніжним цілунком  і щасливою дитячою усмішкою. Є гарне прислів'я про те, що одну гілочку переламати легко, а ось коли вони зібрані в пучок — навряд чи. Ось так і з сім'єю. Разом куди легше протистояти життєвим негараздам, знаходити виходи, боротися...

Вірші дітей

  • «збери квіточки» діти
  • Конкурс «Де я? Знайди мене?»Перед вами аркуш паперу, на якому , обравши певний колір, залишили свій відбиток руки ваші діти. Завдання дуже просте : знайти, який відбиток належить вашій дитині. Для вас є невелика підказка: діти самі обирали улюблений колір.
  • завдання для батьків. Складіть вірш за поданими словами, що римуються:

миша — тиша

дитина — машина

сонце — віконце

клас — нас

скач — плач

кішка — ніжка

піч — ніч

  • « Економісти» На наступний конкурс викликаються дві сім'ї. Ваше завдання: швидко і правильно порахувати гроші. (Пропоную 99 коп. наміняти по 1-2 коп.). Ваш час пішов.(Якщо батьки правильно порахували гроші, то можна сказати, що в цій сім'ї вміють не тільки заробляти гроші, але й рахувати їх. Якщо ж батьки помилилися, то кажу, що заробляти гроші вміють, а рахувати — ні).
  • Пригадайте, шановні батьки, своє шкільне дитинство. Ви були такі ж, як і ці діти. Але спробуйте пригадати, чи запізнювались ви на уроки. Мабуть, траплялось і таке. А які пояснення придумували, щоб учитель вас не сварив? Отже, конкурс  на  найоригінальніше, найдивніше пояснення того, чому ви запізнились на урок.(Пояснення батьків).Оригінальні і незвичні пояснення. Але ми з вами, діти, розуміємо, що запізнюватись на уроки — дуже негарно і, що цей конкурс є просто жартівливим.
  • «ЗАПЛЕТИ КОСИЧКУ»  (ТАТА)

Діти, які ж у вас хороші батьки , правда?

Вони і вірші складають, розуміють своїх дітей без слів і упізнають їх. А скільки віршів вони розказували вам, діти, коли ви були маленькими, і пісень вони знають не менше. Давайте, дорогі діти, будемо пишатися батьками, — вони у вас такі талановиті, розумні, добрі, щирі, люблячі. Вони — ваша опора у житті.

І варто було б кожній сім'ї вручити нагороду за проведені конкурси. Але я думаю, що найкращою і найдорожчою нагородою є ваші діти. Я дякую всім за активну участь у конкурсах

Діти дарують вам пісню

Пісня «родина»

Ми всі – український народ, який складається з родин – малих і великих, дружних і працьовитих. Родина – це не тільки рідні, родичі. Це і наша група, і наша школа, і весь народ український. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його, шанувати. Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне.

І наші дівчатка дуже постаралися і приготували танець з віночками.

Жодними словами на світі не описати міцну взаємну любов батьків  і дітей. І хоча наші дітки ще зовсім маленькі, та все ж розуміють цінність вашоі турботи, любові та піклування про них. і сьогодні вони дякують вам  за все і даруть весняне тепло своіх долоньок.

Танець «Долоньки»

Щиро дякую всім за те, що взяли участь у нашому святі. І хочу побажати всім – дорослим і дітям – завжди пам’ятати про тих, хто дав нам життя. Тож бережіть батьків, діти, будьте їхньою опорою та надією! Бажаю вам усім любові від батьків, поваги від дітей, а щастя і здоров’я від Бога.

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
9 червня 2018
Переглядів
923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку